Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Klein chemisch afval inleveren

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt. Denk aan lege batterijen, accu’s, verfpotten, resten schoonmaakmiddelen of olieproducten.

  • Bouw- en grondverklaring aanvragen

    Soms heeft u voor het aanvragen van een hypotheek een bouw- en grondverklaring nodig. Zo heeft u schriftelijk bewijs over de aanwezigheid van een (gesaneerde) olietank, eventuele bodemverontreiniging of bepalingen uit een bestemmingsplan.

  • Oud papier inzameling

    De papiercontainers worden 1 keer per maand geleegd door verschillende scholen, kerken en (sport)verenigingen binnen de gemeente. De inzameldata hiervan vindt u op de papieren afvalkalender of op www.mijnafvalwijzer.nl. Bewoners van hoogbouw kunnen hun papier op de ophaaldagen in dozen aan de straat zetten.

  • Inzameling bedrijfsafval

    Bedrijven en instellingen moeten hun afval scheiden en gescheiden afvoeren. U kunt dit zelf doen. Ook kunt u een contract afsluiten met een erkende inzamelaar of erkende afvalverwerker. Erkende inzamelaars vindt u op de VIHB-lijst van de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). Bedrijfsafval kunt u niet naar een van onze afvalbrengstations brengen of door de gemeente op laten halen.

  • Afvalcontainer aanvragen, omwisselen of inleveren

    Container kapot of kwijt?  Bent u uw container kwijt of is deze kapot? Of bent u nieuw komen wonen in deze gemeente? Dan kunt u hier eenvoudig een nieuwe aanvragen. Is uw container te groot of te klein? Ook die aanvragen zijn mogelijk. Nu een afvalcontainer aanvragen of omwisselen  Moet ik zelf wat doen voor het wisselen van mijn restafval container in verband met de chip? De restafval containers zijn voorzien van een chip. Deze chip zit vanaf 2022 in alle nieuwe containers. De chip hoort bij de container en het adres, wanneer een wisseling plaatsvindt zal er een nieuwe container met chip aan uw adres worden gekoppeld. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. Als uw container kapot is gegaan of is verdwenen dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. Ook is het mogelijk om uw container om te ruilen voor een andere grootte. Of om uw container in te leveren. Wat mag ik in welke bak doen? Door de manieren van scheiding van afval door een aparte papierbak, een GFTE bak en PMD zakken is het aantal aangeboden rest afval de afgelopen jaren gedaald. Twijfelt u wat in welke bak mag? Kijk dan op de pagina over inzamelen van huishoudelijk afval. 

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De meeste gebouwen in de gemeente zijn aangesloten op het riool. De gemeente: onderhoudt het riool en legt het aan. zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.Ook de vervanging van riolering in gemeentegrond, moet u aanvragen. Uw riolering moet aan diverse eisen voldoen voordat de gemeente uw riolering aansluit. U kunt een rioolaansluiting aanvragen via DigiD (particulieren) of via eHerkenning (bedrijven). Nu een rioolaansluiting aanvragen Nu een rioolaansluiting aanvragen 

  • Vuurwerk afsteken

    Inwoners mogen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Denk aan de veiligheid en hou rekening met de regels. Als u zich niet aan de regels houdt, bent u strafbaar. Wilt u buiten de jaarwisseling vuurwerk afsteken? Dan heeft u een toepassingsvergunning nodig. Deze is bedoeld voor het gebruik van professioneel vuurwerk. Als uw vuurwerkbedrijf vuurwerk wil afsteken, heeft u een toepassingsvergunning nodig. Daarnaast moet u het elke keer doorgeven aan de gemeente of de provincie als u vuurwerk wilt afsteken: Bij minder dan 200 kilo vuurwerk doet u een melding bij de gemeente. Bij meer dan 200 kilo vuurwerk vraagt u ontbrandingstoestemming aan bij de provincie. Als u professioneel vuurwerk wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij een evenement. In professioneel vuurwerk zit meer kruit. Kijk voor meer informatie over professioneel vuurwerk opslaan en afsteken op de website van de kvk.  Nu een vergunning aanvragen voor vuurwerk verkopen via DigiD  Nu een vergunning aanvragen voor vuurwerk verkopen via eHerkenning 

  • Oude kleding inleveren

    Oude kleding en schoenen kunnen prima worden hergebruikt. Op verschillende plaatsen in De Ronde Venen staan gemeentelijke containers. U kunt met kleding en schoenen die nog bruikbaar zijn ook terecht bij Kringkoop. Plaatsen van de kledingcontainers Mijdrecht: Winkelcentrum Adelhof, winkelcentrum De Lindeboom, winkelcentrum Hofland, Viergang hoek Korenmolen, Roerdomp hoek Taling Vinkeveen: Winkelcentrum Zuiderwaard, Kerklaan Amstelhoek: Engellaan Wilnis: Julianastraat, Wagenmaker Waverveen: Selijnsweg, Nessersluis (bij brievenbus) De Hoef: Schattekerkerweg (bij kantine HSV) Abcoude: Dr. Van Doornplein, Piet van Wijngaerdtlaan hoek Torenlaan Baambrugge: Rijksstraatweg tegenover Grevenstukstraat

  • Nee-Nee sticker of Nee-Ja sticker

    Vraag de gemeente om een antireclamesticker als u geen ongeadresseerde post, zoals reclamefolders, meer wilt ontvangen. Met een NEE/NEE sticker krijgt u geen reclame en huis-aan-huisbladen meer. Met de NEE/JA sticker krijgt u nog wel de huis-aan-huisbladen. U krijgt geen reclamefolders meer.   Nu een Nee-Nee sticker of Nee-Ja sticker aanvragen, zonder inloggen Nu een Nee-Nee sticker of Nee-Ja sticker aanvragen, met DigiD

  • Plastic, metaal en drinkkartons

    Drinkpakken en blik worden samen met plastic verpakkingen elke 2 weken huis aan huis ingezameld. U kunt PMD-afval in de daarvoor bestemde plastic zakken stoppen. De zakken kunt u gratis ophalen bij het gemeentehuis, de servicepunten, de afvalbrengstations en de volgende supermarkten: AH Abcoude Plus Abcoude AH Mijdrecht, de Passage AH Mijdrecht, Leicester Hoogvliet Mijdrecht AH Vinkeveen Jumbo Vinkeveen Jumbo Wilnis Servicepunten Van het ingezamelde PMD worden nieuwe producten gemaakt Verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons kunnen we goed recyclen. De drankenkartons en het blik kunnen makkelijk uit de plastic verpakkingen worden gesorteerd. Van de drankenkartons maken ze bijvoorbeeld toiletpapier. Blik kan steeds opnieuw gerecycled worden in nieuw blik. De verschillende soorten plastic verpakkingen worden op allerlei slimme manieren ook weer van elkaar gescheiden. Deze verwerken ze tot granulaat. Dit zijn korrels die de basis zijn voor nieuwe plastic producten, zoals emmers, straatmeubilair en fleecetruien. Waarom zamelen we juist verpakkingen in? De producenten van verpakkingsmaterialen zijn verantwoordelijk voor de inzameling, sortering en recycling van verpakkingsafval dat vrijkomt bij huishoudens. U betaalt daar bij de aanschaf van een product een kleine bijdrage voor. De gemeente ontvangt voor het apart ingezamelde PMD een vergoeding per ton. Deze vergoeding geldt alleen voor verpakkingen en niet voor gebruiksvoorwerpen, zoals speelgoed en tuinmeubels. Daarom mogen alleen verpakkingen bij het PMD. De andere zogenaamde harde kunststoffen kunt u naar de afvalbrengstations brengen.