Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Samen Besparen

    Er zijn momenteel veel mensen die last hebben van de hoge energieprijzen. Kan jij wel wat hulp gebruiken om energie te besparen of bij het aanbrengen van energiebesparende producten? Vraag dan een gratis bezoek van een energiecoach aan. Zij helpen je verder.

  • Milieupas

    Ieder huishouden in onze gemeente krijgt van ons een milieupas. Deze pas krijgt u in de vorm van een “tag of druppel”. De milieupas heeft u nodig om afval naar de milieustraat te brengen of in een ondergrondse container te deponeren.

  • Afvalinzameling

    Huisvuil wordt huis-aan-huis opgehaald. Op de afvalkalender ziet u wanneer u welk afval kunt aanbieden. U vindt de afvalkalender op de website van Mijn Afvalwijzer.

  • Wethouder Jelbrich Peters 'samen werken we aan een duurzame gemeente'

    'Mijn naam is Jelbrich Peters. Ik ben wethouder bij de gemeente Tynaarlo en onder andere verantwoordelijk voor het thema duurzaamheid.'

  • Bladhekken

    Bladafval mag in de groene container, het aanbieden van deze container is gratis. Daarnaast staan op zo'n 150 plekken in de gemeente tot de week voor kerst 'bladhekken', waar u ook uw blad kwijt kunt.

  • Warmtetransitie

    Hoe gaan de dorpen en wijken van de gemeente Tynaarlo energiezuinig worden en waar mogelijk van het aardgas af? Wanneer? En wat zijn mogelijke vervangers voor aardgas? Hoe kunnen we inwoners helpen bij deze zogeheten ‘energietransitie’? Dat zijn centrale vragen die de gemeente beantwoordt in de zogeheten Transitievisie Warmte (TVW). Via de Transitievisie Warmte informeert de gemeente Tynaarlo inwoners, bedrijven en organisaties over kansen voor verduurzaming. Speerpunt van de TVW is gericht op verduurzaming van woningen.

  • Regionale Energiestrategie Drenthe

    Je telefoon opladen, een douche nemen of het licht aandoen. De aardappels opzetten, de thermostaat wat hoger zetten. Het is allemaal zo vanzelfsprekend dat we er nauwelijks bij stil staan. Dat moet natuurlijk ook in de toekomst zo blijven, maar daarvoor moeten we wel investeren in schonere energie.

  • De Slimme Isolatiegids

    Veel inwoners van de gemeente Tynaarlo denken na over het verduurzamen van hun woning, om zo te besparen op energiekosten. Maar waar moet je beginnen? Wat gaat het allemaal kosten en wat levert het op? Om inwoners op weg te helpen, stelt de gemeente Tynaarlo De Slimme Isolatiegids beschikbaar.

  • Rioolverstopping

    Loopt het afvalwater niet meer goed weg? Dan kan het zijn dat uw riool verstopt is. Als het riool op uw eigen grond is verstopt, dan moet u de verstopping zelf (laten) verhelpen. Een verstopping op grond van de gemeente wordt door ons verholpen.

  • Afval brengen of laten ophalen

    Afval dat niet bij u wordt opgehaald (zoals grofvuil), kunt u wegbrengen naar de milieustraat. Ieder huishouden in onze gemeente krijgt van ons een milieupas. Die heeft u nodig om afval naar de milieustraat te brengen. De pas moet u altijd bij u hebben. Dus ook wanneer u gratis afval brengt, zoals tuinafval, oud papier, kapotte apparaten, etc.