Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Woonkostentoeslag aanvragen

    Als uw inkomen snel daalt kunt u problemen krijgen met het betalen van uw huur of hypotheek. Misschien kunt u woonkostentoeslag krijgen. U krijgt dan een tijdelijke bijdrage van de gemeente. Zo kunt u de huur of hypotheek makkelijker betalen.

  • Uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen

    IOAW staat voor inkomensvoorziening oudere en/of arbeidsongeschikte werklozen. De IOAW-uitkering vult uw inkomen aan als u 50 jaar of ouder en werkloos bent. Hoe hoog uw IOAW-uitkering wordt, hangt af van: uw inkomen het inkomen van uw partner Lees meer over de hoogte van uw IOAW-uitkering op de website van de Rijksoverheid. De IOAW-uitkering wordt aan het eind van elke maand uitbetaald. Voor meer informatie kunt terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.

  • Studietoeslag aanvragen

    De studietoeslag is voor scholieren of studenten die door een structurele medische beperking geen geld kunnen bijverdienen om de studiekosten te betalen. Met deze studietoeslag stimuleren we studenten een diploma te behalen en zo de kans op een baan te vergroten. Studietoeslag aanvragen

  • Schuldhulpverlening aanvragen

    Als het u niet meer lukt om uw schulden zelf te betalen, kunt u schuldhulpverlening krijgen. Er zijn verschillende manieren van hulp. De hulpverlener kan bijvoorbeeld afspraken maken met uw schuldeisers. Uw schuldhulpverlener helpt u ook met het op orde brengen en houden van uw inkomsten en uitgaven.

  • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

    U heeft een eigen bedrijf. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering. Is uw inkomen tijdelijk lager dan de bijstandsnorm? Dan kunt u bij de gemeente bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: U krijgt of leent bedrijfskapitaal. U krijgt of leent een aanvulling op uw inkomen tot de bijstandsnorm. Aanvraag Bijstandsverlening zelfstandigen Voor het invullen van het formulier moet u inloggen met DigiD of eHerkenning. U kunt de aanvraag ook op het gemeentehuis doen, daarvoor moet u een afspraak maken. Selecteer bij het maken van een afspraak 'Info bijstand aanvragen'.

  • Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

    Als uw kind naar de kinderopvang gaat, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dat regelt u via de Belastingdienst. Daarnaast kunt u van de gemeente een aanvullende bijdrage krijgen. Bijvoorbeeld omdat u een re-integratietraject of een opleiding volgt. Volgt u geen re-integratietraject of opleiding? Dan komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Soms is het wel nodig dat uw kind naar de kinderopvang gaat. Bijvoorbeeld omdat u of uw partner lichamelijke, geestelijke of sociale problemen heeft. U kunt de gemeente vragen om een vergoeding voor de kinderopvangkosten. U heeft hiervoor een sociaal-medische indicatie (smi) nodig. Als u deze indicatie krijgt valt de aanvraag onder de regels van de bijzondere bijstand. Daarbij is er sprake van draagkracht als uw inkomen boven bijstandsniveau ligt. Ook gelden er vermogensgrenzen.  De aanvraag kunt u indienen via de Bijzondere bijstand. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.

  • Bijzondere bijstand aanvragen

    Heeft u bijzondere en extra kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. Het gaat om uitgaven die echt noodzakelijk zijn en die buiten uw normale uitgavenpatroon vallen. U kunt geen bijzondere bijstand aanvragen voor dagelijkse uitgaven of vaste lasten, zoals boodschappen of huur. Vraag bijzondere bijstand aan vóórdat u de kosten moet maken. Voorbeelden bijzondere bijstand U kunt voor verschillende kosten bijzondere bijstand krijgen. Denk bijvoorbeeld aan: Kosten bewindvoering Kosten rechtsbijstand / eigen bijdrage advocaat Sommige hoge medische kosten die uw verzekering niet betaalt Wilt u weten of de kosten die u moet maken in aanmerking komen? Neem dan contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt. Aanvraagformulier bijzondere bijstand Hiervoor dient u in te loggen met DigiD. U kunt het formulier ook downloaden (pdf, 503kb). Heeft u kosten voor rechtsbijstand (bijvoorbeeld advocaatkosten) en heeft u een bijstandsuitkering (Participatiewet)? Dan hoeft u alleen het declaratieformulier rechtsbijstand met de gevraagde bewijsstukken in te dienen. Declaratieformulier rechtsbijstand Hiervoor dient u in te loggen met DigiD.

  • Compensatie eigen risico

    U kunt een financiële tegemoetkoming krijgen voor uw hoge zorgkosten. Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen en het volledig eigen risico van de zorgverzekering betaald? Doorloop het formulier Hulp bij laag inkomen. Op basis van uw antwoorden krijgt u aan het eind van het formulier te zien of u in aanmerking komt voor compensatie van het eigen risico. Misschien komt u zelfs voor meer regelingen in aanmerking.  Hulp bij laag inkomen Wanneer u in aanmerking komt dan kunt u deze aanvragen. Aanvraag Compensatie eigen risico Hiervoor dient u in te loggen met DigiD. U kunt het formulier ook downloaden (pdf, 199kb).

  • Bijstand voor ouderen aanvragen

    Iedereen die in Nederland woont, bouwt AOW op. Dit doet u vanaf 15 jaar. Misschien heeft u een aantal jaar niet in Nederland gewoond of is uw AOW om een andere reden lager. Meestal vult u dit uit een pensioenregeling aan. Is dit niet zo? Dan kunt u een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen. Deze uitkering zorgt ervoor dat u iedere maand een inkomen op het sociaal minimum heeft. Wilt u weten vanaf welke leeftijd u AOW krijgt? Bereken uw AOW-leeftijd op de website van de rijksoverheid. Voor meer informatie kunt terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    U kunt een bijstandsuitkering krijgen als u geen werk heeft of te weinig inkomen heeft om van te leven. Om een bijstandsuitkering te krijgen, moeten uw inkomen en eigen vermogen onder de bijstandsgrens liggen. Eigen vermogen is bijvoorbeeld uw huis, auto en spaargeld. Een bijstandsuitkering ontvangt u totdat u weer genoeg inkomen heeft. U vraagt een bijstandsuitkering aan bij het UWV. Voor het invullen van het formulier moet u inloggen met DigiD. Bijstandsuitkering aanvragen op Werk.nl Alleen als u in een 'inrichting' (bijvoorbeeld EBC of begeleid wonen) verblijft kunt u een Aanvraagformulier Bijstand rechtstreeks bij de gemeente indienen. Het formulier kunt u downloaden en per post opsturen. Hiervoor moet u inwoner zijn van de gemeente Elburg. Aanvraagformulier Bijstand - instelling of begeleid wonen (pdf, 334kb) Voor meer informatie kunt terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.