Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, en hebt u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak.

  • Tweede paspoort

    Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen.

  • Zakenpaspoort

    Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is een gewoon paspoort. Het is alleen dikker, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Bezwaar maken tegen de beschikking WOZ

    Bent u het niet eens met uw WOZ waarde? Dan kunt u digitaal of schriftelijk bezwaar maken.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland? Dan hebt u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak.

  • Legaliseren handtekening

    Met het legaliseren van uw handtekening bewijst u dat een handtekening op een document echt van u is. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Begraven of cremeren

    Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet.

    Om een plek op een gemeentelijke begraafplaats te mogen gebruiken, moet u een graf kopen of huren. Meestal doet de uitvaartverzorger dit voor u.

  • Aansprakelijk stellen van de gemeente

    Heeft u schade opgelopen in de openbare ruimte door bijvoorbeeld een
    slecht wegdek, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.
     

    Een schade melden (DigiD of eHerkenning)

  • Achternaam kiezen voor uw kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. Die van u of van uw partner of beide. Als u dit vóór de geboorte wilt regelen, maakt u een afspraak. En anders kiest u bij de geboorteaangifte of bij het erkennen van het kind.

  • Identiteitskaart

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Normaal gesproken kunt u na 6 werkdagen uw identiteitskaart afhalen.

    Maak op tijd een afspraak want het is druk aan de balie!

    Veel mensen moeten in 2024 hun paspoort of identiteitskaart vernieuwen. Hierdoor is het nu druk bij de publieksbalies in het stadhuis en kunnen de wachttijden oplopen. Maak daarom ruim op tijd een afspraak bij de gemeente. Hierdoor voorkomt u dat u in de problemen komt, met bijvoorbeeld uw vakantie.