Zoekresultaat 1 - 10 van 66 resultaten

  • Overlast van buren

    Iedereen wil graag prettig wonen, in een fijn huis, een leuke buurt en met aardige buren. Soms is het anders en ontstaat er een probleem tussen buren: ruzie, ergernis of overlast. De gemeente bemiddelt zelf niet tussen buren onderling, maar is hiervoor aangesloten bij Bemiddeling en Mediation (B&M)

  • Laadpalen

    Is er bij u in de buurt geen openbaar oplaadpunt en heeft u niet de mogelijkheid om uw auto op eigen terrein op te laden? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen.

  • Stop heling

    U bent strafbaar als u gestolen spullen koopt terwijl u had kunnen bedenken dat ze gestolen zijn. Dit noemen we heling. Let daarom goed op als u tweedehands goederen wilt kopen.

  • Ongewenst gedrag verhuurders melden

    Zoekt of huurt u een woning van een verhuurder? En vindt u dat de verhuurder discrimineert of bedreigt? Te hoge borg vraagt of oneerlijke servicekosten rekent? Dan kunt u ongewenst gedrag van verhuurders melden.

  • Verkeersveiligheid

    De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft veel aandacht voor een goede verkeersveiligheid. In de meeste woonwijken geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur. Om de snelheid laag te houden, plaatst de gemeente drempels, wegversmallingen en rotondes.

  • Informatiepunt Digitale Overheid

    Heeft u moeite met dingen regelen via internet? Het Informatiepunt Digitale Overheid van Bibliotheek Oostland helpt u verder.

  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. De gemeente stuurt aanvragen voor een VOG door naar Dienst Justis. De minister van Veiligheid en Justitie geeft de verklaring af.

  • Huisvesting, vergunning

    Een huisvestingsvergunning heeft u nodig voor een woning met een huur onder de huurtoeslaggrens.

  • Hoe sociaal is Pijnacker-Nootdorp? Praat mee!

    De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt hard aan onderwerpen als werk, gezondheid en het tegengaan van armoede. We willen dat kinderen veilig opgroeien, ouderen gezond oud worden en iedereen gelijke kansen krijgt. Daarvoor zijn er allerleiĀ sociale voorzieningen.

  • Gemeentelijk rioleringsplan 2022-2025

    De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil een gezonde, veerkrachtige en veilige leefomgeving bieden voor mensen, planten en dieren en zorgen voor een aantrekkelijke, groene (openbare) ruimte. Ook vanuit de gemeentelijke watertaken kunnen we daar aan bijdragen.