Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 10 van 1941 resultaten
- Uittreksel burgerlijke stand
Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan online een uittreksel burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte binnen 5 werkdagen toegestuurd. U kunt hiervoor ook een afspraak maken.
- Bron: Drimmelen (Gemeente)
- 2025-01-06
- Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan
Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, meldt u uw plannen bij de gemeente. Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van het huwelijk of het registreren van het partnerschap. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal zien.
Bij het sluiten van het huwelijk of het registreren van uw partnerschap heeft u getuigen nodig. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.
Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, doet u dit automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.
Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. U of uw partner moet dan wel ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP). Woont u allebei niet in Nederland? Neem dan contact op met de gemeente Den Haag.
Bent u getrouwd buiten Nederland? Zorg dat de gemeente dit registreert in de BRP.
De gemeente heeft de volgende gegevens van de getuigen nodig:
- een kopie van een legitimatiebewijs bijvoorbeeld paspoort of rijbewijs
- de eventuele familiebetrekking tot bruid en bruidegom.
U kunt ook een medewerker van de gemeente vragen om als getuige bij uw huwelijk/geregistreerd partnerschap op te treden. Hier zijn kosten aan verbonden.
Een huwelijkssluiting duurt normaal ongeveer een half uur. Bij het inplannen van huwelijken wordt altijd rekening gehouden met tenminste 45 minuten tussen twee huwelijken.
Bescheiden huwelijk
Het is mogelijk om in het gemeentehuis een bescheiden huwelijk te sluiten. Dat kan op maandag om 09.30 uur. De kosten hiervoor zijn € 177,15.
Kosteloos huwelijk
Het is beperkt mogelijk om gratis te trouwen of een partnerschap te registreren. U betaalt wel voor het trouwboekje, als u daarvoor kiest. De ceremonie voor een gratis huwelijk of partnerschap duurt ongeveer 10 minuten en beperkt zich tot enkel de formele (huwelijks)voltrekking. Naast u en uw partner, kunnen hier alleen getuigen bij aanwezig zijn. U kunt geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar. Er is vooraf geen contact met de trouwambtenaar die de voltrekking verricht.
Kosteloos trouwen kan alleen op maandagochtend om 8.30 uur en om 9.00 uur. De voltrekking van een gratis huwelijk of partnerschap vindt plaats in het gemeentehuis in Twello.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-12-19
- Trouwen in Nederland als u in het buitenland woont
Als u in het buitenland woont, kunt u in Nederland trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. U meldt uw plannen bij de gemeente waar u trouwt of het partnerschap aangaat. Als u allebei in het buitenland woont, doet u een melding bij de gemeente Den Haag.
- Bron: Oostzaan (Gemeente)
- 2025-01-06
- Adresonderzoek
Staat iemand op uw adres ingeschreven die er niet woont? Of heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. U kunt een adresonderzoek ook intrekken.
- Bron: Pijnacker-Nootdorp (Gemeente)
- 2025-01-06
- Erkenning van een kind en naamskeuze
De erkenning mag u in elke gemeente in Nederland doen. U kunt uw kind op verschillende momenten erkennen: vóór de geboorte; bij de geboorteaangifte; na de geboorteaangifte.
- Bron: Lansingerland (Gemeente)
- 2025-01-07
- Overlijdensaangifte
Wanneer iemand is overleden doet u hiervan aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden.
- Bron: Tytsjerksteradiel (Gemeente)
- 2025-01-03
- Verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen
Als u in het buitenland wilt trouwen, heeft u misschien een verklaring van huwelijksbevoegdheid of een ongehuwdverklaring nodig. Deze vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente.
- Bron: Tholen (Gemeente)
- 2025-01-01
- Tweede paspoort
Reist u vaak naar het buitenland? Dan kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Dit kan nodig zijn als u vaak landen bezoekt die in conflict liggen met elkaar. Of als u vaak reist naar landen waar u een visum voor nodig heeft. En u niet op tijd over uw paspoort kunt beschikken, omdat deze bij de ambassade ligt. Een Tweede paspoort is 2 jaar geldig. Dit kan aangevraagd worden als uw huidige paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. U heeft wel een verklaring van de werkgever nodig. Afspraken maken voor het aanvragen van een Tweede paspoort
- Bron: Putten (Gemeente)
- 2024-12-23
- Zakenpaspoort
U vraagt een zakenpaspoort aan tijdens de openingstijden van de balie van het Publiekscentrum. Maak hiervoor online een afspraak.
- Bron: Zeewolde (Gemeente)
- 2025-01-02
- Attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)
Een attestatie de vita is een internationaal bewijs dat u in leven bent. U vraagt de attestatie de vita persoonlijk aan bij de gemeente. Als u in Nederland, Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba een bewijs van in leven zijn nodig hebt, vraagt u geen attestatie de vita aan maar een bewijs van in leven zijn.
- Bron: Noord-Beveland (Gemeente)
- 2025-01-03