Zoekresultaat 11 - 20 van 57 resultaten

  • Collectevergunning

    Voor een openbare collecte moet u een vergunning aanvragen. U mag alleen collecteren voor een goed doel.

  • Kwetsbaarheid melden (Responsible Disclosure)

    Een zwakke plek in een ICT-systeem van de gemeente Enschede, zoals Enschede.nl, kunt u melden. Meld de kwetsbaarheid voordat u dit aan de buitenwereld kenbaar maakt. Zo kan de gemeente Enschede eerst maatregelen treffen. Dit heet Responsible Disclosure.

  • Omgevingsvergunning

    Als u wilt bouwen, verbouwen of slopen, heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt ook als u iets anders aan uw omgeving wilt veranderen. Soms heeft u geen vergunning nodig of hoeft u alleen een melding te doen. Zoals bijvoorbeeld een sloopmelding.

  • Huisnummer aanvragen

    Een eigen huisnummer is nodig zodat hulpdiensten uw adres kunnen vinden en voor de post. Als u geen eigen huisnummer heeft, dan kunt u dat aanvragen. Let op: alleen de eigenaar van het gebouw kan dit aanvragen, niet de huurder.

  • Collectieve zorgverzekering

    Voor mensen met een laag inkomen of een uitkering heeft de gemeente een collectieve zorgverzekering afgesloten bij Menzis.

  • Echtscheiding doorgeven

    U gaat scheiden of beëindigt uw partnerschap. De scheiding moet binnen 6 maanden worden ingeschreven in de gemeente waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor u.

  • Vreemdelingenpaspoort

    U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. U heeft wel een Nederlandse verblijfsvergunning type I of II. U kunt dan een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Een vreemdelingenpaspoort is een reisdocument dat u kunt gebruiken als identiteitsbewijs.

  • Vergunning smartshop, headshop of giftshop

    Voor de exploitatie van een smartshop, headshop of giftshop (SHG-shop) heeft u een vergunning nodig. De vergunning geldt voor 3 jaar en kan steeds met 3 jaar worden verlengd. U moet daarom elke 3 jaar een nieuwe aanvraag doen.

  • Spreekuur welstand

    Als u wilt bouwen, zal uw bouwwerk in de omgeving moeten passen. In de welstandsnota staat welke regels hiervoor in Enschede gelden. Zeker als u iets bijzonders wilt bouwen, is het verstandig om vooraf advies te vragen. Dit kan bij de stadsbouwmeesters. Zij kijken of uw plannen aan de welstandseisen voldoen. Dit advies is gratis.

  • Precariobelasting

    Precariobelasting betaalt u als u voorwerpen op, boven of in gemeentegrond heeft. Bijvoorbeeld een terras, uithangbord of bouwcontainer.