Zoekresultaat 1 - 2 van 2 resultaten

  • Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz)

    Sinds 1 januari 2020 geldt de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). In de Wvggz is geregeld dat iedere inwoner bij een gemeentelijk meldpunt een melding kan doen als hij of zij van mening is dat iemand (verplichte) psychische zorg nodig heeft.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking.

    Heeft u vragen over jeugdhulp voor kinderen tot 18 jaar, bel dan met het jeugdteam Gorinchem, telefoon (088) 892 89 61.

    Spoed

    • Levensbedreigende situatie? Bel 112
    • Spoedeisende hulp voor jeugd nodig, of melden van huiselijk geweld of kindermishandeling ? Bel de Crisisdienst via 0800 – 1471. Zij zijn 24/7 beschikbaar.

    Informatie

    • Informatie en tips vindt u op Opvoeden.nl. Op die website staat ook informatie voor kinderen en jongeren. 

    Vertrouwenspersoon in de jeugdhulp

    Ben je niet tevreden over de hulp die je krijgt van het jeugdteam, de gemeente of een jeugdhulpaanbieder? Neem contact op met Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).

    Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, hebben recht op een gratis en onafhankelijke vertrouwenspersoon.  De vertrouwenspersoon informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het jeugdteam.

    Cliëntervaringsonderzoek Jeugd

    Jaarlijks voert gemeente Gorinchem vanuit de Jeugdwet een cliëntervaringsonderzoek uit. Het doel hiervan is te achterhalen hoe jongeren en/of hun ouders/verzorgers de dienstverlening en ontvangen zorg en/of ondersteuning ervaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZorgfocuZ.