Zoekresultaat 11 - 20 van 218 resultaten

  • Informatieverzoek of Woo-verzoek doen

    Informatieverzoek U doet een informatieverzoek als u informatie wilt die alleen voor u belangrijk is. U heeft de informatie bijvoorbeeld nodig om een klacht in te dienen of om bezwaar te maken. De informatie die we u sturen, maken we niet openbaar.  U kunt een informatieverzoek doen door middel van onderstaand contactformulier Doe een informatieverzoek Woo-verzoek U doet een Woo-verzoek als u informatie over een onderwerp openbaar wilt maken. Vul hieronder het formulier verzoek Wet open overheid in. Zet in uw verzoek in ieder geval: Dat het om een Woo-verzoek gaat Om welke taak van de gemeente het gaat Welke informatie u wilt ontvangen Om welke periode het gaat Hoe u de informatie wilt ontvangen Uw naam en adres Als u een Woo-verzoek heeft gedaan, dan krijgt u bericht dat wij uw verzoek hebben ontvangen. Als wij extra informatie nodig hebben, dan nemen we binnen 2 weken contact met u op. Doe een verzoek Wet Open Overheid

  • Speelterreinen

    De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes. Voor tieners zijn er hangplekken om elkaar te ontmoeten. Zo kunnen kinderen veilig spelen of samen zijn, zonder overlast te veroorzaken. Speelterreinen en -toestellen van de gemeente worden regelmatig gecontroleerd. Elk jaar gaat een onafhankelijke inspecteur langs elk speelterrein van de gemeente. De gemeente doet ook zelf inspecties. Is er toch iets mis met een speelterrein van de gemeente? Geef het dan door. Aan de hand van uw melding kan de gemeente een reparatie uitvoeren. Ook kan de gemeente jeugd- en jongerenwerk inschakelen. Let op; een speelterrein is verboden voor honden. Het is niet toegestaan er uw hond op uit te laten.  De gemeente is niet verantwoordelijk voor speelplaatsen en speeltoestellen van anderen. Bijvoorbeeld als mensen hun trampoline in de gemeentelijke speeltuin zetten. Een onderneming met een speelplaats moet die op eigen grond plaatsen en hem ’s nachts afsluiten.

  • Festiviteit horeca organiseren

    Een openbare inrichting mag een vast aantal keren per jaar, binnen en buiten de inrichting, een feest of evenement organiseren. Denk bijvoorbeeld aan live muziek in een bar. U mag dan meer geluid maken dan normaal.  Vraag een incidentele festiviteit aan

  • Ruimtebehoefteonderzoek

    De gemeente beschikt over zes bedrijventerreinen. Het gaat om twee terreinen in Abcoude (Hollandse Kade en Bovenkamp), één in Baambrugge (Baambrugge Noord), twee in Vinkeveen (Spoorlaan en Voorbancken) en één in Mijdrecht (Bedrijventerrein Mijdrecht). De terreinen huisvesten een belangrijk deel van het lokale midden- en kleinbedrijf (MKB), maar ook grote, (inter)-nationale spelers. De zes terreinen bieden samen werk aan circa 6.500 mensen, verdeeld over 630 bedrijven in diverse sectoren. Goed voor 36% van het totaal aantal arbeidsplaatsen. Uit de macro-economische prognose en de online marktpeiling onder ondernemers uit De Ronde Venen blijkt dat er behoefte is aan uitbreidingsruimte. Uit de online marktpeiling destilleren we een ruimtevraag op korte termijn (5 jaar) van circa 5,5 hectare. We verwachten vooral dat grootschalige bedrijven van 0,5 hectare of groter ‘knel’ (komen te) zitten. Deze bedrijven zijn op dit moment vooral gevestigd op Bedrijventerreinen Mijdrecht of op een solitaire locatie in het buitengebied. De bedrijven zijn honkvast en blijven bij voorkeur in de huidige kern/gemeente gevestigd. De leegstand is onder/rond frictieniveau en er is nauwelijks beschikbaar aanbod aan bedrijventerreinareaal. Daarom wil de gemeente De Ronde Venen inzetten op het realiseren van 12 hectare netto bedrijventerreinareaal binnen de gemeente. Er wordt hiervoor een locatie gezocht, bij voorkeur grenzend aan Bedrijventerrein Mijdrecht. Hiervoor gaan we de lobby aan in de regio en met de provincie Utrecht in gesprek. Tevens zetten we in op kwaliteitsverbetering op de bestaande bedrijventerreinen. Uit externe expertise van Stec groep is gebleken dat we op de bestaande bedrijventerreinen samen met het bedrijfsleven 1,5 hectare ruimtewinst kunnen boeken, bijvoorbeeld door het verhogen van panden. Er komt een bedrijventerreinstrategie in 2020, waarbij per bedrijventerrein de te ondernemen acties voor het toekomstbestendig houden zijn bepaald. Ook heeft het college van B&W besloten niet actief te gaan inzetten op het creëren van Blueport Amstelhoek. We constateren dat er in 2019 nauwelijks marktvraag is voor water-/kadegebonden bedrijvigheid. Daarmee komt de haalbaarheid van de Blueport Amstelhoek verder onder druk te staan. Wilt u zich vestigen of uitbreiden? Neem contact met ons op via bedrijven@derondevenen.nl.

