Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

  • Melden schending integriteit

    Inwoners, organisaties en bedrijven moeten kunnen vertrouwen op een integere overheid. Heeft u een vermoeden dat een medewerker of een lid van het gemeentebestuur niet integer handelt? Dan kunt u dat melden.

  • Aangifte geboorte

    Is uw kind in de gemeente Leidschendam-Voorburg geboren? U kunt digitaal aangifte doen via DigiD. Geef de geboorte aan binnen 3 dagen na de geboorte.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Het nieuwe document is 5 werkdagen na uw afspraak klaar en kunt u ophalen in het Servicecentrum Leidschendam. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een ID-kaart 5 jaar geldig. Bij spoed bel 14 070.

  • Gemeentegrond kopen

    U kunt grond van de gemeente kopen (of huren) als dat stukje grond door de gemeente is aangewezen. Kijk op de gronduitgiftekaart of de grond beschikbaar is. U kunt uw aanvraag om gemeentegrond te kopen of huren digitaal aandienen.

  • Nadeelcompensatie

    Het kan zijn dat u als particulier of ondernemer financiƫle of economische schade heeft door een besluit van de gemeente op het gebied van de ruimtelijke ordening of werkzaamheden aan riool of wegen. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard of u loopt inkomen mis. U kunt dan misschien een vergoeding van deze schade krijgen. Dat heet nadeelcompensatie.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met de beslissing over uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Bent u 18 jaar of ouder? Het nieuwe document is 5 werkdagen na uw afspraak klaar en kunt u ophalen in het Servicecentrum Leidschendam. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig. Bij spoed belt u 14 070.

  • Achternaam kiezen voor uw kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw 1e kind krijgt: die van u, van uw partner of beide namen. Dit wordt vastgelegd in een akte. Regel dit alvast voor de geboorte. Hiervoor moet u langskomen in het Servicecentrum.

  • Gemeentelijk groen adopteren

    U kunt gemeentelijk groen adopteren en zelf onderhouden. De grond en de beplanting blijven toegankelijk en eigendom van de gemeente. U sluit daarvoor met de gemeente een overeenkomst voor zelfbeheer. Om groen te kunnen adopteren moet uw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Geheimhouding persoonsgegevens

    De gemeente is in het bezit van uw persoonlijke gegevens. Het gaat om uw naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats. U kunt zelf gratis regelen deze gegevens geheim te houden of de geheimhouding te stoppen.