Zoekresultaat 1 - 10 van 29 resultaten

  • Extra container aanvragen

    U kunt tegen betaling een tweede rest afvalcontainer aanvragen en een derde GFT afvalcontainer.

  • Monumentale boom aanmelden of kappen

    Momenteel geen abstract beschikbaar

  • Asbest opslaan

    Asbest is een kankerverwekkende stof. Heeft u een asbestverwijderingsbedrijf met een tussenopslag? En wilt u asbest opslaan? U moet dit melden.

  • Gebruik van grond en baggerspecie melden

    Bouwbedrijven doen een melding van de grond en baggerspecie die zij gebruiken voor bijvoorbeeld de bouw van een weg of brug.

  • Verslag energie-audit indienen

    Een energie-audit is een onderzoek naar het energieverbruik van uw bedrijf. Bijvoorbeeld hoeveel energie uw gebouwen verbruiken. Ook bekijkt u hoe u energie kunt besparen en welke maatregelen u daarvoor moet nemen. Als u verplicht bent om een energie-audit uit te voeren, dan moet u dit ten minste elke 4 jaar doen.

  • Vergoeding aanvragen na bodemonderzoek

    Als u schade heeft na een bodemonderzoek, kunt u een vergoeding vragen. Het gaat dan om een verplicht bodemonderzoek vanwege het milieu, op verzoek van de gemeente of de provincie.

    De overheid kan het bodemonderzoek zelf hebben ingesteld. Of iemand heeft gevraagd het onderzoek te doen. Bijvoorbeeld een bedrijf dat de grond misschien vervuild had.

  • Boom beplakken of betimmeren

    Het is verboden gemeentelijke bomen en struiken te beschadigen of te beplakken. U heeft een omgevingsvergunning nodig als u een spandoek aan een boom wilt vastmaken. Of als u er iets anders in of aan wilt hangen.

  • Overlast beschermde dieren

    Beschermde dieren kunnen overlast veroorzaken. Beschermde dieren die overlast of schade veroorzaken zijn bijvoorbeeld vleermuizen en steenmarters.

    U mag beschermde dieren niet vangen, doden of verjagen. U mag de verblijfplaatsen van deze dieren, zoals een nest of holletje, ook niet verstoren of beschadigen.

  • Bouw- en sloopafval inleveren

    Als u gaat verbouwen of slopen, komt er bouw- en sloopafval vrij, zoals tegels, dakpannen, gipsplaten en beton. U kunt het afval wegbrengen naar een milieustraat of een afvalinzamelstation van de gemeente. Probeer het afval zoveel mogelijk te scheiden.

    Ook kunt u bij een afvalbedrijf een container huren. U kunt het afval in de container kwijt. Daarna haalt het afvalbedrijf de container met afval bij u op.

    Op de pagina milieustraat kunt u lezen welk bouw- en sloopafval u gratis kunt aanleveren

  • Inzameling bedrijfsafval

    Bedrijven en instellingen moeten hun afval scheiden en gescheiden afvoeren. U kunt dit zelf doen. Ook kunt u een contract afsluiten met een erkende inzamelaar of erkende afvalverwerker. Erkende inzamelaars vindt u op de VIHB-lijst van de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO).