Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (2)
Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten
- Nederlander worden
Wilt u Nederlander worden? Dan kunt u hiervoor een verzoek bij ons indienen. U kunt op drie manieren Nederlander worden: U legt een optieverklaring af; U dient een naturalisatieverzoek in; Door geboorte, adoptie of erkenning (van rechtswege). Advies Misschien weet u niet voor welke mogelijkheid u in aanmerking komt. Wij kunnen u informatie geven over de wettelijke vereisten, de documenten, de kosten, en de gevolgen voor u. Bijvoorbeeld het mogelijke verlies van uw oorspronkelijke nationaliteit. Maak hiervoor een afspraak via de knop 'Informatiegesprek Nederlander worden'. Informatiegesprek Nederlander worden Meenemen Bij een afspraak voor een advies of verzoek om Nederlander te worden neemt u mee: uw huidige buitenlandse paspoort; uw verblijfsdocument; overige documenten, denk bijvoorbeeld aan een een gelegaliseerde geboorteakte; een (inburgerings)diploma etc. Het verschilt per aanvraag welke documenten u moet meenemen. Maak een afspraak via de knop "Informatiegesprek Nederlander worden", dan informeren we u welke documenten u precies nodig heeft voor de aanvraag. Kosten De kosten voor optie of naturalisatie kunt u terugvinden op de website van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Meer informatie Verplichte ceremonie Voor het verlenen van het Nederlanderschap is een ceremonie ingesteld, waaraan u verplicht moet deelnemen. U ontvangt hierover een brief waarin staat aangegeven wanneer de ceremonie plaatsvindt. U moet vooraf de 'Bereidverklaring afleggen verklaring van verbondenheid' ondertekenen. Tijdens de ceremonie moet u deze bereidverklaring mondeling erkennen. Voor overige vragen over naturalisatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 14 0115. Of maak een afspraak via de knop "Informatiegesprek Nederlander worden." U kunt ook kijken op www.ind.nl.
- Bron: Terneuzen (Gemeente)
- 2024-12-12
- Bewijs van garantstelling
Vreemdelingen die voor een kort verblijf naar Nederland willen reizen hebben, afhankelijk van hun nationaliteit, een visum nodig. Een kort verblijf is maximaal drie maanden. Een visum is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van toegang tot Nederland. Een visum is een sticker in uw reisdocument (bijvoorbeeld een paspoort). Een visum geeft aan dat er geen bezwaar bestaat tegen uw binnenkomst voor een kort verblijf. Het visum is maximaal drie maanden geldig. U vraagt het visum aan bij de Nederlandse ambassade, of bij het consulaat in uw land. Als u een visum kort verblijf aanvraagt, hebt u een aantal documenten nodig. U moet deze documenten bij het indienen van de aanvraag laten zien. Voor een aantal documenten moet u de handtekening bij een Nederlandse gemeente laten legaliseren. Dit kunt u laten doen bij iedere willekeurige gemeente in Nederland. Maak hiervoor een afspraak. Afspraak maken legaliseren handtekening Om welke documenten gaat het? Bewijsstukken ter onderbouwing van uw reisbestemming: Dat kan bijvoorbeeld een bewijs van verblijf bij familie of vrienden zijn. Gebruik hiervoor altijd het formulier ‘Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking’. Let op! De handtekening(en) op het formulier moet u laten legaliseren bij de gemeente. Een garantverklaring. Dit is een verklaring dat een familielid of een andere relatie garant staat voor uw verblijf in Nederland. Deze is alleen nodig als u niet over voldoende vermogen beschikt. De uitnodigende partij (referent in Nederland) of een derde moet in dat geval een garantverklaring invullen en ondertekenen. Gebruik hiervoor altijd het formulier ‘Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking’. Het formulier garantverklaring kunt u, naast het uitnodigen van gasten, ook gebruiken als garantverklaring voor deze gasten. In dat geval moet ook uw partner zijn/haar handtekening zetten op het formulier. Let op! De handtekening(en) op het formulier moet u laten legaliseren bij de gemeente. Moet de betrokkene persoonlijk aanwezig zijn? Voor het legaliseren van de handtekening moet betrokkene persoonlijk aanwezig zijn. Meenemen een geldig identiteitsbewijs waarop de handtekening staat; het document waarop u de handtekening wilt plaatsen. geld; U betaalt bij de aanvraag, bij voorkeur met pinpas. Kosten De kosten voor het legaliseren van een handtekening bedragen € 11,30. Deze kosten rekenen wij per formulier en niet per handtekening. Vragen Voor vragen over de verstrekking van een visum kunt u terecht bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND). Of bij de Nederlandse ambassade of consulaat in uw land. De IND is bereikbaar via www.ind.nl. Of telefonisch: 088 - 043 04 30, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Vanuit het buitenland belt u +31 88 043 04 30.
- Bron: Terneuzen (Gemeente)
- 2024-12-16
- Inburgeren en Nederlands leren
Inburgeren helpt u bij het leven in Nederland. Bij boodschappen doen, werken en omgaan met andere mensen. Dat gaat makkelijker als u de taal kent en als kennis heeft van de Nederlandse samenleving. Om in te burgeren moet u examen doen. De regels over inburgeren zijn in heel Nederland op dezelfde manier geregeld. Op de website inburgeren.nl staan alle regels uitgelegd. Als u moet inburgeren, krijgt u een brief van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). In die brief staat of u verplicht bent om in te burgeren. In de brief staat ook wanneer u ingeburgerd moet zijn. Zorg ervoor dat u op tijd inburgert. U krijgt 3 jaar de tijd om in te burgeren. Doet u dit niet op tijd? Dan kunt u een boete krijgen. Ook kan het gevolgen hebben voor uw verblijfsvergunning. Kosten De inburgeringscursus en het inburgeringsexamen kosten geld. De inburgeringscursus en het inburgeringsexamen moet u zelf betalen. Bij DUO kunt u geld lenen voor de inburgeringscursus en het inburgeringsexamen. Dat geld betaalt u later met rente terug aan DUO. Bij een verblijfsvergunning regulier bepaalde tijd is er een lening mogelijk. De hoogte van de lening is afhankelijk van uw inkomen. DUO heeft een rekenhulp om te berekenen hoeveel u kunt lenen. Nederlands leren Niet iedereen die naar Nederland komt moet verplicht een inburgeringscursus doen. Bijvoorbeeld als u EU-onderdaan bent. U kunt dan wel een cursus Nederlands volgen bij u in de buurt. In de gemeente Terneuzen verwijzen wij u naar de volgende instanties: Piblw Bij deze cursus is het mogelijk om een lening hiervoor aan te vragen via DUO (maximaal 5000,00 met de verplichting om terug te betalen) Scalda Bij Scalda kunt u ook terecht als u al Nederlander bent, maar graag beter wilt leren lezen en schrijven. Zoekt u naar een taalcursus en wilt weten of u hiervoor een lening kunt afsluiten bij DUO? Dan kunt u dit vinden op blikopwerk.nl Meer informatie Inburgeren Nederlander worden DUO Taalzoeker
- Bron: Terneuzen (Gemeente)
- 2024-10-17
- 1