Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Afval brengen

    Inwoners van de gemeente Duiven kunnen zelf huishoudelijk afval brengen naar het afvalaanbiedstation in Duiven.

  • Afval ophalen aan huis

    Afval wordt in de gemeente Duiven opgehaald door PreZero

  • Afvalstoffenheffing

    Uw afval wordt ingezameld en verwerkt door verschillende afvalbedrijven. Als inwoner van de gemeente Duiven betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. U betaalt de afvalstoffenheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Zwerfafval

    Samen zorgen we voor een schone en nette omgeving en voorkomen we verspilling van grondstoffen. Hieronder leest u hoe u kunt meehelpen met de aanpak van zwerfafval. Veel acties organiseren we in samenwerking met GoClean.

  • Container

    Wilt u een container aanvragen of is uw container kapot? Wilt u een grotere of kleinere container? Vraag dit aan bij PreZero.

  • Verbranden snoeihout

    Wilt u vuur stoken in de open lucht? Dit mag niet zomaar. Soms heeft u hiervoor een ontheffing nodig.

  • Brievenbussticker

    Wilt u geen of niet alle ongeadresseerde reclame en huis-aan-huisbladen ontvangen? Vraag dan online een Nee/Nee-sticker of Ja-sticker aan. Die plakt u op uw brievenbus.

  • Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Duiven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Subsidies energiebesparende maatregelen

    Bent u van plan om uw huis te verduurzamen, bijvoorbeeld door middel van isolatie of zonnepanelen? Dan zijn er momenteel verschillende landelijke mogelijkheden om een lening of subsidie aan te vragen. Zo heeft bijvoorbeeld een lening bij het Nationaal Warmtefonds een zeer voordelige rente. Uiteraard is de beste optie voor u afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

  • Energietoeslag

    Heeft u een bijstandsuitkering of een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan krijgt u ook dit jaar geld om de energierekening te betalen. We noemen dit energietoeslag. U krijgt € 1.300,-. Dit geld krijgt u omdat gas en elektriciteit op dit moment erg duur zijn. Hoe hoog is een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Hieronder vindt u de netto bedragen. Let op: op dit moment kunt u de energietoeslag niet meer aanvragen. Dit was mogelijk tot 1 juli 2024.