Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Omgevingsplan, wijzigen

    Een aanvraag voor een bouwinitiatief/bouwplan kan in strijd zijn met het bestemmingsplan. De gemeente kan besluiten het bestemmingsplan hiervoor te wijzigingen als daar een goede reden voor is. Bijvoorbeeld omdat het plan een positieve ontwikkeling is voor het gebied.

  • Principeverzoek

    U kunt een principeverzoek indienen als u niet zeker weet of uw (ver)bouwplannen vergunningplichtig zijn. Maar ook als u een omgevingsvergunning nodig heeft en uw plannen zijn nog onvoldoende uitgewerkt. Wij adviseren u over de haalbaarheid en technische uitgangspunten van uw plan.

  • Rijbewijs

    Uw rijbewijs is het bewijs dat u een motorvoertuig mag besturen. Op uw rijbewijs is aangegeven welke categorie(ën) voertuig(en)u mag besturen. Voor elk voertuig geldt een andere rijbewijscategorie. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl. Een rijbewijs met de categorie A, A1, AM, B, BE of B is 10 jaar geldig. Een rijbewijs met de overige categorieën C, C1, D, D1 en/of E is 5 jaar geldig. Als u ouder bent dan 65 kan een kortere geldigheid van toepassing zijn. Meer informatie hierover vindt u op www.cbr.nl.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    Met een paspoort of identiteitskaart kunt u zich identificeren. Het zijn ook reisdocumenten waarmee u naar andere landen kunt reizen. Met een paspoort kunt u alle landen bezoeken. Met een identiteitskaart kunt u de meeste Europese landen bezoeken. Voor sommige landen heeft u aanvullend een visum nodig.

  • Trouwen in het buitenland, verklaring

    U kunt als Nederlander in het buitenland trouwen. Het land waar u wilt trouwen, kan om toestemming van uw gemeente vragen. De gemeente kan daarom een 'verklaring van huwelijksbevoegdheid' of een 'ongehuwdverklaring' voor u maken. Een verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig. Hoelang een ongehuwdverklaring geldig is, verschilt per land.

  • Probleem met verhuurder melden

    Huur je of wil je gaan huren en heb je een conflict met de verhuurder? De regels in de Wet goed verhuurderschap beschermen je. Check de regels en meld wantoestanden. De gemeente kan helpen, handhaven en verhuurders boetes opleggen.