Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Medische keuring

    Heeft u gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op.

  • Medische keuring rijbewijs

    Soms heeft u een medische keuring nodig als u een nieuw rijbewijs aanvraagt.

  • Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof aanvragen

    Bent u zwanger en heeft u een werkgever of een uitkering? Dan heeft u recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. U vraagt zwangerschapsverlof en bevallingsverlof aan bij uw werkgever. Heeft u een uitkering? Dan vraag u het verlof aan bij het UWV.

  • Ouderschapsverlof aanvragen

    Werkt u en heeft u een of meer kinderen? Dan heeft u recht op ouderschapsverlof tot uw kind 8 jaar oud is.

  • Pleegzorguitkering aanvragen

    Neemt u een pleegzorgkind in huis? Dan heeft u tijdens uw pleegzorgverlof recht op een pleegzorguitkering.

  • Adoptie-uitkering aanvragen

    Tijdens uw adoptieverlof heeft u recht op een adoptie-uitkering.

  • Vinden en houden baan (arbeidsmarkttoeleiding)

    Lukt het u niet om een baan te vinden, omdat u bijvoorbeeld onvoldoende werkervaring of opleiding heeft? Maar u wilt graag (weer) aan het werk? Dan bieden wij u de mogelijkheid om via arbeidsmarkttoeleiding de kans op een baan te vergroten. Er wordt actief gekeken naar mogelijkheden om gebruik te maken van bijvoorbeeld scholing, een werkervaringsplaats of sociale activering. Voor ondersteuning kunt u een afspraak maken met een van de consulenten werk van het Breed Sociaal Loket. U kunt voor een afspraak een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen.

  • Wmo: Hulp en ondersteuning

    Bij de gemeente kunt u terecht met hulpvragen over bijvoorbeeld wonen, huishouden, vervoer en verplaatsen in en om de woning. Ook kunt u er terecht met vragen over financiën zoals schuldhulpverlening, opvoeden of bijvoorbeeld eenzaamheid. De medewerkers van het zorgloket geven u graag advies en denken...

  • Bouwwerkzaamheden melden of afmelden

    U kunt starten met de bouw, verbouwing of het gebruik van een gebouw of terrein zodra u de omgevingsvergunning heeft ontvangen en deze in werking is getreden. Wij adviseren de bezwaartermijn van zes weken af te wachten. Als u gaat starten met de bouw, meldt u dit vooraf aan de gemeente. Onze toezichthouder bouwen controleert de vergunning. Op 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging (Wkb) in werking getreden. Het doel van deze wet is de bouwkwaliteit te verhogen. Deze wet geldt niet meteen voor alle bouwwerken. U krijgt van de gemeente te horen of de Wkb van toepassing is op uw (bouw)plan. In dat geval loopt de controle en toezicht namelijk anders. Meer hierover leest u via Wet kwaliteitsborging (Wkb) - Gemeente Westerveld Wat u moet weten U moet minimaal twee werkdagen voor aanvang melding doen van de start van de werkzaamheden; Als de volledige bouw is afgerond moet u dit altijd melden. Benodigdheden We vragen u in de melding naar het zaaknummer. U vindt deze op de beschikking van de verleende omgevingsvergunning.

  • Status bouw of sloop doorgeven

    Start van uw bouw of sloop, heiwerk, storten van beton en einde van uw bouw of sloop moet u altijd bij ons melden. U doet dit online. Voor het melden van start of einde bouwwerkzaamheden gebruikt u de activiteit 'Bouwactiviteit (technisch) - Informatie'. Voor het melden van start of einde van sloopwerkzaamheden gebruikt u de activiteit 'Slopen van een bouwwerk of gedeelte daarvan of asbest verwijderen - Informatie (Rijk)'. Voor het melden van heiwerk of storten van beton doet u melding via deze site: Status bouw of sloop doorgeven Let op: is er voor uw activiteit een vergunning of sloopmelding nodig? Dan moet u deze eerst aanvragen. Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel met 14 0115. Lees eerst de regels in artikel 7.7 van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving.