Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen en wilt u een aansluiting op de riolering of drainage aanleggen of vervangen? Vraag dan op tijd een rioolaansluiting aan voor het lozen van (huishoudelijk) afvalwater, regen- of grondwater.

    Nieuwe aansluitingen zijn volledig voor rekening van de eigenaar/bewoner en moeten zes weken voor uitvoering schriftelijk worden ingediend. Tijdens deze periode zal de gemeente beoordelen of de aansluiting daadwerkelijk mogelijk is. Indien er sprake blijkt te zijn van vervuilde grond is deze periode niet van toepassing en zal team riolering contact met u opnemen. 

  • Afspraak maken Klein Chemisch Afval

    Onder Klein Chemisch Afval (KCA) vallen producten die bij niet-gescheiden inzameling schadelijk zijn voor het milieu of veiligheidsrisico's voor burgers en inzamelaars met zich meebrengen.

    Sommige producten zijn goed herbruikbaar. Chemisch afval is te herkennen aan een speciaal symbool op de verpakking: een afvalcontainer met een kruis er doorheen. Op de pagina Soorten afval kunt u nalezen wat u wel en niet kunt aanbieden.

  • Rioolonderhoud

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Stelt dit bedrijf vast dat de verstopping buiten uw erf zit, dan kunt u een melding maken bij de gemeente. Geef uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt.

  • Subsidie Energiebesparing

    Wilt u energiebesparende maatregelen nemen en zo uw woning duurzamer maken? Bijvoorbeeld met betere isolatie, ventilatie, duurzame verwarming of koeling? Vraag subsidie aan voor deze voorzieningen. De subsidie Energiebesparing is voor woningeigenaren, (ver)huurders en VvE’s. U vraagt de subsidie aan binnen 13 weken na uitvoering van de maatregelen.

    U kunt deze subsidie combineren met de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) en/of de SVvE (Subsidie verduurzaming voor VvE’s) van het Rijk.

    Voor wie is de subsidie?

    De subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Nieuwbouw is uitgesloten van de regeling.

    Waarvoor is de subsidie?

    U kunt subsidie aanvragen voor de volgende maatregelen:

    • (zelfstandig) isoleren van de woning
    • ventileren van de woning
    • duurzaam verwarmen en koelen
    • overige maatregelen, zoals een inductiekookplaat

    Bekijk een volledig overzicht en een toelichting van de maatregelen.

    U krijgt geen subsidie voor bijvoorbeeld:

    • De kosten voor reguliere zonnepanelen (PV-panelen). U krijgt alleen subsidie voor fotovoltaïsche plus thermische zonnepanelen (PVT-panelen), die naast elektriciteit ook warmte opwekken.
    • De kosten voor spouwmuurisolatie.

    Hoogte van de subsidie

    Bekijk de hoogte van de subsidie per maatregel onder ‘Gerelateerde vragen’.

    Hoger subsidiebedrag

    • Eigenaren van een monumentale woning of een beschermd stads- of dorpsgezicht komen in aanmerking voor € 1.000,- extra subsidie;
    • Vraagt u subsidie voor dakisolatie tegelijkertijd aan met buren, dan kan het subsidiebedrag worden verhoogd met 5%;
    • Vraagt u subsidie aan voor isolatiemaatregelen en wordt er een natuurlijk isolatiemateriaal gebruikt, dan kan het subsidiebedrag worden verhoogd met 10%;
    • Vraagt u subsidie aan voor een warmtepomp en wordt er een natuurlijk koudemiddel gebruikt, dan kan het subsidiebedrag worden verhoogd met 10%.