Zoekresultaat 11 - 20 van 21 resultaten

  • Omgevingsvergunning beperkte milieutoets aanvragen

    Sommige activiteiten van bedrijven beïnvloeden het milieu. Hiervoor doet u een melding. Soms heeft u daarnaast ook een eenvoudige omgevingsvergunning zonder voorschriften nodig. Dit is de omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM). Meld het altijd vooraf als uw bedrijf activiteiten wil doen op het gebied van: afvalstoffen (zoals het slopen van autowrakken en het opslaan van asbestafval van eigen werkzaamheden) het houden van landbouwhuisdieren voedingsmiddelen (zoals bierbrouwerijen en zuivelfabrieken) materiaalbewerking (zoals betonfabrieken en textielveredelingsbedrijven) installaties en overige activiteiten (zoals rioolwaterzuiveringsinstallaties en gesloten bodemenergiesystemen) Met een milieutoets bekijkt de gemeente hoe erg uw bedrijf het milieu belast. Zijn de activiteiten niet erg belastend voor het milieu? Dan kunt u een OBM krijgen. Blijkt uit de milieutoets dat uw bedrijf het milieu zwaar belast? Of gaat uw bedrijf het milieu zwaar belasten? Dan heeft u een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. Omgevingsloket online

  • Oud papier inleveren

    Het apart houden van oud papier en karton (OPK) is goed voor het milieu. Oud papier wordt gerecycled tot nieuw papier en karton. Dat bespaart bomen en energie. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling van oud papier en karton bekijken. Verzamel het papier in de blauwe papiercontainer. Het ophalen gebeurt één keer per 4 weken aan huis. Bewoners uit de Vesting kunnen elke woensdag hun papier brengen naar 't Schootsveld waar een container van Van Werven staat.  In de gemeente staan van enkele organisaties regelmatig grote containers voor papier en karton. Zie voor standplaatsen de publicaties onder het gemeentenieuws in de huis-aan-huiskrant. Tips Met een nee/ja-sticker krijgt u geen reclamefolders meer in de bus maar wel huis-aan-huisbladen. Met een nee/nee-sticker krijgt u geen reclamefolders meer en geen huis-aan-huisbladen. Haal de gratis sticker op bij het gemeentehuis. Veel papieren en kartonnen verpakkingen (bijvoorbeeld van rijst) mogen bij het oud papier.

  • Glas inleveren

    Glas wordt apart ingezameld in glascontainers, hierdoor kunnen we glas opnieuw gebruiken. Voor de inzameling van glas staan er in de gemeente in de buurt van supermarkten glascontainers. Locaties glascontainers Elburg: Havenkade, Klokbekerweg (winkelcentrum De Vrijheid), Vrijheidsstraat (Aldi) en Zwolscheweg (Jumbo) ’t Harde: Bovendwars-/Dennenweg en Sportlaan (Boni en AH) Hoge Enk: Gerichtenweg (vlakbij school) Doornspijk: Oude Kerkweg Wel in de glasbak potten en flessen parfumflesjes en medicijnpotjes glazen deo-rollers glazen kruidenpotjes Niet in de glasbak gebroken vensterruiten kristalglas (keramische) ovenschalen spaar- en LED-lampen TL-buizen gloeilampen (porselein) serviesgoed spiegel en wit opaalglas Tips Het is niet nodig dat het glas schoon is; Doppen, kurken en deksels mogen er op blijven; Andere kleuren dan wit en groen glas kunnen bij bruin glas.

  • Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

    Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld: veel energie verbruikt de lucht vervuilt geluidsoverlast veroorzaakt stankoverlast veroorzaakt Sommige bedrijven hebben geen vergunnings- en meldingsplicht. Dit zijn bijvoorbeeld kantoren, diverse zorginstellingen, huisartsenpraktijken en peuterspeelzalen. Soms vraagt u bij de provincie een vergunning aan of doet u daar een melding. Meestal gaat het dan om grotere bedrijven, zoals chemische fabrieken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de provincie. De omgevingsvergunning kan nadelen hebben voor de natuur. Het behoud van beschermde gebieden, planten- of diersoorten kan namelijk gevaar lopen. Geef dit duidelijk aan in de aanvraag. U heeft dan de volgende keuze: U vraagt bij de provincie een natuurbeschermingsvergunning of -ontheffing aan. De provincie beoordeelt alleen de gevolgen voor de natuur. De provincie kan speciale eisen stellen, zoals ecologische begeleiding. Daarna vraagt u bij de gemeente een omgevingsvergunning aan. De gemeente beoordeelt dan niet de gevolgen voor de natuur. U vraagt bij de gemeente een omgevingsvergunning aan. Daarbij vraagt u om ook een natuurtoets uit te voeren. Dit betekent dat de gemeente ook de gevolgen voor de natuur beoordeelt. Hiervoor vraagt de gemeente bij de provincie om een verklaring van geen bedenkingen (vvgb). De gemeente neemt de vvgb mee in het besluit op uw aanvraag. Weigert de provincie de vvgb af te geven? Dan wijst de gemeente uw vergunningsaanvraag af. Omgevingsloket online

  • Klein chemisch afval inleveren

    Klein Chemisch Afval (KCA) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten, die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Doe KCA dan ook nooit bij het restafval maar lever het gratis in. KCA Inleveren Elke dinsdag van 10.00-12.00 uur en elke 1e zaterdag van elke maand van 09.00-10.00 uur kunt u KCA gratis inleveren. Dit kan bij de gemeentewerf, Het Straatje 8 in Elburg. KCA-box laten ophalen Heeft u een KCA-box en is deze meer dan 75% vol? Meldt u zich dan tot uiterlijk 2 dagen vóór de ophaaldag aan via www.aconov.nl of telefonisch 0800 – 2224111. Elke maand is er een ophaalronde bij de aangemelde adressen. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling bekijken. Wat is wel Klein Chemisch Afval? Huishoudelijke producten zoals batterijen, spaarlampen, energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen, insecticiden; Medische producten zoals medicijnen, injectienaalden en kwikthermometers; Doe-het-zelf producten zoals verf, lak, beits, houtverduurzamers, terpentine, thinner, afbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, wasbenzine en kwikschakelaars; Hobbyproducten zoals fotofixeermiddel, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen (salpeterzuur, zwavelzuur) en zoutzuur; Vervoer zoals accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters. Wat is niet Klein Chemisch Afval? Lege flessen of verpakkingen; Lege en ingedroogde verfblikken en verfkwasten; Lege spuitbussen.

  • Ondergrondse afvalinzameling

    In de Vesting Elburg en op enkele plaatsen buiten de Vesting wordt restafval (ondergronds) en groente-, fruit- en tuinafval (bovengronds) ingezameld. Dit gebeurt door middel van een inzamelsysteem. Voor het kunnen gebruikmaken van het inzamelsysteem heeft elk huishouden een milieupas. Milieupas Bij verhuizing levert u de pas in bij het milieupark/grondstoffenstation of de balie van het gemeentehuis. Wanneer u geen milieupas heeft, kunt u een nieuwe aanvragen via Aconov. De helpdesk van Aconov is te bereiken via: 0800 222 41 11. GFT container Vesting Op verzoek kunnen bewoners van de Vesting een GFT container aanvragen. Deze dient u, buiten het tijdstip van lediging, uit het zicht te plaatsen ter verbetering van het aanzien van de Vesting. Het legen van de GFT container vindt eenmaal per twee weken plaats op de volgende locaties: ’t Schootsveld, Nunspeterweg uitgang Vesting, Jos Lussenburgplein. Op de locaties geeft een tegel met een container erop de plek aan. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling bekijken. Storing container Is er een storing? Meld deze bij de gemeente, tel. 0525 688 688. U kunt uw afval tijdelijk kwijt bij een andere (ondergrondse of bovengrondse) container. Werkt deze ook niet? Dan is uw milieupas waarschijnlijk defect. Neem contact op de helpdesk van Aconov via: 0800 222 41 11. Bij een storing mag u geen afval bij de ondergrondse of bovengrondse container zetten. Dit is strafbaar.

