Zoekresultaat 181 - 190 van 200 resultaten

  • Bijstandsnormen

    Hoeveel geld u maximaal van de bijstand krijgt, hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld uw leeftijd en hoe u woont. De bijstand vult uw inkomen aan. In de tabel kunt u zien welke bijstandsnorm voor u geldt. Let op: deze bedragen zijn netto per maand. Bijgewerkt: 1 juli 2024 Kostendelersnorm Bij de kostendelersnorm telt het aantal personen waarmee u samenwoont…

  • Gezondheidsverklaring en medische keuring rijbewijs

    Wilt u een rijbewijs aanvragen voor een vrachtwagen of bus? Of wilt u uw rijbewijs vernieuwen en heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder? Vul dan een gezondheidsverklaring van het CBR in. Het CBR beoordeelt of u rijgeschikt bent. U moet misschien een arts of medisch specialist bezoeken voor een medische keuring. Invullen gezondheidsverklaring bij het…

  • Havengelden

    Havengeld is belasting voor het gebruik van gemeentelijk vaarwater en gemeentelijke diensten voor vrachtschepen. De schipper, gezagvoerder, reder of eigenaar van een vrachtschip betaalt havengeld. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de vracht die geladen of gelost wordt in één van de havens.  Havengelden betaalt u aan het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBTwente). Meer informatie over het uitvoeren van…

  • Aansprakelijk stellen gemeente

    Heeft u schade door de gemeente? Bijvoorbeeld doordat wegen, openbaar groen of gebouwen niet goed zijn onderhouden? Of doordat uw voertuig schade heeft door een voertuig van de gemeente? Dan kunt u de gemeente gratis aansprakelijk stellen. Aansprakelijk stellen gemeente Hoe stel ik de gemeente aansprakelijk? U vult het formulier voor aansprakelijkheid in. Wij beoordelen uw schadeclaim en u ontvangt…

  • Nadeelcompensatie (planschade)

    Als wij iets aan een omgevingsplan veranderen, kan dit nadelige gevolgen voor u hebben. Bijvoorbeeld omdat uw huis minder waard wordt door de aanleg van een weg. Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. U vraagt een tegemoetkoming aan door het formulier ‘Aanvraag tegemoetkoming nadeelcompensatie’ in te vullen en naar ons op te sturen. Vraag tegemoetkoming nadeelcompensatie aan

  • Rijbewijs

    Wilt u een rijbewijs aanvragen of uw rijbewijs verlengen? Dit kunt u op het gemeentehuis doen. Het verlengen van het rijbewijs kan ook online zonder afspraak. Uiterlijk 5 werkdagen na de aanvraag kunt u uw rijbewijs afhalen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Afhalen kan de hele dag tijdens onze openingstijden. Maak een afspraak Rijbewijs online verlengen

  • Bezwaar indienen gemeentebelastingen

    Bent u het niet eens met uw aanslag of beschikking? Dan kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van het aanslagbiljet bezwaar indienen. Dit kunt u eenvoudig zelf regelen. Het maken van bezwaar door het inschakelen van commerciële bureaus die "gratis" voor u zouden procederen, kost veel gemeenschapsgeld. In de praktijk gebruiken deze bureaus de procedure voornamelijk voor eigen financieel gewin, waar we uiteindelijk allemaal aan meebetalen. Bekijk hiervoor een korte videoanimatie.

    Wij verzoeken u overigens voordat u bezwaar indient eerst contact met ons op te nemen om samen de gegevens door te nemen. Dit kan vaak al veel vragen oplossen. 

    Deze video opent in een nieuw tabblad.

  • Belastingen die we niet heffen

    Als inwoner van gemeente Hof van Twente betaalt u geen hondenbelasting of precariobelasting.  

  • Melding overschrijding geluidsnormen

    Indien uw horeca inrichting onder het Activiteitenbesluit valt is het toegestaan 8 incidentele festiviteiten per kalenderjaar te houden waarbij de geluidsnormen van het Activiteitenbesluit niet van toepassing zijn. Daarnaast heeft het college de volgende dagen aangewezen waarop het is toegestaan festiviteiten te organiseren: Rosen Montag (Carnaval), 1e en 2e paasdag, Koningsdag en Koningsnacht, Hemelvaartsdag, 1e en 2e pinksterdag, 1e en 2e kerstdag en oudjaarsnacht.

  • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

    Heeft u hulp of ondersteuning nodig in uw dagelijks leven? Bijvoorbeeld door ouderdom, een handicap of ziekte. Of heeft u een voorziening nodig, zoals een rolstoel of een traplift in huis? Dan heeft u misschien recht op hulp uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U doet hiervoor eerst een melding Wmo. Er volgt dan een persoonlijk gesprek. We bekijken samen…