Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

  • Kansspel organiseren

    Bij een kansspel gokken de deelnemers om iets te kunnen winnen. De prijzen blijven onder een vastgesteld bedrag. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn bingo en rad van avontuur.

  • Bezwaarschrift indienen

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

  • Echtscheiding melden

    U vraagt een scheiding aan bij de rechtbank. Daarna meldt uw advocaat, uzelf of uw voormalig partner de echtscheiding bij de gemeente waar u getrouwd bent. Zodra de gemeente de scheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is het officieel. Ook is het belangrijk om bij een scheiding uw geldzaken goed te regelen. Zo voorkomt u betalingsachterstanden en schulden. Onder 'Bijzonderheden' vindt u tips.

  • Briefadres aanvragen

    Een briefadres is het adres van een bekende, een bedrijf of een instelling. Overheidsinstellingen sturen uw post naar dit adres. De ontvanger zorgt ervoor dat de post bij u terechtkomt. U kunt een briefadres gebruiken als u geen woonadres heeft of verblijft in een instelling. Kunt u niet zelf aan een briefadres komen? Dan helpt de gemeente u hierbij.

  • Klacht indienen

    Dien een klacht in als u niet tevreden bent over de dienstverlening van de gemeente Uithoorn. Dat kunt u doen via DigiD of per post. U kunt bijvoorbeeld een klacht indienen als: U vindt dat u het antwoord, de oplossing of een product niet op tijd heeft gekregen of U niet tevreden bent over de kwaliteit van het antwoord, de oplossing of het product of U niet correct bent behandeld door een medewerker. Klacht over de gemeente indienen

  • Adresonderzoek aanvragen

    Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een onderzoek starten. Staat iemand op uw adres ingeschreven, terwijl die niet bij u woont? Vraag de gemeente dan om een adresonderzoek.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    Bij de aanvraag wordt uw huidige paspoort ingenomen als het verlopen is. Is uw paspoort nog geldig, dan levert u het in bij het ophalen of bij het laten bezorgen. Als u uw oude paspoort wilt houden, dan kunt u dit aangeven. U krijgt het dan geperforeerd terug.   Bevat uw oude paspoort nog een geldig visum? Dan moet u aangeven dat u die pagina’s niet geperforeerd wilt hebben. Vraag bij het consulaat of ambassade van het land of het visum dan nog bruikbaar is.

  • Geboorteaangifte doen

    U doet de geboorteaangifte uiterlijk 3 dagen na de geboorte. Dit doet u bij de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen. Ook is het belangrijk om bij de geboorte van een kind uw geldzaken goed te regelen. Zo voorkomt u betalingsachterstanden en schulden. Onder 'Bijzonderheden' vindt u tips. Maak een afspraak

  • Gemeentegrond gebruiken

    Voor de aanvraag van een vergunning om gemeentegrond te gebruiken, heeft u nodig: een situatietekening van de locatie waar de voorwerpen worden geplaatst.  De vergunning kan worden geweigerd als: Het beoogde gebruik schade toebrengt aan de weg; Het beoogde gebruik gevaar oplevert voor de bruikbaarheid of een belemmering vormt voor het doelmatig beheer en onderhoud van de weg; Het beoogde gebruik gevaar, hinder of overlast oplevert; Het beoogde gebruik de openbare ruimte verontreinigt; Het beoogde gebruik afbreuk doet aan het uiterlijk van de openbare ruimte.  Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken dan kunt u contact opnemen via gemeente@uithoorn.nl of telefoon 0297-513111.

  • Verhuizing doorgeven

    Als u gaat verhuizen, geeft u dit door bij de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen, moet u dit doorgeven. Ook is het belangrijk om bij een verhuizing uw geldzaken goed te regelen. Zo voorkomt u betalingsachterstanden en schulden. Onder 'Bijzonderheden' vindt u tips. U kunt uw verhuizing doorgeven via DigiD of u maakt een afspraak en komt persoonlijk naar het gemeentehuis. Maak uw keuze:  Geef uw verhuizing via DigiD door of Maak een afspraak bij de gemeente