Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Afvalstoffenheffing

    Deze heffing betaalt u voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval.

  • Afvalinzameling vanaf 2024

    De gemeente wil inwoners nog beter afval laten scheiden. Op 1 januari 2024 komen er daarom enkele wijzigingen in de afvalinzameling.

  • Paasvuur zonder evenement

    Voor het ontsteken van een paasvuur op paaszaterdag, 1e of 2e Paasdag heeft u toestemming nodig.

  • Subsidieregeling Landschap en Biodiversiteit

    Gemeente Oude IJsselstreek geeft inwoners in het buitengebied subsidie voor het stimuleren van biodiversiteit en de aanlag van specifieke landschapselementen.

  • Windmolens

    Bekijk onder welke voorwaarden u een of meerdere windmolens kunt realiseren, en hoe u dit kunt aanvragen bij de gemeente.

  • Zonnevelden

    Bekijk onder welke voorwaarden u zonnevelden kunt realiseren, en hoe u dit kunt aanvragen bij de gemeente.

  • Ophalen van afval

    Veel gestelde vragen afvalscheiding Containers aan huis Afvalpas ondergrondse containers Afvalcoaches

  • Energie uit biomassa

    Bekijk onder welke voorwaarde u energie kunt winnen uit biomassa en hoe u dit kunt aanvragen bij de gemeente.

  • Vervangen van aardgas

    Transitievisie Warmte In 2050 moet Nederland van het aardgas af zijn, dat heeft het kabinet besloten. Dit komt mede voort uit de internationale afspraken van de Verenigde Naties. Het akkoord van Parijs, een onderdeel van het Klimaatverdrag, is een internationaal verdrag om de opwarming van de aarde te beteugelen. Een onderdeel daarvan is het stoppen met aardgasgebruik, een fossiele brandstof. Het meeste aardgas gebruiken we voor het verwarmen van gebouwen en een klein deel om op te koken. Ook de gemeente Oude IJsselstreek bereidt zich voor op deze ingrijpende verandering. Dat bespreken we op regionaal niveau binnen de Regionale Energie Strategie (de RES). En we onderzoeken, samen met partners, hoe de wijken van het aardgas af kunnen. Daarna worden er per wijk of dorp uitvoeringsplannen gemaakt samen met inwoners en partners. Samen met inwoners, Wonion, Alliander, het Waterschap Rijn & IJssel en verschillende afdelingen van de gemeente is er gewerkt aan de transitievisie warmte. In deze visie is vastgelegd wat in Oude IJsselstreek de beste alternatieven zijn voor aardgas, en in welke wijken we als eerste aan de slag willen met bewoners en partijen om aardgasvrij worden. Tot slot is in grote lijnen beschreven hoe we de visie willen gaan uitvoeren door een stappenplan te maken. Bekijk de volledige transitievisie: Ontwerp Transitievisie Warmte Oude IJsselstreek, stap voor stap naar aardgasvrij Waarom aardgasvrij? In 2050 moet Nederland van het aardgas af zijn. Het gebruik van aardgas zorgt voor CO2 uitstoot en draagt zo bij aan klimaatverandering. Wereldwijd is afgesproken dat we klimaatverandering, opwarming van de aarde, willen beperken. Door minder aardgas te gebruiken, verlagen we de CO2-uitstoot. Dat is goed voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. De gevolgen voor u Er wordt onderzocht wat het beste alternatief is voor aardgas in uw wijk of dorp. Nu de visie is vastgesteld, is dit voor een deel bekend. De visie wordt iedere 5 jaar herzien om ook ruimte te kunnen maken voor nieuwe technieken.