  • Huishoudelijke apparaten

    Huishoudelijke apparaten zijn alle apparaten in huis met een stekker of een batterij. U kunt kapotte apparaten inleveren of apparaten die het nog doen wegbrengen. Huishoudelijke apparaten zijn: koelkasten, diepvriezers, vaatwassers, koffiemachines, wasmachines, kookapparatuur, magnetrons, televisies, audioapparatuur, computers en kleine elektrische apparaten. Recycling Van Werven U kunt uw elektrische apparaten gratis brengen naar Van Werven, Bovendwarsweg 93 in Oldebroek (0525 - 633323). De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 09.00-12.00 uur. Meegeven leverancier U kunt huishoudelijke apparaten die kapot zijn kosteloos meegeven aan de leverancier als u een nieuw vergelijkbaar apparaat koopt. Inleveren kringloopwinkel Apparaten zoals televisies, vaatwassers en koffiemachines die het nog doen, kunt u beter naar een kringloopwinkel brengen. U vindt de kringloopwinkel Elburg aan de Industriestraat 13-15 in Elburg. De openingstijden zijn: woensdag en vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.30 uur. De openingstijden van de Dorcaswinkel aan de Oostendorperstraatweg 1 in Elburg zijn: dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 16:00 uur. Inleveren elektronica winkels U kunt uw huishoudelijke apparaten die kapot zijn ook inleveren bij de elektronica winkels in de gemeente Elburg.

  • Textielinzameling

    Oude kleding en schoenen kunnen prima worden hergebruikt. Breng ze naar een kringloopwinkel of speciale container voor textielinzameling. In de gemeente Elburg staan op verschillende plaatsen containers waar u uw afgedankte kleding, schoenen en ander textiel kunt deponeren. Vier keer per jaar zijn er huis-aan-huis inzamelingen. U krijgt vóóraf een kledingzak in uw brievenbus met daarop een sticker met het inzamelmoment. Heeft u een NEE-NEE sticker dan ontvangt u geen kledingzak. Locaties textielcontainers Elburg: Klokbekerweg (winkelcentrum De Vrijheid), Vrijheidsstraat en Zwolscheweg ’t Harde: Bovendwars-/Dennenweg en Sportlaan (winkelcentrum) Hoge Enk: Gerichtenweg (nabij school) Doornspijk: Oude Kerkweg Wat mag wel in de textielcontainer? Kleding Schoenen Gordijnen, vitrage Lakens, dekens, handdoeken Stoffen knuffels Accessoires zoals riemen, hoeden, petten en tassen Wat mag niet in de textielcontainer? Vloerbedekking (is grof vuil) Zwaar vervuilde of natte kleding (is restafval) Zwaar vervuilde of natte schoenen (is restafval) Hard speelgoed Matrassen Aanbiedregels Doe (droog) textiel altijd in een goed afgesloten plastic zak, ook als u de textielcontainer gebruikt. Vocht tast textiel aan waardoor het onbruikbaar wordt. Maak schoenen met de veters aan elkaar vast of doe een touwtje om de schoenen, zodat de schoenen als paar bij elkaar blijven. Aanvraag textielvergunning Wilt u oude kleding en schoenen ophalen voor hergebruik, een goed doel of handel? Vraag dan eerst toestemming aan de gemeente door middel van het invullen van het Aanvraagformulier textielvergunning. Wij kunnen aan twee instanties toestemming verlenen. Aanvraag inzamelen textiel Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling van kleding bekijken.

