Zoekresultaat 111 - 120 van 123 resultaten

  • Subsidie aktiviteiten foar âlderein

    Organisaties die terugkerende ontmoetings- en/of beweegactiviteiten organiseren voor ouderen in de gemeenten.

  • Uitweg

    Wilt u een aansluiting van uw terrein naar de openbare weg maken of veranderen? De aansluiting heet een uitweg, maar wordt vaak inrit of uitrit genoemd. Regels zijn nodig omdat uitwegen gevaarlijk kunnen zijn en doorgaand verkeer kunnen verstoren. Dan heeft u daar mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Het kan ook zonder vergunning als het plan past in de door de gemeente algemeen gestelde regels.

  • Informatie over uw aanvraag in Mijn Omgevingsloket

    Hier vindt u een overzicht van onderwerpen die u kunnen helpen bij vragen die u heeft na het indienen van een aanvraag of melding. De informatie is ook te vinden in het Helpcentrum van het Omgevingsloket.

  • Melden van een voorgenomen huwelijk

    Gaat u trouwen? Dan meldt u dat bij de gemeente waar u gaat trouwen. Dit heet 'Melden van een voorgenomen huwelijk'. Wij verzoeken u om ruim voor de gewenste voltrekkingsdatum telefonisch contact op te nemen met de afdeling burgerzaken.

  • Subsidie Betinkingen Noardeast-Fryslân

    Wie kunnen aanvragen Subsidie op grond van deze regeling wordt uitsluitend verstrekt aan rechtspersonen zonder winstoogmerk of aan groepen van minimaal 5 natuurlijke personen die initiatieven organiseren en/of uitvoeren die bijdragen aan het bereiken van het doel van deze regeling.

  • Volmacht

    Als een kiezer niet zelf kan stemmen kan hij een andere kiezer machtigen dit voor hem te doen. Dit heet stemmen bij volmacht.

  • De vergunning en starten met de werkzaamheden

    Wanneer u een aanvraag voor een omgevingsvergunning doet, dan hoort u in de meeste gevallen binnen 8 weken of u een vergunning krijgt. Deze periode heet de beslistermijn. De beslistermijn begint te lopen vanaf het moment van ontvangst van de aanvraag. Daarna volgt een bezwarentermijn van 6 weken.

  • Tips voor een duurzaam en toegankelijk evenement

    Hoe organiseert u het evenement duurzaam? En hoe maakt u het evenement toegankelijk? Als gemeente vinden wij het belangrijk om deze twee speerpunten terug te zien in het evenement dat u organiseert. Lees hieronder de tips:

  • Kwijtschelding

    Denkt u dat u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. Dat betekent dat u geen, of minder, belasting hoeft te betalen.

  • Carbidschieten

    Een echte traditie bij oudejaarsdag is het afschieten van carbid. Het is belangrijk dat dit veilig en zonder al te veel overlast gebeurt. Voor het afschieten van carbid is toestemming van de burgemeester nodig.