Zoekresultaat 11311 - 11320 van 11339 resultaten

  • Verklaring Omtrent het Gedrag

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

  • Leerplicht

    Kinderen vanaf 5 jaar zijn verplicht onderwijs te volgen tot ze een startkwalificatie hebben of 18 jaar zijn. Ouders kunnen om vrijstelling vragen van deze leerplicht voor bijvoorbeeld een verhuizing, bruiloft of begrafenis.

  • Atelierwoning of atelier zoeken

    Bent u een geregistreerd kunstenaar bij Ateliers en Broedplaatsen? Dan kunt u misschien een atelier of atelierwoning toegewezen krijgen. Bekijk hier de voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden.

  • Luchtruim gebruiken

    Er is een ontheffing van de Provincie nodig om met een vliegtuig(je) op te stijgen of te landen op een ander terrein dan een vliegveld.

  • Jeugdhulp

    De gemeente kan (in)direct allerlei soorten jeugdhulp bieden aan kinderen en ouders die dat nodig hebben. Hierbij gelden veel voorwaarden en regels.

  • Verhuur van stadhuishal of burgerzaal

    Wilt u een symposium, tentoonstelling, concert of ander evenement organiseren? Dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om daarvoor de hal of de burgerzaal in het stadhuis te huren. Omdat de gemeente geen oneerlijke concurrent mag zijn van commerciële instellingen, moet het evenement wel aan...

  • Burgerservicenummer (BSN)

    Staat u ingeschreven bij de gemeente, in de Basisregistratie personen (BRP)? Dan hebt u een burgerservicenummer (BSN). Wat is het burgerservicenummer (BSN)? Uw burgerservicenummer is uw unieke persoonsnummer. Als u iets wilt regelen met de overheid, hoeft u alleen het BSN op te geven. De...

  • Klacht indienen

    Klacht indienen

  • Alcohol verkopen in supermarkten

    Supermarkten mogen bier, wijn en andere zwak-alcoholhoudende dranken verkopen. Dit geldt ook voor andere bedrijven zoals warenhuizen, snackbars en bezorgingsdiensten (detailhandelaren). U heeft hier geen vergunning voor nodig. U mag geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar verkopen. Jongeren onder de 18 jaar zijn zelf ook strafbaar als ze alcohol kopen.

  • Kapotte straatverlichting melden

    U kunt meldingen over kapotte straatverlichting doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u hier klachten melden. Bijvoorbeeld over beschadigde lantaarnpalen en de tijdstippen dat de verlichting aan of uit is.

    Het onderhoud gebeurt volgens een vastgelegde planning. Dit betekent dat alleen bij storingen die de (verkeers)veiligheid en de openbare orde in gevaar brengen direct onderhoud wordt gepleegd.