Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 11 - 20 van 85 resultaten
- Schadevergoeding na waterberging
Heb je schade omdat het waterschap je grond heeft laten overstromen om (regen)water te bergen? Mogelijk krijg je een schadevergoeding.
- Bron: Waterschap De Dommel (Waterschap)
- 2024-02-28
- Olie in het water? Bel direct 015-260 81 08
Olie en water mengen niet. dat komt omdat olie niet van water houdt. Om te bepalen of je olie in het water ziet, binnen de regio van Delfland, steek je een stokje in het water. Ontstaan er slierten die weer snel samenvloeien dan is het olie. Bel dan direct met het Klantcontact Centrum van Delfland: (015) 2608101
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Opgave grondwateronttrekking
Heb je een vergunning voor het onttrekken van grondwater of een bedrijfswaterplan? Doe dan jaarlijks de opgave grondwateronttrekking.
- Bron: Waterschap Aa en Maas (Waterschap)
- 2023-11-23
- Verplicht slootonderhoud
Ben je eigenaar van een stuk grond langs een sloot die belangrijk is voor aan- en afvoer van water? Dan kan het zijn dat je deze sloot moet onderhouden. Lees hier wat deze onderhoudsplicht voor jou betekent en of deze op jouw perceel van toepassing is.
- Bron: Waterschap Brabantse Delta (Waterschap)
- 2024-01-31
- Aanvragen vergunning melding activiteit
Heb je plannen in de buurt van water? Bijvoorbeeld het aanleggen van een steiger, het organiseren van een evenement of het onttrekken van grondwater? Dan hoef je hier soms alleen een melding van je activiteit te doen. Maar soms heb je een vergunning nodig. Controleer voordat je met een activiteit begint altijd of je een vergunning nodig hebt of een melding moet maken.
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-05-03
- Melden kleine onttrekking grondwater
Bij kleinschalig grondwatergebruik gaat het om het oppompen van grondwater met een pompcapaciteit van minder dan 10 m3 per uur ofwel 10.000 liter water per uur. Met dat water sproei je bijvoorbeeld je tuin of spuit je stof en vuil af. Ook laten mensen hun vee drinken en worden producten gewassen en bevochtigd. Particulieren, bedrijven, gemeenten en agrariërs maken er gebruik van. Om meer inzicht te krijgen in de totale hoeveelheid water die uit de grond wordt gehaald, willen wij de impact van kleinschalig grondwatergebruik in kaart brengen. Daarom vragen we jou om kleine grondwaterputten te melden via onderstaand formulier.
- Bron: Waterschap Aa en Maas (Waterschap)
- 2024-01-03
- Watersysteemheffing
Van de watersysteemheffing betalen we de kosten van onder andere dijken, duinen, gemalen en sluizen.
- Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (Waterschap)
- 2024-03-11
- Melding over water en dijken
Ziet u watervervuiling, blauwalg of dode vissen of vogels? Meld het ons!
- Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (Waterschap)
- 2024-06-11
- Water in kruipruimte of kelder
Wateroverlast in je kelder of kruipruimte kan ontstaan door stijgend grondwater.Als grondeigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor de opvang en afvoer van overtollig grondwater. Wat overtollig is en hoe je dit kunt opvangen en afvoeren kun je overleggen met de gemeente. De gemeente zal zo nodig maatregelen nemen om te hoge grondwaterstanden in openbaar terrein te beperken
- Bron: Hoogheemraadschap van Delfland (Waterschap)
- 2024-08-23
- Lozen grondwater bij bronnering of bodemsanering
Ga je een bronnering of bodemsanering uitvoeren en daarbij grondwater lozen? Deze lozing moet je in veel gevallen melden.
- Bron: Waterschap Brabantse Delta (Waterschap)
- 2024-09-17