Zoekresultaat 1 - 10 van 29 resultaten

  • Externe link: Subsidie voor kleine landschapselementen

    Wat? Kleine landschapselementen zijn natuur- of waterelementen die in het verleden vaak met een bepaald doel zijn aangelegd. Voorbeelden van kleine landschapselementen zijn knip-of scheerheggen, boomgaarden, houtwallen, bomenrijen en rijen met knotwilgen, maar ook poelen, natuurvriendelijke oevers en rietzomen. Bekijk de volledige lijst. Waar? De gemeente geeft subsidie voor de aanleg van de landschapselementen op particuliere erven in het buitengebied van de gemeente. De particuliere erven zijn in het omgevingsplan van de gemeente aangeduid met de bestemming wonen. Voor wie? Particuliere eigenaren van een perceel of een terrein in het buitengebied van Gemeente De Ronde Venen kunnen subsidie aanvragen voor het aanleggen van kleine landschapselementen. Subsidie aanvragen Via het aanvraagformulier kunt u uw subsidieaanvraag indienen. Binnen 8 weken ontvangt u een definitief besluit van de gemeente of u voor subsidie in aanmerking komt. Het maximale subsidiebedrag per aanvrager bedraagt €2.500,-. Lees meer over de subsidieregeling Kleine Landschapselementen. Vraag subsidie aan voor kleine landschapselementen Voordat u het aanvraagformulier invult, heeft u de volgende documenten nodig: Situatietekening op schaal, met een aanleg- of herstelplan. Hierin geeft u aan op welke plek welk landschapselement komt Maatvoering van het landschapselement met lengte, breedte (eventueel doorsnede) en een beplantingslijst Kostenraming die inzicht geeft in de kosten voor de aankoop van het landschapselement, inhuur van materieel, personeel en vergunningskosten. Let op: het kan zijn dat er een aanlegvergunning nodig is voor uw werkzaamheden. Twijfelt u? Doe dan een vergunningcheck .

  • Externe link: Inschrijven voor een sociale huurwoning

    Als u op zoek bent naar een huurwoning, kunt u zich inschrijven als woningzoekende. U maakt dan kans op een sociale huurwoning. Deze woonruimte is vooral bedoeld voor mensen tot een bepaald inkomen. Als u meer verdient, komt u niet in aanmerking.

  • Externe link: Aangifte doen van overlijden

    Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Doe dit voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast. Nabestaanden regelen de begrafenis of crematie van de overledene. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden zijn? Dan zorgt de gemeente dat de overledene begraven wordt. Sinds kort is het voor nabestaanden ook mogelijk de Belastingtelefoon voor nabestaanden te bellen als zij hulp nodig hebben. Dat kan gratis via (0800) 235 8354.Bent u uitvaartondernemer? Doe dan met uw eHerkenning online aangifte van overlijden  Bent u inwoner? Maak een afspraak bij de gemeente

  • Externe link: Urgentie aanvragen voor een huurwoning

    Wanneer u onverwacht in een situatie terecht komt waardoor u dringend woonruimte nodig heeft, wordt verwacht dat u eerst zelf probeert een oplossing te zoeken. Lukt dat niet, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor urgentie. Voor de gemeente De Ronde Venen verzorgt Het Vierde Huis de kansadviesgesprekken en administratieve verwerking van urgentieaanvragen.

