Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Vluchtelingenpaspoort

    U woont in Nederland en heeft een vluchtelingenstatus. U heeft een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort maakt u een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

  • Echtscheiding doorgeven

    U gaat scheiden of beëindigt uw partnerschap. De scheiding moet binnen 6 maanden worden ingeschreven in de gemeente waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor u.

  • Vreemdelingenpaspoort

    U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. U heeft wel een Nederlandse verblijfsvergunning type I of II. U kunt dan een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Een vreemdelingenpaspoort is een reisdocument dat u kunt gebruiken als identiteitsbewijs.

  • Paspoort en ID-kaart Nederlander in het buitenland

    Als u Nederlander bent en in het buitenland woont, maakt u een afspraak om een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) aan te vragen.

  • Handtekening legaliseren

    Moet u bewijzen dat uw handtekening van u is, dan kunt u uw handtekening laten legaliseren. U zet dan uw handtekening op een document bij de gemeente. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als die op uw identiteitsbewijs. Maak een afspraak voor het legaliseren van uw handtekening.

  • Kind erkennen

    U bent niet getrouwd en heeft ook geen geregistreerd partnerschap. Uw kind heeft bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn, dan moet u het kind erkennen. Dat kan voor of na de geboorte. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent.

  • Bewijs van in leven zijn of Attestatie de vita

    Een Bewijs van in leven zijn is een document van de gemeente waarin staat dat u in leven bent. In het buitenland heet dit een Attestatie de vita. Dit is de internationale term voor het Bewijs van in leven zijn. Het is in meerdere talen beschikbaar. U heeft dit nodig als een pensioenfonds of een andere instantie om een bewijs vraagt dat u in leven bent.

  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

    Als u in het buitenland wilt trouwen, heeft u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Daarin staat dat u niet getrouwd ben. En dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. U kunt de verklaring alleen in Enschede aanvragen als u in Enschede woont. Of als Enschede uw laatste woonplaats in Nederland was en u of uw partner de Nederlandse nationaliteit heeft. Maak een afspraak als u een verklaring van huwelijksbevoegdheid wilt aanvragen.

  • Bibob-onderzoek

    De gemeente onderzoekt bij bepaalde aanvragen voor vergunningen of subsidies, bij inschrijvingen voor overheidsopdrachten (aanbestedingen) en bij vastgoedtransacties of de aanvrager en zakelijk betrokkenen integer zijn. Dit heet een Bibob-onderzoek. De gemeente past hiermee de Wet Bibob (Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) toe. Hoe de gemeente de Wet Bibob toepast, kunt u lezen in het Bibob-beleid.