Zoekresultaat 11 - 17 van 17 resultaten

  • Rioolklacht melden

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op openbare grond. De bewoner of perceeleigenaar is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud op zijn terrein en heeft een gedeelde verantwoordelijk voor de (huis)aansluitleiding in openbare grond.

    De bewoner is zelf verantwoordelijk voor het oplossen van verstoppingen, ook in het leidingdeel dat ligt in openbare grond. Vetten, zeepresten, doekjes, groenteafval enz. kunnen bij ''normaal'' gebruik ook de leiding verstoppen. Wanneer u een rioolverstopping heeft, dan dient u een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. 

    Als dit gespecialiseerde bedrijf constateert dat de verstopping in openbare grond plaatsvindt door een defect in het leidingwerk (bv wortels of scheuren in het materiaal), dan dient de gemeente ingeschakeld te worden. Een rapportage en/of beeldmateriaal moet daarbij als bewijs overlegd worden. De gemeente geeft dan opdracht aan een aannemer om de geconstateerde gebreken te herstellen.

    Indien de verstopping veroorzaakt wordt door enkel ophoping van vuil, dan dient de gebruiker de kosten van de verstopping zelf te betalen.

    Indien de verstopping op gemeentegrond zit én de oorzaak is te wijten aan een defect in het leidingwerk, dan kunt u bij de gemeente een schriftelijk verzoek indienen om eventuele gemaakte ontstoppingskosten terug te vorderen.

  • Vuur stoken in de openlucht

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om mensen, wilde dieren en planten te beschermen.

    Er zijn een aantal uitzonderingen. Veroorzaakt u geen overlast? En vormt het vuur geen gevaar voor de omgeving? Dan zijn dit de uitzonderingen:

    • Het verbranden van kerstbomen
    • Het houden van kampvuren door de plaatselijke scouting
    • Het houden van oefeningen door de brandweer
    • Verlichting door middel van kaarsen, fakkels en dergelijke
    • Sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven, indien gene afvalstoffen worden verbrand
    • Vuur voor koken, bakken en braden

  • Bomen kappen

    Als u een boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig als de boom op de gemeentelijke bomenlijst staat. Dit geldt ook voor stevig snoeien. 

    Gaat het om een zieke boom op uw eigen terrein? Neem contact op met de gemeente over het vervoeren of vernietigen van de gekapte boom. Dat is belangrijk, want sommige boomziekten zijn besmettelijk. Zoals de iepenziekte. Zo voorkomt u dat andere bomen ook ziek worden.

  • Afval inleveren

    De gemeente heeft een afvalinzamelstation of milieustraat waar u uw afval kunt brengen. Hier kunt u bijvoorbeeld inleveren:

    • grofvuil (afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past, zoals een bank, stoel of vloerbedekking)
    • afval in grote hoeveelheden (zoals tuinafval)
    • gebruiksgoederen (zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten)
    • chemisch afval (zoals verf, batterijen en olieproducten)
    • bijzonder afval (zoals asbest)
    • lichamen van gestorven gezelschapshuisdieren (zoals honden en katten)

    U kunt uw grofvuil en grote huishoudelijke apparaten ook laten ophalen door de gemeente.

    Kleine huishoudelijke apparaten, zoals een elektrische tandenborstel, kunt u bij sommige winkels inleveren. Koopt u een nieuw apparaat? Dan kunt u het oude apparaat inleveren bij de winkel of meegeven aan de bezorger.

    Alle informatie over de milieustraat van de gemeente Oosterhout kunt u vinden op de pagina milieustraat

     

    Alle informatie over het gebruik van containers, kratten en zakken kunt u vinden op de pagina Containers, kratten en zakken

     

    Alle informatie over de milieupas kunt u vinden op de pagina Milieupas

     

    Alle informatie over de tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven

     

    Alle informatie over afval rond een verhuizing kunt u vinden op de pagina Verhuizing en afval

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Voor het maken of vergroten van een rioolaansluiting moet u een aanvraagformulier indienen bij de gemeente. Deze rioolaansluitingen worden aangesloten op het gemeentelijk hoofdriool. De aansluiting van uw woning tot de erfgrens moet u als perceeleigenaar zelf maken. De rioolaansluiting van uw erfgrens tot aan het gemeentelijk hoofdriool wordt door de gemeente aangelegd.

    Het is NIET toegestaan om zelf een rioolaansluiting te maken. Werkzaamheden in openbaar gebied worden uitsluitend door of namens de gemeente uitgevoerd.

    De gemeente Oosterhout hanteert de stelregel van één aansluiting per pand/perceel. Bij een gescheiden rioolstelsel worden er twee aansluitingen gemaakt, één voor het vuilwater en één voor het regenwater. Ook voor tijdelijke voorzieningen zoals keten of toiletwagens moet u een rioolaansluiting aanvragen.

     

  • Baggeren, verwijderen slib uit sloten

    Bij bouwplannen voor huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de vergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit hangt af van de ernst van de verontreiniging.
    Bij een niet-ernstig geval van bodemverontreiniging kan de gemeente besluiten dat bouwen mag. Bij een ernstige bodemvervuiling kan de gemeente saneringsmaatregelen verplichten. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd. Sanering kan bijvoorbeeld nodig zijn bij de verwijdering van een ondergrondse huisbrandolietank.

  • Afval storten

    U mag alleen vuil of afval storten op de daarvoor aangewezen plaatsen. Bijvoorbeeld een aanbiedstation. U kunt het afval ook aanbieden aan een erkend afvalinzamelaar.

    Het is verboden om vuil of afval te storten op andere plaatsen. Dit geldt ook voor groenafval. U kunt een tijdelijke ontheffing op dit verbod aanvragen. Met de ontheffing mag u het afval voor een periode op uw eigen (bedrijfs)terrein opslaan.

    Ontvangt u gevaarlijke afvalstoffen en bedrijfsafvalstoffen van andere bedrijven voor verdere verwerking? Of wilt u deze afgeven? Meld dit dan bij Rijkswaterstaat via het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen.