Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Inburgeren

    Inburgeren betekent dat u Nederlands leert. Dit kan verplicht zijn. U krijgt een uitnodiging van de gemeente en een brief van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) als u moet inburgeren. Samen met de gemeente maakt u een Plan inburgering en Participatie (PiP). U moet dan binnen 3 jaar inburgeren.

  • Hulp bij online aanvragen, internet en DigiD

    Heeft u moeite met het gebruik van de computer, internet of dingen online aanvragen? Binnen gemeente Aalsmeer en omgeving kunt u op meerdere plekken terecht voor hulp bij uw aanvraag, het gebruik van DigiD of gratis computerlessen.

  • Registratie bij gemeente Aalsmeer

    Vluchtelingen zijn verplicht zich in te schrijven bij de gemeente waar ze wonen. Zo komt u in de Basisregistratie Personen (BRP) en krijgt u een Burgerservicenummer (BSN). Dit nummer is nodig om een bankrekening te openen of gebruik te maken van voorzieningen zoals medische zorg en onderwijs. Voor inschrijving is een afspraak nodig, deze kunt u telefonisch maken.

  • Geboorteaangifte doen

    Als uw kind geboren is, moet u dit aangeven bij de gemeente waar het is geboren. U komt daarvoor persoonlijk langs, binnen 3 dagen na de dag van de geboorte. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte op waarin de geboorteplaats van uw kind staat en hoe uw kind heet. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

    Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u bij de gemeente. Maak telefonisch een afspraak en onderteken een akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk.

  • Groenstroken en restgronden

    Aalsmeer heeft veel groene gebieden, maar die staan onder druk door woningbouw, klimaatverandering en de overgang naar duurzame energie. De gemeente wil het groen zoveel mogelijk behouden. Daarom verkoopt de gemeente alleen nog bij hoge uitzondering groenstroken en restgronden.

  • Subsidievoorwaarden cultuur

    Op 1 maart 2022 heeft het college van B en W nieuwe regels gemaakt voor het geven van geld aan jaarlijkse en eenmalige culturele activiteiten. Deze regels helpen bij het beoordelen van aanvragen voor dit geld. Een subsidieaanvraag moet passen bij de algemene regels voor subsidies in Aalsmeer uit 2018.

  • Echtscheiding melden of geregistreerd partnerschap beëindigen

    Voor een aanvraag van een echtscheiding (met of zonder uw ex-partner) of het beëindigen van geregistreerd partnerschap schakelt u een advocaat in. Uw advocaat stuurt een verzoekschrift naar de rechtbank. Als de uitspraak van de rechter eenmaal definitief is, moet de scheiding binnen 6 maanden zijn ingeschreven in het huwelijksregister van de gemeente waar u getrouwd bent. Uw advocaat regelt dit. Maak telefonisch een afspraak als u dit zelf wilt doen.

  • Regels voor hondenbezitters

    Als u een hond heeft, zijn er regels waar u zich aan moet houden. U mag niet overal uw hond uitlaten en u bent verantwoordelijk voor het opruimen van hondenpoep van uw hond. In losloopgebieden heeft uw hond de vrijheid om rond te rennen. Kijk op de kaart voor verschillende losloopplaatsen.

  • Levenloos geboren kindje registreren in de BRP

    U kunt uw levenloos geboren kindje laten registreren bij uw persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje is geboren, en ook niet hoe lang geleden dit was. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis