Zoekresultaat 1 - 10 van 66 resultaten

  • Overleg over initiatief, plan of idee1

    Een activiteit waarvoor u mogelijk toestemming nodig heeft van de gemeente. Misschien weet u al precies wat u wilt gaan doen. Of misschien is het nog maar een idee. Het kan zijn dat u al een heel plan heeft uitgedacht en gemaakt. Het gaat daarbij om activiteiten die u wilt doen in de “fysieke leefomgeving”. U wilt bijvoorbeeld een woning bouwen of uitbreiden, een hok slopen, een windmolen plaatsen, van een kantoorpand appartementen maken of een bedrijf uitbreiden. Dit zijn activiteiten waar de Omgevingswet regels voor heeft gesteld.

  • Rijbewijs

    U vraagt het rijbewijs aan bij de gemeente waar u woont. Hiervoor maakt u een afspraak en komt u persoonlijk langs. Een rijbewijs verlengen kan ook digitaal via de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dit gaat sneller. Na 2 werkdagen haalt u uw rijbewijs op bij het gemeentehuis.

  • Verklaring omtrent gedrag

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of als u een wapenvergunning wilt aanvragen.

  • Trillingsschade, de gemeente aansprakelijk stellen

    Als u schade hebt aan bijvoorbeeld uw woning en u wijt dat aan de gemeente, dan kunt u in sommige gevallen de gemeente aansprakelijk stellen. U doet dat door een schadeclaim in te dienen bij de gemeente.

  • Bezwaar maken tegen uw WOZ beschikking en belastingaanslag

    Als u het niet eens bent met de WOZ-beschikking of één of meer aanslagen, dan moet u binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet een bezwaarschrift indienen.

  • Identiteitskaart aanvragen na diefstal of vermissing

    Bent u uw identiteitskaart kwijt of heeft iemand uw identiteitskaart gestolen? Hiervan moet u aangifte doen. Dit kan bij de gemeente. Wij maken voor u een “Verklaring van vermissing” op. Als u direct op reis moet kunt u een noodreisdocument aanvragen. U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw identiteitskaart zonder afspraak ophalen. Houdt er wel rekening mee dat er een week tussen moeten zitten.

  • Kwijtschelding van de gemeente belastingen

    Als u een laag inkomen heeft, kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. U hoeft de belasting dan niet of niet volledig te betalen. We toetsen uw inkomen en vermogen om te bepalen of u in aanmerking komt voor deze kwijtschelding.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland? U maakt hiervoor een afspraak.

  • Identiteitskaart aanvragen of vernieuwen

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw identiteitskaart zonder afspraak ophalen. Houdt er wel rekening mee dat er een week tussen moeten zitten.

  • Vergoeding ID-bewijs

    Heeft u of uw kind een nieuw Nederlands paspoort of identiteitskaart nodig en heeft u een laag inkomen en te weinig vermogen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding.