Zoekresultaat 161 - 170 van 187 resultaten

  • Aankondigingsborden

    Wilt u aankondigingsborden plaatsen? Bijvoorbeeld voor het aankondigen van een evenement in Edam-Volendam? Dan heeft u hiervoor een vergunning nodig op grond van artikel 2:10A APV. Dit geldt ook voor het aankondigen van bijvoorbeeld politieke, culturele of sportactiviteiten.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is alle hulp aan jeugdigen en hun ouders bij opvoedproblemen, psychische problemen of een licht verstandelijke beperking. De jeugdwet is erop gericht dat kwetsbare kinderen en jongeren zoveel mogelijk volwaardig mee kunnen doen aan de maatschappij. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan telefonisch contact met ons op en vraag naar Team Jeugd. Of doe hieronder een melding.

  • Kind erkennen ná de geboorte

    Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Zodra het kind is geboren, wordt de erkenning rechtsgeldig. Dit betekent dat u de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo hebt u er recht op om uw kind te zien. En bent u verplicht om voor het kind te zorgen. Erkenning van uw ongeboren kind doet u bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak. Bij een eerste kind moet de moeder mee naar de gemeente. Bij volgende kinderen mag de moeder ook via onderstaand DigiD-formulier toestemming geven.

  • Gezondheid en Leefstijl (LEF)

    Wij hebben de ambitie om voor onze inwoners te streven naar een zo goed mogelijke gezondheid. We faciliteren verschillende mogelijkheden zodat inwoners een gezonde leefstijl erop na kunnen houden. Hiervoor richten we qua leefstijl ons specifiek op genotmiddelengebruik (programma LEF), mentale gezondheid en gezond gewicht. Alle doelstellingen zijn hieronder te vinden.

  • Rijbewijs

    Wilt u uw rijbewijs aanvragen? Dan moet u geslaagd zijn voor uw rijexamen bij het CBR. U kunt uw rijbewijs digitaal aanvragen of hiervoor een afspraak maken op het Stadskantoor. Na ongeveer een week haalt u het rijbewijs persoonlijk op. Maak hiervoor een afspraak.

  • Verhuizen naar Nederland

    Als u in Nederland komt wonen, dan schrijft u zich in bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond. Maak hiervoor een afspraak op het Stadskantoor.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook de heffingsambtenaar zijn als het om een belastingaanslag gaat. Wilt u bezwaar maken tegen een besluit? Dien dan een bezwaarschrift in. Dit kan digitaal met DigiD of schriftelijk met een brief of met het afdrukformulier.

  • Marktplaats aanvragen

    Wilt u een plaats op de markt innemen? Dan heeft u een marktvergunning nodig. Dit kan voor een dag- of weekmarkt zijn maar ook voor een tijdelijke markt zoals een kerstmarkt. Naast de (éénmalige) legeskosten moet u marktgeld en kraamhuur betalen. Een plaats vraagt u schriftelijk aan. Heeft u hierover vragen? Bel of mail ons dan.

  • Huishoudelijk restafval

    U kunt uw huishoudelijk restafval kwijt in huisvuilzakken, een grijze rolcontainer of in een (ondergrondse) container bij u in de buurt. Als er geen ondergrondse container bij u in de buurt is, zet u uw afval op een vaste dag aan de weg. Is het huisvuil, grofvuil, of GFT-afval niet opgehaald? Geef dit dan door via de meldingenapp of de link hieronder.

  • Bijstandsuitkering

    U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als uw gezin voor geen enkele andere uitkering in aanmerking komt. En u de noodzakelijke kosten zoals huur, eten en drinken niet kunt betalen. De bedoeling is dat u tijdelijk bijstand krijgt. U krijgt hierbij hulp bij het vinden van een baan, zodat u weer een eigen inkomen krijgt.