Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 21 - 28 van 28 resultaten
- Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats
Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart en zijn er dicht bij uw huis weinig parkeerplaatsen? U kunt dan een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Kosten Voor het in behandeling nemen van de aanvraag worden legeskosten van € 105,45 in rekening gebracht. Dit is ongeacht of de aanvraag wordt toegekend of afgewezen. Indien een aanvraag om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken wordt toegekend, worden voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken legeskosten van € 481,10 in rekening gebracht. Voor het voldoen van de kosten ontvangt u van ons een factuur. Afhandeling Binnen 12 weken krijgt u bericht over uw aanvraag.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2023-12-21
- Klachten over de gemeente
Als u vindt dat u niet netjes bent behandeld door een ambtenaar of bestuurder, dan kunt u een klacht indienen. Waarover kunt u een klacht bij ons indienen? de persoonlijke behandeling door medewerkers of bestuurders het krijgen van te weinig, onjuiste of misleidende informatie het niet reageren op vragen Schriftelijk of online klacht indienen U kunt uw klacht schriftelijk indienen. U schrijft een brief en stuurt deze naar: Gemeente Hardinxveld-Giessendam Postbus 175 3370 AD Hardinxveld-Giessendam In de brief vermeldt u uw naam en adres. Ook beschrijft u het gedrag waarover u een klacht heeft en de datum wanneer dit is gebeurd. U kunt uw klacht ook online indienen: Direct naar het webformulier Klacht Een klacht is géén bezwaarschrift Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld: omdat u een vergunning hebt gevraagd, maar niet gekregen; of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent; of u bent het niet eens met een belastingaanslag van de gemeente. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Dit doet u door een bezwaarschrift te sturen naar de gemeente. In uw bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met het besluit. De gemeente moet dan opnieuw beslissen. Bent u het ook niet eens met dit tweede besluit? Dan kunt u vaak beroep indienen bij de rechter. Klachten over andere organisaties Klachten over: Sociale Dienst Drechtsteden Gemeentebelastingen Drechtsteden Onderzoekcentrum Drechtsteden Service Centrum Drechtsteden Ingenieursbureau Drechtsteden bureau Drechtsteden dient u in bij: Openbaar lichaam Drechtsteden Postbus 619 3300 AP Dordrecht Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Klachten dient u in bij: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Postbus 550 3300 AN Dordrecht Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Klachten stuurt u per e-mail naar mail@vrzhz.nl of schriftelijk naar: Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid T.a.v. het dagelijks bestuur Postbus 350 3300 AJ Dordrecht Meer informatie vindt u op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2020-08-11
- Tips om wateroverlast tegen te gaan
Er is een boekje Tips om wateroverlast op eigen perceel tegen te gaan (pdf, 453 kB). In dit boekje zijn maatregelen om wateroverlast op particulier terrein te voorkomen samengevat.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-07-02
- Stuk grond kopen
Ligt er een stuk gemeentegrond rondom uw woning en wilt u uw tuin vergroten? Vraag dan of u dit stuk grond van de gemeente Hardinxveld-Giessendam mag kopen of huren. Hiervoor gelden enkele voorwaarden. U dient het formulier ‘aanvraagformulier snippergroen en reststroken ’ in te vullen zodat de gemeente kan beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet. U kunt onze afwegingen vinden in de beleidsnota Snippergroen en reststroken op onze website.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2023-03-06
- Calamiteitenplan wateroverlast
In het Calamiteitenplan wateroverlast (pdf, 9.477 kB) staat wat de verschillende partijen (gemeente, waterschap, regionale brandweer/veiligheidsregio) doen om wateroverlast bij extreme regenval zo veel als mogelijk te beperken. Het Calamiteitenplan werkt op basis van weersverwachtingen. Bij extreme neerslagverwachting worden voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het plaatsen van extra pompen.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-07-02
- Naamgebruik veranderen
Na uw huwelijk of registratie partnerschap verandert uw achternaam niet. Ook niet na een scheiding of verlies van uw partner. Wel kunt u bij de gemeente aangeven met welke achternaam overheidsinstanties u voortaan aanschrijven. Dit heet naamgebruik. Voor alle duidelijkheid: uw eigen achternaam verandert daardoor niet. Online regelen Wijziging gebruik achternaam aanvragen U logt in met DigiD. Lukt het online aanvragen niet, maak dan een afspraak.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2023-07-27
- Gemeentelijke erepenning Hardinxveld-Giessendam
Toekenning erepenning De erepenning kan worden toegekend als: Blijk van waardering en erkentelijkheid aan zowel inwoners als niet-inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt; als onderscheiding van inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, die door hun grote en algemeen erkende verdiensten of prestaties op enigerlei gebied zich die toekenning waardig hebben gemaakt. De erepenning wordt toegekend op voorstel van burgemeester en wethouders. Met de toekenning moet ten minstens 3/4 van de gemeenteraad instemmen. De beraadslaging en besluitvorming zijn niet openbaar. Beschrijving erepenning De zilveren penning draagt aan de voorzijde het wapen van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en het omschrift ‘Erepenning van de gemeente Hardinxveld-Giessendam'. Aan de achterzijde vertoont de penning een afbeelding die bestaat uit de kroon die bij het gemeentewapen hoort en de ingegraveerde naam van de onderscheidene. Een oorkonde en zilveren draagspeld horen bij de penning. Bezitters van de gemeentelijke erepenning 2000 – de heer A. Hoekwater ✞ - Hardinxveld-Giessendam 2004 – de heer J.A. van Duinen ✞ - Nieuwerkerk a/d IJssel 2010 – mevrouw W. de Rover-de Vos ✞ -Hardinxveld-Giessendam 2014 – de heer A.B. Blase - Papendrecht 2017 - mevrouw W.H.J. Markesteijn - Zwijndrecht 2020 - mevrouw E. van der Hoogt-Drinkwaard - Sliedrecht 2022 - de heer Kim Putters - Hardinxveld-Giessendam 2023 - mevrouw A.E. de Jong-Ambachtsheer - Hardinxveld-Giessendam
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2023-06-07
- Antireclamersticker
Bent u inwoner van Hardinxveld-Giessendam en wilt u geen reclame en folders meer ontvangen in uw brievenbus? Dan kunt u een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker op uw brievenbus plakken. Met de gratis NEE-NEE-sticker geeft u aan dat u geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in uw brievenbus wilt krijgen. Met de gratis NEE-JA-sticker geeft u aan dat u geen reclamedrukwerk meer in uw brievenbus wilt krijgen, maar nog wel huis-aan-huisbladen. Kosten De sticker is gratis Aanvragen Voor het aanvragen van de stickers, stuurt u een mail naar info@hardinxveld-giessendam.nl. Vermeld in de mail uw naam en adres en welke sticker(s) u wilt ontvangen. Dan sturen wij de sticker(s) naar u toe. Bellen kan ook via telefoonnummer 14 0184. Ophalen NEE-JA of NEE-NEE sticker U kunt ook een sticker bij de receptie bij de balie van de gemeente ophalen. U krijgt maximaal 6 stickers.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2020-10-14