  • Alarm bij gevaar

    Bij gevaar in uw buurt wordt u gewaarschuwd door de politie of brandweer. Zij rijden bijvoorbeeld rond in geluidswagens en roepen om welk gevaar er dreigt. De politie en de brandweer kunnen bij u aanbellen. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen. U kunt ook een melding op uw mobiele telefoon krijgen van NL-Alert. De overheid verstuurt 2 keer per jaar een controlebericht. Bij groter gevaar hoort u de sirenes van het luchtalarm en krijgt u een melding van NL-Alert op uw mobiele telefoon. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan. Kijk in de melding die u van NL-Alert ontvangen heeft en op Crisis.nl. Zo weet u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen! Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur wordt in het hele land het luchtalarm getest. U hoeft dan niets te doen. Op Crisis.nl vindt u ook een lijst van spullen die u in huis zou moeten hebben bij een ramp.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De meeste gebouwen in de gemeente zijn aangesloten op het riool. De gemeente: onderhoudt het riool en legt het aan. zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.Ook de vervanging van riolering in gemeentegrond, moet u aanvragen. Uw riolering moet aan diverse eisen voldoen voordat de gemeente uw riolering aansluit. U kunt een rioolaansluiting aanvragen via DigiD (particulieren) of via eHerkenning (bedrijven). Vraag een rioolaansluiting aan

  • Gebouw of grond met voorkeursrecht verkopen

    Soms heeft de gemeente voorkeursrecht op een huis of een stuk grond. U moet uw huis of grond dan aan de gemeente aanbieden. Dit betekent dat de gemeente voorrang heeft om dit te kopen. De gemeente krijgt voorkeursrecht op gebouwen en grond waarvoor een nieuwe bestemming is vastgelegd. U kunt de gemeente vragen om uw eigendom toch niet te kopen. Bijvoorbeeld als de rechtsvorm van uw bedrijf verandert van VOF naar BV. Of als u al eerder heeft afgesproken het te ruilen of te schenken. Is uw bedrijf of onderneming onderdeel van uw grond of gebouw? Dan mag u eisen dat de gemeente hiermee rekening houdt bij de verkoop.

  • Waarmerken kopie

    U kunt de gemeente vragen een kopie van een document te waarmerken. Dat betekent dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel.  De gemeente waarmerkt geen diploma's.

  • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen of verlengen

    U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met dit paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in uw land van herkomst. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van de duur van uw verblijfsvergunning.

  • Kansen voor alle Kinderen

    Vanaf 1 september is "Kansen voor alle kinderen" beëindigd, omdat Stichting Leergeld De Ronde Venen vanaf die datum van start is gegaan. U kunt een aanvraag indienen voor uw kind bij deze organisatie.  Stichting Leergeld helpt kinderen van 4 tot 18 jaar om deel te nemen aan school- en buitenschoolse activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld via Stichting Jongeren Actief voor pianolessen, scouting of een lidmaatschap van een sportclub omvatten. Maar ook hulp met zaken zoals kleding, een fiets of een computer. Het geld dat bestemd is voor de gezinnen die ondersteuning ontvangen, wordt altijd rechtstreeks aan de school of vereniging betaald. Ook na de afhandeling van de aanvraag blijft er contact met de gezinnen. Zie voor meer informatie: https://leergeldderondevenen.nl