  • Externe link: Paspoort aanvragen of verlengen

    Vraag een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente waarin u woont. Maak hiervoor eerst een afspraak bij het gemeentehuis. U betaalt meteen bij de aanvraag. Na 6 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen. U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met een paspoort kunt u alle landen bezoeken. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig om naar het buitenland te reizen.  Paspoortpiek Verloopt uw paspoort of identiteitskaart in 2025?  Vanaf 2025 verwachten we een stijging in het aantal aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten. In 2014 is de geldigheidsduur van deze documenten aangepast van 5 naar 10 jaar (voor mensen van 18 jaar en ouder). Dat zorgde ervoor dat tussen 2019 en 2025 minder nieuwe documenten aangevraagd zijn. Door de stijging in het aantal aanvragen is het belangrijk om op tijd een afspraak te maken. Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.  Lees hier de meest gestelde vragen over de paspoortpiek. Geldigheid Geldigheid paspoort Leeftijd Aantal jaar geldig Vanaf 18 jaar 10 jaar Tot 18 jaar 5 jaar Reist u alleen met uw kind naar het buitenland? Bijvoorbeeld omdat u alleen het ouderlijk gezag heeft, of omdat de andere ouder niet meereist? Dan heeft u daarvoor een extra document nodig. Inloggen Met uw nieuwe identiteitskaart kunt u inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds.  Nu een afspraak maken bij de gemeente Nu een toestemmingsformulier reisdocument indienen

  • Externe link: Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen of verlengen

    U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met dit paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in uw land van herkomst. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van de duur van uw verblijfsvergunning.

  • Externe link: Bomen kappen

    Heeft u een vraag over het kappen of herplanten van bomen? Kijk dan of uw vraag onder de Veelgestelde vragen en antwoorden over bomen staat. Zo niet, neem dan contact op met de gemeente via 0297 - 29 16 16.   Als u een omgevingsvergunning via het Omgevingsloket aanvraagt om een particuliere boom te kappen, moet u weten:  Wat voor soort boom het is (bijvoorbeeld een eik of een kastanje)  Hoe groot de omtrek (diameter) van de boom is  De reden om te willen kappen  Waar de boom staat (adres, voorerf, zijerf, achtererf)  Eventueel schriftelijke toestemming van de eigenaar van de boom  Om de kap van een gemeentelijke boom aan te vragen, moet u weten:  Waar de boom staat (adres)  Uw reden om te willen kappen  Uw verzoek kan onder andere worden afgewezen als:  De boom geen onevenredige overlast oplevert  Bijzonder is voor een straat of buurt  Onderdeel uitmaakt van een bij elkaar behorende bomenrij of op de Lijst waardevolle bomen staat  Anderen kunnen bezwaar maken tegen de kap van een boom. Zorg daarom voor toestemming van de mensen in de buurt. 

  • Externe link: Incidentele subsidie vaststellen

    Het verantwoorden (vaststellen) van de incidentele subsidie doet u uiterlijk 13 weken na het uitvoeren van de activiteit. Stel een incidentele subsidie vast

  • Externe link: Aangifte doen van overlijden van een pasgeboren kindje

    Is uw kindje overleden voordat u aangifte van geboorte heeft gedaan? U moet dan toch nog aangifte van geboorte doen, en aangifte van overlijden. De uitvaartverzorger mag deze aangiftes ook voor u doen. Aangifte van geboorte doet u in de gemeente waar uw kindje is geboren. Aangifte van overlijden doet u in de gemeente waar uw kindje is overleden. Inschrijving BRP (basisregistratie personen) Nadat u aangifte van geboorte hebt gedaan, is uw kindje automatisch opgenomen in de basisregistratie personen (BRP). De gegevens van uw kind staan dan bij uw persoonlijke gegevens op bijvoorbeeld MijnOverheid.nl. Kinderen die zijn geboren vanaf 1995 staan na geboorteaangifte automatisch ingeschreven in het BRP. Heeft u voor 1995 een kindje gekregen dat kort na de geboorte overleed? En wilt u dat uw kind in de BRP wordt opgenomen? U kunt dat alsnog regelen. Dat doet u in de gemeente waarin u woont.

  • Externe link: Tweede Nederlands paspoort of zakenpaspoort aanvragen

    Als u vaak naar het buitenland gaat, kunt u een zakenpaspoort of tweede paspoort nodig hebben. Welke u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Een zakenpaspoort heeft 66 pagina’s in plaats van 34. U heeft dan meer ruimte voor visums en stempels. Een tweede Nederlands paspoort kan nodig zijn als: u vaak landen bezoekt die een conflict met elkaar hebben uw paspoort vaak bij de ambassade ligt voor een visumaanvraag, terwijl u een andere reis wilt maken Nu een afspraak maken bij de gemeente