Zoekresultaat 31 - 40 van 54 resultaten

  • Milieuzorg in uw bedrijf

    Een eigen bedrijf kan milieuschade veroorzaken. Bijvoorbeeld door afval, lawaai of de uitstoot van giftige stoffen. Om deze schade te beperken moet u procedures volgen. Deze legt u vast in de milieuzorg die voor uw bedrijf geldt. Hiermee bespaart u vaak ook kosten. Bijvoorbeeld op energie en water. Deze aandacht voor het milieu wordt ook bedrijfsinterne milieuzorg (BIM) genoemd. Dit is een onderdeel van het managementsysteem van uw bedrijf. Regelt u dit niet op een goede manier of kan de gemeente het niet controleren? Dan grijpt de gemeente in. In uw omgevingsvergunning voor het milieu kan de gemeente dan extra voorwaarden zetten waaraan uw bedrijf moet voldoen.

  • Verkennen initiatief

    Komt u er niet helemaal uit? Weet u niet zeker of uw plan past in het omgevingsplan of voldoet aan redelijke eisen van welstand? Of weet u niet zeker of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag. We leggen uit hoe u kunt controleren of u een vergunning nodig heeft. U kunt ook een aanvraag doen om uw plan te verkennen met ons. Dit kost wel geld.

  • Woning splitsen in aparte zelfstandige woningen

    Sinds 2020 hebben we in Assen regels over woningsplitsing en woningomzetting. Deze regels zijn opgenomen in het omgevingsplan. Aan het onderdeel ‘Woningsplitsing en Woningomzetting’ zijn in het omgevingsplan preciezere voorwaarden gesteld. Een plan met betrekking tot het splitsen van een woning of wooneenheid naar meerdere wooneenheden of kamers, is in principe niet toegestaan. Dit geldt ook voor het omzetten van een andere functie naar de functie wonen. Dit houdt niet in dat het onmogelijk is. Per geval zal beoordeeld worden of het mogelijk is en kan worden afgeweken van de regels.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt maken bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Ook als de inrit over water loopt, zoals een sloot.

  • Informatie over aanbestedingen

    Als de gemeente een bedrijf wil inhuren voor een grote opdracht, moet dit met een aanbesteding. Dan kunnen alle geïnteresseerde bedrijven zich inschrijven voor de opdracht. Iedereen heeft gelijke kansen. Ook kleine bedrijven en zelfstandigen zonder personeel moeten een kans maken op het krijgen van een opdracht. Daarom moeten de eisen die de overheid aan een ondernemer stelt in verhouding staan tot de opdracht. Bijvoorbeeld: een kleine ondernemer mag niet alle risico’s van een bouwproject dragen als hij zich niet kan verzekeren tegen al deze risico’s.

  • Vergoeding aanvragen voor nadeelcompensatie fysieke leefomgeving

    Het kan zijn dat u schade hebt doordat de gemeente besluiten heeft genomen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot verminderd of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van nadeelcompensatie.

  • Verhuurdersvergunning aanvragen

    Met de opkoopbescherming moeten kopers de woning zelf bewonen en mogen ze de woning niet meer verhuren (excl. een aantal uitzonderingen). Met deze regeling blijven naar verwachting meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor starters en huishoudens met een laag- of middeninkomen. De nieuwe regeling wordt opgenomen in de Huisvestingsverordening. De opkoopbescherming geldt voor een periode van vier jaar. Voldoet u aan één van de uitzonderingsgevallen? Dan kunt u een verhuurdersvergunning aanvragen.

  • Gebouw of woning slopen

    Als u een gebouw of woning gaat slopen, moet u dit van tevoren melden. Dit is bedoeld om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen. Ook willen wij sloop die niet gewenst is tegengaan. Gaat het om een monument? Dan heeft u ook een omgevingsvergunning voor het slopen nodig. Als de sloop slecht is voor beschermde planten- en diersoorten moet u toestemming vragen bij de provincie. Gaat u het volledige bouwwerk (tot in de bodem) slopen? Dan kan een bodemonderzoek nodig zijn.

  • Ontheffing parkeerterrein

    De gemeente Assen heeft vijf parkeerterreinen in het centrum: Burgemeester de Dreuplein, Stelling, Oude Molenstraat, Zuidersingel en het Veemarktplein. Het is per 1 december 2023 niet meer mogelijk om voor Burgemeester de Dreuplein en Oude Molenstraat een nieuwe ontheffing aan te vragen. Voor het Veemarktplein, Zuidersingel en de Stelling kan dit nog wel. U kunt wel een parkeerabonnement aanvragen voor een van de parkeergarage. De bestaande ontheffinghoudings van Burgemeester de Dreuplein en Oude Molenstraat worden persoonlijk door middel van brief en/of mail geïnformeerd wat dit voor hen betekent Bent u een nieuwe inwoner van een nieuwbouwlocatie in het centrum dan komt u alleen in aanmerking voor een parkeerabonnement in een parkeergarage.

  • Weekmarkt, jaarmarkt

    De markt in Assen heeft een ruim aanbod van voedingsproducten en andere artikelen.