Zoekresultaat 1 - 10 van 135 resultaten

  • ZandvoortPas

    Als u een laag inkomen hebt, kunt u de ZandvoortPas aanvragen. Met de pas kunt u eenvoudig meerdere regelingen aanvragen, zoals vergoeding eigen risico en Wmo-bijdrage en tegemoetkoming schoolkosten. Verschillende sportclubs, musea en (film)theaters bieden pashouders korting. U kunt de ZandvoortPas direct zelf aanvragen. Het is ook mogelijk om dit samen met het sociaal wijkteam te doen. Als u vragen hebt over uw aanvraag, kunt u met ons bellen. Dat kan op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur. Vraag naar team Minima.

  • Studietoeslag

    Als je door een medische beperking niet kunt werken naast je studie, kun je extra geld krijgen voor je studiekosten. Je kunt deze studietoeslag alleen krijgen als je geen Wajong-uitkering hebt. Je kunt meerdere regelingen aanvragen.

  • Lening voor aankoop 1e huis

    U kunt bij ons een starterslening aanvragen als u in Zandvoort voor het eerst een woning wilt kopen, maar niet voldoende inkomen hebt. Deze lening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en uw maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

  • Inkomsten en wijzigingen doorgeven bij uitkering

    Hebt u een uitkering en krijgt u daar andere inkomsten bij? Zoals een tijdelijk salaris, een erfenis of eenmalige pensioenuitkering? Dan bent u verplicht dit te melden. Ook wijzigingen in uw woonsituatie geeft u aan ons door. Zoals een verhuizing, als u gaat samenwonen, geboorte van een kind of uitschrijving van iemand op uw adres. U vult de verklaring online in, iedere maand voor de 15e van die maand.

  • Laadpaal elektrische auto's

    Als u elektrisch autorijdt maar geen eigen parkeerterrein hebt, kunt u een openbare laadpaal aanvragen. In de buurt van uw huis of bij uw werk, als u daar minstens 18 uur per week bent. Aanvragen doet u online bij MRA-Elektrisch. Dat is het bedrijf dat de laadpalen levert.

  • Kapotte of missende spullen of borden op straat

    U geeft online aan ons door als u ergens kapot of ontbrekend straatmeubilair ziet, zoals een bankje, fietsenrek, paaltje, of speeltoestel. Meld ook een beschadigd of missend verkeersbord of straatnaambord. Soms levert de situatie gevaar op. Bijvoorbeeld als een verkeersbord op de weg ligt of een speeltoestel ernstig beschadigd is. Bel dan 14 023.

  • Overlast van dieren en ongedierte

    Overlast van ratten en kakkerlakken meldt u online. Om een plaag te voorkomen, gaat Spaarnelanden aan de slag met de bestrijding. Ander ongedierte moet u zelf bestrijden. Op de website van Spaarnelanden staan tips om dit te doen. Meeuwen op en rond uw dak hoeft u niet bij ons te melden, u kunt een gespecialiseerd bedrijf wering op uw dak laten aanbrengen.

  • Niet-werkend verkeerslicht

    Een niet-werkend verkeerslicht of voetgangerslicht meldt u online. U geeft de locatie aan en wat er aan de hand is. Hebt u een foto, dan is het handig als u die meestuurt. Wij kunnen het probleem dan vaak sneller oplossen. Bel onze meldkamer als het defect direct gevaar oplevert. Er komt dan zo gauw mogelijk een handhaver.

  • Bijzondere bijstand

    Hebt u onverwacht hoge kosten die u niet kunt betalen? Bijvoorbeeld voor een advocaat, bril, nieuwe koelkast of verhuizing. Als u een laag inkomen hebt en weinig vermogen, dan kunt u een vergoeding aanvragen. Dit noemen we bijzondere bijstand. Vraagt u voor het eerst bijzondere bijstand aan, zonder hulp? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Afwijken omgevingsplan

    In het omgevingsplan staat wat u waar mag bouwen. U kunt alleen (ver)bouwen of een gebouw voor een ander doel gebruiken als dit volgens het omgevingsplan mag. Wijken uw plannen af, dan hebt u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt deze online aan bij het Omgevingsloket. Omgevingsdienst IJmond behandelt uw aanvraag en verleent de vergunning.