Zoekresultaat 1 - 10 van 53 resultaten

  • Wanneer omgevingsvergunning nodig?

    U mag niet zomaar iets veranderen aan uw omgeving. In veel gevallen moet u eerst toestemming vragen van de gemeente of moet u melden wat u gaat doen.

  • Duurzaam Bouwloket

    Meer weten over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparen, subsidies en leningen? Dan kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

  • Naamskeuze kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. Die van u of van uw partner. U kiest vóór de geboorte, bij de geboorteaangifte, bij de erkenning of bij adoptie.

  • Grof huishoudelijke afval/Grof snoeiafval

    Alles wat niet in de grijze sortibak past is grof huishoudelijk afval. Grof huishoudelijk afval en grof tuinafval kunt u naar de milieustraat brengen. Bijna al het afval is gratis. Alleen voor Bouw- en sloopafval moet u betalen. Grof tuinafval is al het plantaardige en organische materiaal dat te groot is voor het GFT. Denk hierbij aan afval dat ontstaat bij het aanleggen, het onderhouden of verwijderen van onderdelen van de tuin

  • Bezwaar maken tegen het besluit

    Bezwaar maken Tegen het besluit op uw vergunningaanvraag kunt u bezwaar maken. Dat mag binnen zes weken nadat het besluit genomen is. Andere mensen mogen ook bezwaar maken. We raden u daarom aan om pas na deze zes weken te beginnen met uw werkzaamheden. Bezwaar maken tegen een beslissing U ontvangt van de gemeente een besluit op uw vergunningaanvraag. Dat kan zijn de gevraagde vergunning met de daarbij bepaalde voorschriften. Het kan ook zijn dat de gemeente de vergunning weigert. Besluit de gemeente dat u geen vergunning krijgt? Dan kunt u bezwaar maken tegen dit besluit. U kunt ook bezwaar maken tegen de inhoud van de vergunning en de voorschriften. Als u het namelijk niet eens bent met de uitkomst van uw aanvraag, kunt u bezwaar indienen bij de overheidsorganisatie die het besluit heeft genomen. Let op: dit moet binnen 6 weken nadat het besluit is genomen. Hoe en waar u het bezwaar in moet dienen, kunt u lezen in de bijlage die de gemeente bij het besluit doet. Nadat u het bezwaar heeft ingediend, heeft de gemeente 6 weken om te vertellen wat ze van uw bezwaar vindt. En zegt de gemeente of ze het besluit al of niet aanpast. Beroep aantekenen op bezwaar Heeft u bezwaar gemaakt tegen de uitkomst van uw vergunningaanvraag? En bent u het ook niet eens met het besluit op dat bezwaar, kunt u nog in beroep gaan. In een beroepsprocedure geeft de rechter een oordeel over een besluit van de overheidsorganisatie. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de site van de Rechtspraak: https://www.rechtspraak.nl Anderen zijn het niet eens met uw omgevingsvergunning Ook andere belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen een besluit en dus tegen uw vergunning. Een belanghebbende is iemand die direct belang heeft bij de beslissing, bijvoorbeeld de buren of een belangenvereniging. Ook zij hebben 6 weken de tijd om bezwaar in te dienen bij de overheidsorganisatie die het besluit heeft genomen. En ook dan heeft (in dit geval) de gemeente 6 weken om te zeggen wat ze van dat bezwaar vindt en of het besluit wel of niet wordt aangepast. Anderen hebben daarna ook de mogelijkheid om in beroep te gaan. We raden u daarom aan om pas na de bezwarentermijn van 6 weken te beginnen met uw werkzaamheden.

  • Vlooienmarkt, rommelmarkt of snuffelmarkt

    Organiseert u op niet-commerciële basis een vlooienmarkt, rommelmarkt of snuffelmarkt? U hoeft dan geen vergunning aan te vragen. Wel moet u het evenement ten minste zes weken van te voren melden bij de gemeente.

  • Groenafval en bladbakken

    Elk huishouden heeft een groene container van 240L gekregen. Gebruik deze container zoveel mogelijk voor uw groente-, fruit en tuinafval.

  • Algemene informatie omgevingsvergunning

    Hoe kunt u een omgevingsvergunning aanvragen? Wat zijn de kosten? Waar moet u om denken? Wat is de procedure? En hulp en instructies bij het gebruiken van het Omgevingsloket.

  • Subsidie tot en met € 5.000,-

    Een aanvraag voor de Subsidieregeling Versnellingsagenda voor een eenmalige subsidie tot en met € 5.000,- kan het gehele jaar door ingediend worden.

  • Gras- en bladbakken

    In april plaatst de gemeente op verschillende locaties speciale grasbakken voor het gescheiden inzamelen van gras. In het najaar worden deze bakken als bladbakken gebruikt.