Zoekresultaat 11 - 20 van 52 resultaten

  • Voornaam wijzigen

    Als je je voornaam wilt wijzigen, moet je naar de rechtbank. Je moet voor het wijzigen van je voornaam een belangrijke reden hebben. Bijvoorbeeld omdat je gepest wordt met je naam of omdat je voornaam verkeerd gespeld is bij de geboorteaangifte.

  • Inzage bouwtekeningen en bouwplannen

    Je kunt bouwplannen en bouwtekeningen bij ons opvragen en inkijken. Je kunt de plannen en tekeningen van bestaande en nieuwe bouwwerken inzien. Je kunt informatie opvragen over: aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen; bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen); de plaats van het bouwwerk; informatie over de bouwwerkzaamheden. Je kunt online een afspraak met ons maken. Afspraak maken

  • Briefadres

    Heb je geen vast woonadres? Dan kun je bij ons een briefadres aanvragen. Dit kan ook als je een goede reden hebt om je post ergens anders te ontvangen.  Je kunt bijvoorbeeld een briefadres aanvragen als: je (tijdelijk) geen woning hebt; je schipper bent en maximaal 2 jaar aaneengesloten van huis bent voor je werk; je in de gevangenis zit; je in een psychiatrische inrichting verblijft; je in een blijf-van-mijn-lijfhuis of ander opvangtehuis verblijft; je wordt bedreigd of om andere veiligheidsredenen niet wilt dat je verblijfplaats bekend is. Een briefadres is het adres van een bekende, een bedrijf of een instelling. Overheidsinstellingen sturen post naar dit adres. De ontvanger zorgt ervoor dat de post bij jou terecht komt.

  • Bewijs van Nederlandse nationaliteit

    Soms wil je bewijzen dat je de Nederlandse nationaliteit hebt. Bijvoorbeeld als je naar het buitenland verhuist, gaat trouwen of solliciteert op een functie in het openbaar bestuur. Je hebt dan een bewijs van Nederlanderschap nodig. Je kunt het bewijs online aanvragen met DigiD.

  • Bomen kappen

    Wil je een boom kappen of stevig snoeien? Dan heb je meestal een vergunning nodig.

  • Gezondheidsverklaring CBR

    De Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over je gezondheid. Door de verklaring in te vullen, kan het CBR beoordelen of je gezond genoeg bent om te rijden. Je vult deze verklaring in via het CBR of de gemeente. In de volgende situaties vul je een gezondheidsverklaring in: Rijbewijs halen: je wilt een praktijkexamen doen voor het auto-, motor-, vrachtauto-, bus- of T-rijbewijs. Medische situatie: je wilt je rijbewijs verlengen met beperkte geldigheidsduur vanwege je medische situatie. Beroepschauffeur: je wilt je vrachtauto- of busrijbewijs halen of verlengen. 75+: je bent 75 jaar of ouder en je wilt je rijbewijs verlengen. Twijfel: je hebt een rijbewijs en je twijfelt of je nog in staat bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. De politie heeft je rijbewijs ingevorderd: je wilt opnieuw een rijbewijs aanvragen nadat dit ongeldig is verklaard in een vorderingsprocedure. Waar kan ik een gezondheidsverklaring kopen? Je kunt op de volgende manieren aan een gezondheidsverklaring komen: Mijn CBR voor het online kopen en invullen van een gezondheidsverklaring. Inloggen op Mijn CBR doe je met DigiD. Betalen kan via iDeal. De CBR webshop voor een papieren gezondheidsverklaring. Dit kost € 10 extra. De verklaring is zonder DigiD te bestellen en wordt binnen 5 werkdagen verstuurd. Betalen kan via iDeal. Je kunt een gezondheidsverklaring aanvragen in het stadhuis. Dit kan alleen op afspraak. De kosten voor een gezondheidsverklaring voor de aanvraag van een rijbewijs zijn € 44,50 (tarief 2024).

  • Nederlandse nationaliteit via naturalisatie

    Als vreemdeling kun je Nederlander worden. Er zijn 2 manieren om de Nederlandse nationaliteit te krijgen: via naturalisatie of via optie.

  • Bodemonderzoek

    Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan is een bodemonderzoek soms nodig. Ook wordt steeds vaker een bodemonderzoek gevraagd bij de koop of verkoop van een woning, bedrijfspand of een stuk grond. Een bodemonderzoek is in principe 2 jaar geldig. De kwaliteit van de bodem kan veranderen door activiteiten die in of op de bodem plaatsvinden. Soms hebben strengere landelijke onderzoeksnormen effect op eerder gemeten resultaten. Uit een veldinspectie of een aanvullend onderzoek blijkt of de resultaten van het bodemonderzoek na die 2 jaar nog kloppen. Je mag niet zomaar onderzoek laten doen in de bodem als deze niet van jou is. Je hebt altijd toestemming nodig van de eigenaar. Als de grond van de gemeente is, moet je ons om toestemming vragen. Je kunt ons om advies vragen als je bodemonderzoek wilt of moet doen. Maak hiervoor online een afspraak met ons. Afspraak maken Meer informatie over de omgevingsvergunning vind je bij Omgevingsloket online. Hier kun je ook een check doen of een aanvraag indienen. Ga naar www.omgevingsloket.nl

  • Omgevingsvergunning monument

    Je wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Meestal heb je daar een vergunning voor nodig. Dit heet een omgevingsvergunning voor een monument.

  • Achternaam wijzigen