Zoekresultaat 1 - 10 van 49 resultaten

  • Gesloten bodemwarmte-installatie melden

    Om uw gebouw te verwarmen, kunt u de warmte in de bodem gebruiken. Hiervoor installeert u een bodemwarmtewisselaar. Dit heet 'wisselaar' omdat u hiermee uw pand kunt opwarmen en afkoelen. In de winter neemt u warmte uit de bodem op. In de zomer geeft u warmte af aan de bodem en koelt u het pand dus juist. Het water in dit gesloten systeem komt niet in contact met het grondwater. Daarom heet dit een gesloten bodemenergiesysteem.

    Wilt u samen met uw buren bodemwarmte gebruiken? Of wilt u bodemwarmte voor uw bedrijf gebruiken? Dan heeft u een grotere installatie nodig. Misschien heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt creëren/aanpassen bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Ook als de inrit over water loopt, zoals een sloot, heeft u een omgevingsvergunning nodig. De uitvoering van de aanpassing op gemeentegrond, wordt in eerste instantie voorberekend en uitgevoerd door de gemeente

     

  • Boom beplakken of betimmeren

    Het is verboden gemeentelijke bomen en struiken te beschadigen of te beplakken. U heeft een omgevingsvergunning nodig als u een spandoek aan een boom wilt vastmaken. Of als u er iets anders in of aan wilt hangen.

  • Draaiorgel spelen

    Als u in het openbaar muziek wilt spelen op een draaiorgel, heeft u daar toestemming van de gemeente voor nodig. De gemeente vertelt u op welke plekken, dagen en tijden u mag spelen.

  • Geluidsapparatuur in horecabedrijven

    Als u in een horecabedrijf vaak geluidsapparatuur wilt gebruiken, dan moet u een geluidsonderzoek laten uitvoeren. Daarmee bewijst u dat uw geluid niet te hard is. Zo voorkomt u overlast voor omwonenden en de omgeving.

    Het rapport van het geluidsonderzoek geeft u door aan de gemeente via het Omgevingsloket.

  • Obstakel op de openbare weg plaatsen

    Een bouwkeet of grote container kan handig zijn bij een verbouwing. Maar u mag niet altijd een obstakel op de openbare weg (laten) plaatsen. Soms heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig.

    Een obstakel is bijvoorbeeld:

    • een container
    • een steiger
    • een hoogwerker
    • een (bouw)keet

  • Kabels en leidingen aanleggen

    Alleen met toestemming van de gemeente mag u kabels en leidingen in de grond aanleggen. Toestemming is niet nodig als het om eigen grond gaat en u dit zonder machine doet.

    Gebruikt u een machine voor het graven? Dan moet u ook een graafmelding doen. Dit doet u bij het Kabels en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) van het Kadaster. Bij het Kadaster is alle informatie over de ligging van kabels en leidingen centraal opgeslagen.

  • Werk voor mensen met een arbeidsbeperking aanvragen

    Soms is werken met een gezondheidsbeperking niet mogelijk. Misschien is werken in een sociale werkvoorziening dan een mogelijkheid voor u. U kunt dan onder begeleiding in een beschermde omgeving aan het werk. U hebt daar een indicatie voor nodig. Krijgt u een Wsw-indicatie? Dan neemt een sociale werkplaats contact met u op. Zij kijken naar wat u wilt en kunt. Vaak is er een wachtlijst. U wordt gebeld als er een geschikte plaats voor u is.

  • Bomen kappen

    Het omhakken of rooien van bomen is niet zomaar toegestaan. Hiervoor heeft u een vergunning nodig. Ook stevig snoeien valt hieronder. Kleine bomen of struiken mag u wel zonder vergunning verwijderen, maar grotere niet. Ook heeft u voor het kappen van bepaalde soorten bomen en/of bomen in bepaalde gebieden een omgevingsvergunning nodig. Vroeger heette deze vergunning de kapvergunning.

    Er kunnen verschillende redenen zijn om een vergunning aan te vragen, zoals:

    • de boom vormt een gevaar voor de omgeving. ;
    • de boom zorgt voor erg veel schaduw of belemmert het zicht.;
    • de boom moet gekapt worden vanwege onderhoud in de omgeving.

    Of u een vergunning nodig heeft, vindt u in het tabblad wetgeving onder de APV.

  • Grond verplaatsen of afvoeren melden (grondverzet)

    Grondverzet (het verplaatsen van grond)

    Particulieren

    Heeft u als particulier een kleine hoeveelheid grond over, dan kunt u dit onder andere brengen naar firma Veldhuis aan de Brinkenweg 36 in Klarenbeek, of naar een ander BRL 9335 gecertificeerd bedrijf. Deze grond mag niet verontreinigd zijn. U kunt bij de gemeente navragen of er iets bekend is over bodemverontreiniging op uw adres. Particulieren hoeven dit grondverzet niet te melden.

    Bedrijven

    Grondverzet door bedrijven (aannemers, hoveniersbedrijven) moet vooraf gemeld worden op het Omgevingsloket. De gemeente Voorst kan u meer informatie geven over de bodemkwaliteit van de herkomstlocatie en de toepassingseisen op de toepassingslocatie. De Nota Bodembeheer en de bodemkwaliteitskaart Voorst zijn hier te vinden. De digitale kaarten staan ook hier (tijdelijk).

    De Omgevingsdienst Veluwe doet voor de gemeente Voorst het toezicht en handhaving op toepassing en transport van grond.