Zoekresultaat 11 - 17 van 17 resultaten

  • Afvalpas

    Elk huishouden in de gemeente Hellendoorn heeft een gemeentelijke afvalpas ontvangen waarmee u toegang krijgt tot het afvalbrengpunt (ABP). Bewaar deze pas goed en neem deze telkens mee als u iets naar het ABP brengt. Het pasje is adresgebonden en registreert hoeveel afval u hebt aangeboden.

  • Vuur stoken in de openlucht

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om mensen, wilde dieren en planten te beschermen. Wilt u toch vuur stoken? Dan heeft u een ontheffing nodig.

  • Woonoverlast

    In heel Nederland ervaren bewoners regelmatig woonoverlast, zoals geluidsoverlast, overlast door huisdieren, stankoverlast, problemen door drugs- en/of drankgebruik, agressief gedrag of intimidatie. Zeker aanhoudende overlast kan het woongenot en gevoel van veiligheid van bewoners ernstig bedreigen. Voor de aanpak van ernstige woonoverlast heeft de gemeente beleid opgesteld.

  • Mobiele puinbreker gebruiken

    U heeft vaak veel afval als u gaat slopen, bouwen of verbouwen. U kunt een mobiele puinbreker gebruiken om het afval klein te maken. Omdat een mobiele puinbreker overlast kan geven, meldt u het gebruik bij het Omgevingsloket. Als u de puinbreker huurt, kan het verhuurbedrijf kan u mogelijk helpen bij het doen van de melding.

  • Afvalwater lozen

    Afvalwater is water dat u kwijt wilt. Als u afvalwater wilt lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool, moet u zich aan de regels houden. Soms moet u ook een melding doen of een vergunning aanvragen. Dat kunt u digitaal regelen via het Omgevingsloket.

  • Zwerfvuil rapen

    Wilt u meehelpen om de gemeente schoon te houden? Dan kunt u hiervoor zwerfvuilknijpers en  een zakhouder met handgreep voor vuilniszakken in bruikleen krijgen. Ook kunnen wij u een rol vuilniszakken verstrekken. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak Draag bij het opruimen van zwerfvuil voor uw eigen veiligheid opvallende kleding. En loop niet langs spoorwegen,…

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Als u een nieuwe woning bouwt, moet het worden aangesloten op de riolering. De gemeente is verplicht uw afvalwater te ontvangen. Daarom verzorgen wij de rioolaansluiting van uw woning vanaf uw perceelgrens tot op het openbare rioolstelsel.