  • Afvalcontainers

    Huishoudens die beschikken over een tuin krijgen van de gemeente een afvalcontainer met een grijs deksel voor het restafval (RST), een container met een groen deksel voor het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en een container met een blauw deksel voor oud papier en karton (OPK). Plastic, metaal en drankkartons zamelen we (nog) niet apart in. Dit biedt u samen met het restafval aan. De afvalverwerker haalt dit er achteraf uit via een nascheidingsinstallatie, zodat het niet verbrandt maar alsnog hergebruikt wordt. Leging afvalcontainers Op de afvalkalender of op www.mijnafvalwijzer.nl staat op welke dagen de afvalcontainers worden geleegd. Zet de container dan voor 07.30 uur buiten. Er geldt een maximum gewicht van 80 kg. Afvalcontainer niet geleegd U kunt contact opnemen met Aconov als uw afvalcontainer niet geleegd is. U kunt dit melden bij de Aconov helpdesk: 0800 222 41 11. Vermissing afvalcontainer Meld vermissing van uw afvalcontainer zo snel mogelijk bij Aconov zodat ze de chip aan de container kunnen blokkeren. De chip aan de container heeft een unieke code die is gekoppeld aan uw adresgegevens. U kunt melding doen via www.aconov.nl of bij de Aconov helpdesk: 0800 222 41 11. U ontvangt zo snel mogelijk kosteloos een nieuwe container. Beschadigde afvalcontainer Is uw afvalcontainer beschadigd? Neem dan contact op met Aconov via www.aconov.nl of tel. 0800 222 41 11 voor reparatie of omwisseling van de container. Aanvraag extra afvalcontainer U kunt een extra afvalcontainer aanvragen voor alleen restafval of GFT. U kunt maximaal 1 extra container per afvalsoort aanvragen. De container kunt u aanvragen bij de firma Aconov via www.aconov.nl of tel. 0800 222 41 11. Voor vragen of klachten over afval neemt u contact op met: Aconov T. 0800 222 41 11 E. info@aconov.nl Milieupas Bij verhuizing levert u de pas in bij de balie van het gemeentehuis of het milieupark/grondstoffenstation. Wanneer u geen milieupas heeft, kunt u een nieuwe aanvragen via Aconov. De helpdesk van Aconov is te bereiken via: 0800 222 41 11.

  • Grofvuil inleveren

    Grofvuil of afval kunt u storten op de daarvoor aangewezen adressen. Het op andere plaatsen storten van grofvuil of afval is verboden. Recycling Van Werven Als inwoner van de gemeente Elburg kunt u uw grof huishoudelijk afval vanaf 1 januari 2021 aanbieden bij het huidige milieupark Van Werven. U vindt het aan de Bovendwarsweg 93 in Oldebroek (tel. 0525 633 323). Het gaat om afval en grondstoffen die u niet via uw reguliere containers aan huis of verzamelcontainers kunt aanbieden. Let op: deze aanbiedlocatie gaat veranderen naar het nieuwe grondstoffenstation aan de Broeklandstraat in Elburg. De ingangsdatum is nog niet bekend. U kunt dus tijdelijk bij het milieupark Van Werven uw afval en grondstoffen gescheiden aanbieden. Aanbieden van afval is alleen mogelijk met behulp van de milieupas, gebruik de milieupas alleen voor uw eigen grof huishoudelijk afval. Bekijk het aangepaste tarief 2022 voor milieupashouders. De openingstijden zijn: op maandag tot en met vrijdag van 07.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 09.00-12.00 uur. Als u afval met asbest inlevert moet u het goed verpakken. Houd u zich aan een aantal voorwaarden. Bekijk de aanbiedregels voor asbest. Milieupas Bij verhuizing levert u de pas in bij de balie van het gemeentehuis of het milieupark/grondstoffenstation. Wanneer u geen milieupas heeft, kunt u een nieuwe aanvragen via Aconov. De helpdesk van Aconov is te bereiken via: 0800 222 41 11. Remondis B.V. Tegen betaling kunt u grof huishoudelijk afval op woensdagen laten ophalen door Remondis B.V. Hiervoor moet u zich uiterlijk 1 dag voor de ophaaldag aanmelden. Aanmelden kan op 2 manieren: via www.aconov.nl of telefonisch 0800 – 2224111. U betaalt voor deze afvalservice € 52,50 per m3 vóóraf of ter plekke (contant of met mobiel PIN-automaat). Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de data voor de inzameling bekijken. Klachten Voor vragen/klachten over afval neemt u contact op met: Aconov T. 0800 222 41 11 E. info@aconov.nl