Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

  • Klachten of overlast bedrijven

    Ervaart u overlast of denkt u dat een bedrijf zich niet aan de milieuregels houdt? Dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. U kunt bijvoorbeeld melden dat ergens: illegaal afval is gestort;de bodem is vervuild;de lucht is verontreinigd;geluidsoverlast is;illegaal gebouwd wordt. Heeft u klachten of vragen? Overlast of klachten kunt u melden via ons contactformulier of telefoonnummer 14 05…

  • Laadpaal elektrische auto

    https://youtu.be/VVkgQ14njNY Als u een elektrische auto aanschaft moet deze uiteraard ook geladen worden. Uitgangspunt is dat het opladen op eigen oprit plaatsvindt. Als dat niet mogelijk is kunt u een laadpaal aanvragen in het openbaar gebied. Er wordt dan een geschikte locatie gezocht in de buurt van uw huis of bedrijf, waar dan een openbare paal wordt geplaatst. Een dergelijke…

  • Rioolheffing

    U betaalt rioolheffing als u water van uw perceel (pand) kunt afvoeren op de gemeentelijke riolering. De riolering bestaat uit rioolbuizen voor afvoer van afval- en/of regenwater. Ook kan regenwater afgevoerd worden via een watergang in beheer en onderhoud van de gemeente. Tarieven rioolheffing Rioolheffing wordt ook geheven als u geen rioolaansluiting heeft, maar wel hemelwater en/of afvalwater afvoert. De…

  • Bezwaar op belastingaanslag

    Bij belastingen gelden enkele belangrijke verschillen ten opzichte van de ‘standaard’ procedure getoond op de pagina over bezwaar maken: de heffingsambtenaar is het bevoegde bestuursorgaan; u wordt alleen op uw verzoek gehoord; horen geschiedt niet via de commissie voor de bezwaarschriften maar door een ambtenaar; de beslissing op bezwaar ontvangt u uiterlijk voor het einde van het jaar. In veel…

  • Verkeersregelaars bij evenementen

    Bij evenementen zorgen verkeersregelaars ervoor dat het verkeer veilig kan doorrijden, of tot stilstand gebracht kan worden. Dit verhoogt de veiligheid bij bijvoorbeeld bij concerten, optochten en braderieën. In dergelijke gevallen, wanneer het verkeer op/aan de weg geregeld moet worden zal de gemeente een (verplicht) aantal in te zetten verkeersregelaars in de vergunning opnemen. Het inzetten van verkeersregelaars is een…

  • Jaarlijkse subsidie

    Gemeente De Fryske Marren stelt jaarlijks een bedrag aan subsidie ter beschikking om maatschappelijke voorzieningen en initiatieven te ondersteunen die ten goede komen aan onze samenleving en passen binnen het gemeentelijk beleid. Jaarlijkse subsidie wordt verstrekt voor een kalenderjaar, voor activiteiten die een heel jaar plaatsvinden.  Waarvoor zijn de jaarlijkse subsidies bedoeld?  Deze subsidies zijn bedoeld voor subsidies die betrekking…

  • Standplaats weekmarkt

    In Balk, Joure en Lemmer is elke week een kleine, gezellige weekmarkt. Waar en wanneer vinden de weekmarkten plaats? DorpDagTijdLocatieBalkvrijdag12.00 - 17.00 uurHaskepleinJourewoensdag12.00 - 17.00 uurMidstraat (west)Lemmerdonderdag12.00 - 17.00 uurFedde Schurerpleinen Gedempte Gracht Aanvraag standplaats weekmarkt U regelt een standplaats op één van onze weekmarkten via het formulier aanvraag standplaats weekmarkt. U geeft in dit formulier aan welke producten u…

  • Incidentele festiviteiten

    Als eigenaar van een horecabedrijf, beheerder van een dorpshuis of beheerder van een (sport)kantine kunt u de ontheffing voor incidentele festiviteiten aanvragen. U vraagt uw ontheffing minimaal 3 weken voor de activiteit aan. Aanvragen incidentele festiviteit Een incidentele festiviteit en eventuele ontheffing voor schenktijden vraagt u aan in het formulier incidentele festiviteit / ontheffing schenktijden. Incidentele festiviteit en ontheffing schenktijden Hoe…

  • Onroerendezaakbelasting

    U betaalt onroerende zaakbelastingen (OZB) als u op 1 januari 2025 een onroerende zaak in eigendom of in gebruik heeft. Bent u eigenaar van een onroerende zaak (pand)? Dan betaalt u OZB-eigendom. Als gebruiker van niet-woningen betaalt u OZB-gebruik. Tarief onroerendezaakbelasting (OZB) De OZB-belasting wordt berekend als percentage van de taxatiewaarde van het object. Het bestaat uit een deel voor…

  • Subsidieregeling aanvullende activiteiten Voor- en vroegschoolse educatie

    Voor wie is de subsidieregeling aanvullende activiteiten Voor- en vroegschoolse educatie bedoeld? De subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die de kwaliteit of het bereik van Voor- en vroegschoolse educatie verhogen. Afhankelijk van de activiteit kan de subsidie worden aangevraagd door: aanbieder kinderopvang die subsidie ontvangt vanuit de Subsidieregeling Peuterwerk en Voorschoolse Educatie (VE) gemeente De Fryske Marren; schoolbesturen primair onderwijs;…