Zoekresultaat 11 - 19 van 19 resultaten

  • Externe link: Brandveilig gebruik gebouwen

    Als eigenaar, beheerder of gebruiker van een gebouw moet je een aantal maatregelen nemen om dat gebouw brandveilig te gebruiken. Via het Omgevingsloket kun je hier een melding voor doen.

  • Externe link: Bezwaarschrift indienen

    Het kan gaan om een besluit dat je hebt ontvangen. Maar bijvoorbeeld ook om een besluit dat je buurman heeft ontvangen. Dat besluit moet dan wel nadelige gevolgen hebben voor jou. Het moet ook gaan om een besluit zoals de Algemene wet bestuursrecht het bedoelt. Bij het bekendmaken van een besluit staat vermeld of je bezwaar kunt maken en bij wie. De gemeente maakt het besluit bekend in een brief aan de betrokkene(n) en/of door een publicatie in de huis-aan-huiskrant (De Hattemer) en op officielebekendmakingen.nl. Je moet een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Maak je later dan zes weken bezwaar, dan verklaren we je bezwaarschrift 'niet-ontvankelijk'. We kunnen jouw bezwaarschrift dan niet meer inhoudelijk behandelen. Tenzij je een goede (verschoonbare) reden hebt voor het overschrijden van de bezwaartermijn. De verzenddatum van het besluit staat in het besluit en in de publicatie.

  • Externe link: Uitstalling plaatsen bij een winkel

    Als ondernemer kun je een uitstalling plaatsen bij je winkel. Daar mag je producten uitstallen die je ook in de winkel verkoopt. Hier lees je de voorwaarden.

  • Externe link: Sloopmelding

    Daarnaast willen wij ongewenste sloop voorkomen. Het ligt eraan wat je wilt slopen of je een melding kunt doen of een vergunning nodig hebt. Via het Omgevingsloket kun je een vergunningscheck doen. Dan weet je wat voor jouw situatie van toepassing is.

  • Externe link: Omgevingsvergunning aanvragen

    Wil je bouwen, verbouwen of op een andere manier iets aan de omgeving veranderen? Dan kan het zijn dat je daarvoor een vergunning nodig hebt.

  • Externe link: Sloopvergunning

    Je mag niet zomaar slopen of asbest verwijderen. Je moet hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen of een melding doen. Dit is verplicht om de openbare orde te beschermen en de veiligheid van mensen. Daarnaast willen wij ongewenste sloop voorkomen. Het ligt eraan wat je wilt slopen of je een melding kunt doen of een vergunning nodig hebt. Via het Omgevingsloket kun je een vergunningcheck doen om te kijken wat voor jouw situatie van toepassing is. Op deze website lees je ook welke gegevens en documenten je bij een aanvraag moet indienen.

  • Externe link: Reclame plaatsen

    Je kunt niet zomaar reclame plaatsen De aan te brengen reclame moet voldoen aan de nota reclamebeleid en de APV artikel 4:15. Zo wordt het stadsgezicht van Hattem beschermd. Met een vergunning wordt voorkomen dat mensen last hebben van reclame. Bijvoorbeeld omdat de verkeersveiligheid in gevaar komt door het plaatsen van een reclamebord. Daarnaast zorgen we er zo voor dat de reclame past bij de architectuur van een gebouw

  • Externe link: Milieu, melding of vergunning

    Wil je een bedrijf starten of verbouwen? Of veranderen de activiteiten van je bedrijf? Dan kan het zijn dat je een milieumelding moet doen of omgevingsvergunning moet aanvragen voor een milieubelastende activiteit. aanvragen voor een milieubelastende activiteit Een milieubelastende activiteit is een activiteit die nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Denk aan het lozen van afvalwater in het riool of in de bodem. Check voordat je aan de slag gaat of je een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen voor je activiteit. Dit doe je in het Omgevingsloket. Naar het Omgevingsloket

  • Externe link: Zienswijze bij een planologische procedure

    Deze zienswijze wordt vervolgens samengevat en beantwoord in een zogenaamde 'nota van zienswijzen'. Ook wordt in deze nota een voorstel gedaan over hoe de raad kan omgaan met je zienswijze in relatie tot het bestemmingsplan/procedure buitenplanse afwijking (vvgb). Deze nota wordt daarna voorgelegd aan de raad van de gemeente Hattem. Samen met het bestemmingsplan. De raad beslist vervolgens of het bestemmingsplan wordt vastgesteld of gewijzigd wordt vastgesteld.  Niet eens met het besluit van de raad? Je kunt dan beroepschrift indienen bij de Raad van State. Dat kan per brief. Of via het digitale loket op de website van de Raad van State.  Per brief In de brief geef je aan dat je in beroep gaat. En waarom je het niet eens bent met de beslissing van het bestuursorgaan. Of met de uitspraak van de rechtbank. Dit moet binnen de wettelijk gestelde termijn van zes weken waarin het plan ter inzage ligt. In de Staatscourant en in het gemeenteblad (De Hattemer) wordt gepubliceerd wanneer en hoe je een beroepschrift kan indienen.