Zoekresultaat 11 - 20 van 54 resultaten

  • Sloopmelding gebouw of deel gebouw

    Wilt u een bouwwerk of gedeelte(n) van een bouwwerk slopen, dan heeft u een vergunning nodig of u moet een melding doen.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u een dakkapel plaatsen, een boom kappen of iets slopen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Met de vergunningcheck in het digitale Omgevingsloket ziet u snel of u voor uw (bouw)plannen een vergunning moet aanvragen of melding kunt doen.

  • Parkeervergunning binnenstad - eerstelijnszorg

    Instellingen voor eerstelijnszorg kunnen een parkeervergunning op naam van de instelling aanvragen. Medewerkers (bijvoorbeeld (tand)artsen, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkenden) kunnen dan zonder tijdslimiet of bijbetaling parkeren in de parkeervakken in de binnenstad om zorg te verlenen.

  • Aanvragen openbare laadpaal

    Staat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? En wilt u een openbare laadpaal aanvragen? Dat kan!

  • Parkeervergunning schil (buiten de stadsgrachten)

    Bewoners en werknemers in de schil, het gebied buiten de stadsgrachten, kunnen onder voorwaarden een parkeervergunning aanvragen.

  • Parkeervergunning binnenstad, bedrijven

    Werkt u in de binnenstad of heeft u uw bedrijf in de binnenstad? Dan kunt u een parkeervergunning (bedrijfsvergunning) aanvragen voor verschillende locaties.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Als u de gemeente aansprakelijk wilt stellen voor schade veroorzaakt door handelen of nalaten van de gemeente.

  • Vestigingssubsidie aanloopstraat winkelgebied

    Bent u eigenaar van een leegstaand pand in een aanloopstraat? U kunt één vestigingssubsidie per pand krijgen om de begane grond aan te passen voor een nieuwe functie, zoals een kantoor of een dienstverlenend bedrijf. Deze subsidie is niet voor winkels, horeca of woningen.

  • Melding en overlast

    De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, weg en, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn.

  • Verstopt riool

    Alles wat u door de gootsteen of het toilet spoelt komt in het riool terecht. Het is van belang dat iedereen het riool goed gebruikt. Het helpt ons water schoon te houden. De gemeente moet zorgen voor onderhoud van het openbare riool. U bent zelf verantwoordelijk voor riool op uw eigen terrein. Zit de rioolverstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente.