Zoekresultaat 101 - 110 van 115 resultaten

  • Briefadres

    U kunt een briefadres aanvragen als u (nog) geen (vast) woonadres heeft. Bijvoorbeeld als u schipper of kermisexploitant bent. Verblijft u in een tehuis of inrichting en u kunt of wilt zich niet inschrijven op het adres hiervan, dan kunt u een briefadres aanvragen. De gemeente beoordeelt de aanvraag.

  • Voornaam wijzigen

    Wilt u uw voornaam veranderen? Dan moet een advocaat uw gemotiveerde verzoek tot voornaamswijziging bij de rechtbank indienen. Redenen om uw voornaam te wijzigen, kunnen zijn: Bij uw geboorteaangifte is een onjuiste naam opgegeven; Uw voornaam is niet meer passend omdat u een geslachtsverandering heeft ondergaan; U vindt uw naam lelijk.

  • Bewijs van in leven zijn

    Heeft u voor een Nederlandse instantie, zoals een pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij, een bewijs van in leven zijn nodig? Dan kunt u die aanvragen bij de gemeente. Met dit bewijs kunt u schriftelijk bewijzen dat u op het moment van afgifte in leven bent. Het bewijs is een soort uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). Voor buitenlandse instanties heeft u een attestatie de vita nodig.

  • Asbest verwijderen

    Wilt u asbest in of rondom uw woning (laten) verwijderen? Dan moet u een sloopmelding asbest indienen. Met deze melding geeft u aan dat u op een bepaalde datum sloopwerkzaamheden gaat uitvoeren, waarbij asbesthoudende materialen worden gesloopt, verwijderd en afgevoerd.

  • Achternaam kind

    Ouders mogen kiezen of hun 1e kind de achternaam krijgt van de moeder of van de vader. Kiest u bijvoorbeeld de naam van de vader, dan krijgen al uw volgende kinderen uit deze relatie ook deze naam. Hiermee blijft er in het gezin eenheid in de naam. De naamskeuze kan niet meer worden teruggedraaid.

  • Erkenning (ongeboren) kind

    Wilt u een kind erkennen als uw eigen kind? Maar bent u niet getrouwd met de geboortemoeder of heeft u geen geregistreerd partnerschap met haar? Dat kan. Ook als u de niet-biologische ouder of duomoeder bent.

  • Melding inrit/oprit

    Wilt u een inrit/oprit maken naar de weg of een verandering brengen in een bestaande inrit/oprit naar de weg? Meld dit dan aan de gemeente.

  • Afstand doen van de Nederlandse nationaliteit

    Wilt u geen Nederlander meer zijn? Dan kunt u een 'verklaring van afstand' afleggen. Deze verklaring moet door u en (namens) de burgemeester worden ondertekend. U verliest dan automatisch het Nederlanderschap.

  • Subsidie Fit op school Steenwijkerland

    Besturen van scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en houders van kindercentra (voorschoolse voorzieningen) met een vestiging in de gemeente Steenwijkerland kunnen met ingang van schooljaar 2020/2021 de subsidie Fit op school aanvragen. Hiermee kunt u preventieactiviteiten of licht pedagogische ondersteuning inkopen, passend in de Fit op school Steenwijkerland-aanpak.

  • Demonstratie of samenkomst

    Bent u van plan om op een openbare plaats een demonstratie of samenkomst te houden? Meld dit dan minimaal 48 uur van tevoren bij de gemeente. Voor een demonstratie is geen vergunning nodig. Zaterdagen, zondagen of algemeen erkende feestdagen tellen niet mee in de termijn van 24 uur.