Zoekresultaat 11 - 18 van 18 resultaten

  • Opnieuw inschrijven in Nederland (hervestiging)

    Woonde u vroeger in Nederland, en verhuist u nu vanuit het buitenland weer terug? Dan moet u zich opnieuw inschrijven in Nederland, in de gemeente waar u gaat wonen. ‘Hervestiging’ heet dit. U moet zich ook opnieuw inschrijven als u bent uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Voor het eerst inschrijven in Nederland

    Verhuist u voor het eerst naar Nederland? Of bent u vóór oktober 1994 naar het buitenland verhuisd en keert u nu voor het eerst terug? Dan moet u zich inschrijven in de gemeente waar u gaat wonen. ‘Eerste inschrijving’ heet dit. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak binnen 5 dagen na aankomst in Nederland.

  • Gladheidbestrijding

    De gemeente strooit preventief bij kans op gladheid door winters weer. U kunt de strooiroutes bekijken. Op verschillende plekken in Aalsmeer staan zoutkisten. Dit zout kunt u gebruiken als u merkt dat bijvoorbeeld een stoep glad is.

  • Achternaam kind kiezen

    U heeft de keuze uit verschillende achternamen voor uw kind: uw achternaam, die van de andere ouder, of van u beiden (een dubbele achternaam). De volgorde maakt niet uit en een dubbele achternaam is niet verplicht. Alle jongere kinderen van dezelfde ouders krijgen automatisch dezelfde achternaam als het oudste kind. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Kind erkennen

    Krijgt u een kind en bent u als ouders niet getrouwd of geregistreerd als partners? Dan heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. Om wettelijk ouder te worden, moet u uw kind erkennen. Dat kan ook als u niet de biologische ouder bent. Voor erkenning komt u persoonlijk langs: vóór de geboorte, bij de geboorteaangifte of op een later moment. Een afspraak om uw kind te erkennen maakt u telefonisch.

  • Participatieverklaring bij inburgeren

    Een participatieverklaring is een verplicht onderdeel van het inburgeren. Nadat u in een workshop de Nederlandse normen en waarden heeft geleerd, zet u een handtekening onder de participatieverklaring. U zegt daarmee dat u zich houdt aan deze normen en waarden.

  • Ouderenwoning aanvragen

    In Aalsmeer en Kudelstaart zijn verschillende wooncomplexen waar voornamelijk ouderen wonen. Bijvoorbeeld zorgwoningen op het Poldermeesterplein, het Seringenpark of aan de Nobelhof. Aanmelden voor zo'n ouderenwoning doet u niet bij de gemeente, maar bij de verhuurder. Neem telefonisch contact op met Van der Linden Vastgoed BV en vraag naar de afdeling Verhuur.

  • Grofvuil en afval wegbrengen

    Als inwoner van Aalsmeer kunt u gratis gebruikmaken van de Milieustraat van Meerlanden in Rijsenhout. Hier kunt u grotere hoeveelheden huishoudelijk afval en gescheiden afval weggooien.