Zoekresultaat 1 - 10 van 96 resultaten

  • Geboorteaangifte doen

    Als uw kind geboren is, moet u dit aangeven bij de gemeente waar het is geboren. U komt daarvoor persoonlijk langs, binnen 3 dagen na de dag van de geboorte. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte op waarin de geboorteplaats van uw kind staat en hoe uw kind heet. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Aanmelden als stembureaulid of stemmenteller

    Als enthousiaste en betrokken burger kunt u zich aanmelden als stembureaulid of stemmenteller in Amstelveen. U ontvangt dan kiezers, controleert hun identiteit, beantwoordt vragen en/of telt stemmen.

  • Nadeelcompensatie aanvragen

    Als u of uw bedrijf schade lijdt als gevolg van een besluit of actie van de gemeente, hebt u mogelijk recht op nadeelcompensatie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij verlies van winst of (huur)inkomsten, vermindering van de waarde van een bedrijf of woning, of schade of tijdelijke overlast tijdens bouwwerkzaamheden.

  • Monumentenvergunning aanvragen

    Als u een monumentaal gebouw, bouwwerk of object wilt verbouwen, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Monumenten hebben vaak cultuurhistorische, architectonische en stedenbouwkundige waarde. Weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft of wilt u eerst advies, vraag dan een omgevingsoverleg aan voordat u een vergunning aanvraagt.

  • Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen aanvragen

    Vervoert u als zorginstellingen meerdere bewoners met een handicap, dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) voor instellingen aanvragen. Met deze kaart kunt u de bewoners samen vervoeren en hoeft u niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

  • Brede ondersteuning bij toeslagenaffaire

    Bent u een (mogelijk) gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire en heeft u hulp nodig? De gemeente biedt brede ondersteuning op het gebied van financiën, wonen, zorg, gezin en werk. De ondersteuning is vrijblijvend en kan op ieder moment worden aangevraagd of stopgezet. U kunt zich melden bij het Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire.

  • Levenloos geboren kindje registreren in de BRP

    U kunt uw levenloos geboren kindje laten registreren bij uw persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje is geboren, en ook niet hoe lang geleden dit was. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Bijzondere bijstand aanvragen

    Bijzondere bijstand is een (eenmalige) vergoeding voor onverwachte, noodzakelijke kosten die u nergens anders vergoed krijgt en niet zelf kunt betalen. U moet bijvoorbeeld plotseling verhuizen of u heeft een advocaat nodig. Uw inkomen en vermogen bepalen of u bijzondere bijstand krijgt. De bijstand is meestal een gift. Soms moet u het terugbetalen.

  • Woonkostentoeslag aanvragen

    Is uw inkomen plotseling sterk gedaald? Bijvoorbeeld door ziekte, een scheiding of werkloosheid? En kunt u daardoor de huur of hypotheek niet meer (helemaal) betalen? Misschien kunt u tijdelijk woonkostentoeslag krijgen. Die helpt u bij het betalen van een deel van de kosten voor uw huur- of koopwoning.

  • Achternaam kind kiezen

    U heeft de keuze uit verschillende achternamen voor uw kind: uw achternaam, die van de andere ouder, of van u beiden (een dubbele achternaam). De volgorde maakt niet uit en een dubbele achternaam is niet verplicht. Alle jongere kinderen van dezelfde ouders krijgen automatisch dezelfde achternaam als het oudste kind. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.