Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Inburgeren

    Komt u als vreemdeling in Nederland wonen? Dan moet u de Nederlandse taal leren spreken, lezen en schrijven. Ook bent u op de hoogte van hoe wij in Nederland leven. Dit heet inburgeren. Bent u al aan het inburgeren? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor vragen en informatie. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Jaarwisseling

    Gaat u dit jaar ook weer carbidschieten of een feestje organiseren tijdens de jaarwisseling? Op deze pagina vindt u alle informatie over de jaarwisseling.

  • Starterslening

    Bent u van plan voor het eerst een eigen woning te kopen in de gemeente Dantumadiel, maar krijgt u de financiering niet helemaal rond? Dan kan de starterslening mogelijk iets voor u betekenen.

  • Leerplicht

    Als ouder of verzorger moet u uw kind inschrijven op een school en u moet ervoor zorgen dat uw kind ook echt naar school gaat. Totdat uw kind twaalf jaar is, bent u als ouders of verzorgers verantwoordelijk voor het naar school gaan van uw kind. Daarna zijn de kinderen dat zelf ook.

  • Contact

    Contact met de gemeente Dantumadiel.

  • Leerlingenvervoer

    Wanneer uw kind niet zelfstandig naar school kan, is er voor uw kind leerlingenvervoer. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap, gedragsproblemen of omdat de school ver weg is.

  • Extra geld voor bijvoorbeeld sportles of verjaardag van uw kind

    Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ouders met weinig geld kunnen hiervoor ondersteuning aanvragen bij Sam& voor alle kinderen. U kunt bijvoorbeeld een aanvraag doen voor schoolspullen, zwemles of een andere sport, muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox. Dit is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp.

  • Kwijtschelding

    Denkt u dat u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. Dat betekent dat u geen, of minder, belasting hoeft te betalen. Niet iedereen kan kwijtschelding krijgen. Als u het aanvraagt, beoordeelt de gemeente of u kwijtschelding krijgt. De gemeente kijkt bijvoorbeeld naar de hoogte van uw inkomen, uw uitgaven en bezittingen, zoals een eigen woning.

  • Melden van een voorgenomen geregistreerd partnerschap

    Wilt u een geregistreerd partnerschap laten voltrekken? Dan meldt u dat bij de gemeente waar u dit wilt laten doen. Dit heet 'Melden van een voorgenomen geregistreerd partnerschap'. Wij verzoeken u om ruim voor de gewenste voltrekkingsdatum telefonisch contact op te nemen met afdeling burgerzaken, telefoon (0511) 717000 (optie 4).

  • Trouwen en geregistreerd partnerschap

    Om te kunnen trouwen moet u een aantal zaken regelen. Voor zowel trouwen als geregistreerd partnerschap gelden dezelfde regels. Waar in dit artikel gesproken wordt over trouwen kunt u ook geregistreerd partnerschap lezen.