Zoekresultaat 11 - 17 van 17 resultaten

  • Seksbedrijf beginnen of overnemen

    Als u een seksbedrijf wilt beginnen, moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Een seksbedrijf is bijvoorbeeld:

    • seksbioscoop
    • bordeel
    • escortbedrijf
    • parenclub

    Wijzigt er iets in uw seksbedrijf? Komt er bijvoorbeeld een nieuwe beheerder? Meld dit direct bij de gemeente. Ook als u stopt met uw bedrijf moet u een melding doen. Neemt een ander uw bedrijf over? De nieuwe eigenaar mag uw vergunning niet overnemen of starten met exploiteren. De nieuwe eigenaar moet eerst zelf een vergunning aanvragen bij de gemeente.

  • Terrasvergunning

    Wilt u als horecaondernemer een terras, dan heeft u soms een vergunning nodig. Ook als het terras op eigen terrein ligt. Een terrasvergunning vraagt u online aan.

    Ligt uw terras op gemeentegrond? U moet dan ook precariobelasting betalen. Dit is belasting die u betaalt voor het gebruik van openbare grond. U krijgt hier bericht over na verlenen van de vergunning.

  • Exploitatievergunning (met terras)

    Als u een horecagelegenheid wilt exploiteren in Aalsmeer, dan heeft u een exploitatievergunning nodig. De exploitatievergunning is bedoeld om overlast van uw horecagelegenheid aan omwonenden te voorkomen. De toestemming voor een terras kunt u ook in de exploitatievergunning regelen, als dit past binnen het omgevingsplan.

    Als u alcoholische dranken wilt schenken, dan heeft u ook een Alcoholwetvergunning nodig.

  • Parkeerontheffing openbare weg

    U kunt een parkeerontheffing voor de openbare weg aanvragen als het noodzakelijk is om een voertuig te parkeren op plekken waar een parkeerverbod geldt. Bijvoorbeeld als u een verhuiswagen of een autolaadkraan wil parkeren op de rijbaan of de stoep. De gemeente reserveert geen parkeervakken voor u. De parkeerontheffing vraagt u online aan.

  • Vergunning standplaats

    Zonder vergunning mag u geen standplaats innemen. Dit geldt ook voor standplaatsen aan het water of op eigen grond. Wilt u voertuigen, tafels of kraampjes plaatsen voor het verkopen van producten of voor promotionele activiteiten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan.

    Vaste standplaatsvergunning

    Wilt u meer dan twaalf dagen aaneengesloten of meer dan zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een vaste standplaatsvergunning nodig. Neem voor het indienen van een aanvraag vaste standplaatsvergunning altijd eerst contact op met de gemeente over de mogelijkheden.

    Locaties

    De locaties voor vaste en (niet-incidentele) seizoensstandplaatsen zijn opgenomen in het Standplaatsenbeleid 2021. Op onderstaande vaste standplaatsen kunt u zien welke locaties nog beschikbaar zijn:

    • Winkelcentrum Kudelstaart ter hoogte van de Einsteinstraat – vrij op maandag
    • Ophelialaan/Pomplein ter hoogte van Ophelialaan 161 – vrij op maandag en donderdag
    • Raadhuisplein - vrij op donderdag

    Vergunning overdragen

    Wilt u een standplaatsvergunning aan iemand anders overdragen? Daar gelden strenge voorwaarden voor. Neem contact op als u meer informatie wilt ontvangen. 

    Seizoensstandplaatsvergunning

    Er zijn geen beschikbare seizoensstandplaatsen voor de verkoop van oliebollen en/of koek-en-zopie.

    Incidentele standplaatsvergunning

    Wilt u maximaal twaalf dagen aaneengesloten of maximaal zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een incidentele standplaatsvergunning nodig.

    Meer informatie kunt u lezen in het Standplaatsenbeleid 2021.

  • Evenementenvergunning

    Om een evenement te organiseren is vaak een vergunning nodig. U vraagt de vergunning online aan.

    Vergunning of melding: risicoscan

    Of een vergunning nodig is voor een evenement hangt af van verschillende onderdelen. Om erachter te komen of u een vergunning moet aanvragen, vult u de risicoscan in. De risicoscan helpt ook om te bepalen hoe risicovol een evenement is. U ziet na het invullen ervan in welke categorie het evenement valt. De definitieve categorie wordt vastgesteld door de gemeente. Dat gebeurt als de vergunningsaanvraag of melding wordt behandeld. U voegt de ingevulde risicoscan toe aan uw aanvraag.

    De risicoscan is een Excel-bestand en bestaat uit twee delen:

    1. Vul het tabblad ‘Risicotabel’ in. Per onderdeel vult u een 0 of een 1 in. 0 betekent niet van toepassing, 1 betekent wel van toepassing.
    2. Ga naar tabblad ‘Resultaatblad Aalsmeer’ en bekijk in welke categorie uw evenement valt. Valt uw evenement in categorie A, B of C? Dan heeft u een vergunning nodig. Vul de naam, datum en locatie van het evenement in. Geef eventueel een toelichting.

    Komt u na het invullen van de risicoscan uit op een klein evenement in klasse 0? Controleer op de pagina Klein evenement melden of een melding volstaat, of dat u toch een vergunning nodig heeft.

    Categorieën evenementen

    Er zijn 4 categorieën evenementen:

    • Klein evenement: categorie 0-evenement.
    • Regulier evenement: categorie A-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Aandacht evenement: categorie B-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Risico evenement: categorie C-evenement, evenementenvergunning nodig

  • Gokautomaat plaatsen

    Als u een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat wilt plaatsen (waarbij geld gewonnen kan worden), dan moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning.

    Voor een behendigheidsautomaat, zoals een enkele flipperkast, is geen vergunning nodig.

    De Wet op de kansspelen maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

    • Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars en nachtclubs. Deze bedrijven mogen twee speelautomaten hebben, zowel kansspel- als behendigheidsautomaten.
    • Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen twee behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten).