Zoekresultaat 31 - 40 van 40 resultaten

  • Collectevergunning aanvragen

    Wilt u voor een goed doel geld of spullen inzamelen? Vraag dan een collectevergunning bij ons aan. Landelijke organisaties collecteren over het algemeen volgens een vast rooster. Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) maakt dit rooster ieder jaar. Er zijn vrije periodes in het collecterooster. In die vrije periodes krijgen andere organisaties de mogelijkheid om te collecteren. Deze organisaties moeten een vergunning aanvragen om te mogen collecteren in deze vrije periodes.

  • Evenement organiseren, melding of vergunning

    Als u een evenement wilt organiseren heeft u meestal een evenementenvergunning nodig. In de evenementenvergunning staan regels en punten om op te letten. Soms is er geen vergunning nodig, maar is een melding voldoende.

  • Aanmelden als handelaar

    Het Digitaal Opkopers Register (DOR) is een online in- en verkoopregister. In dit systeem registreert u de goederen die u opkoopt en verkoopt.

  • Standplaatsmelding (voor verenigingen en stichtingen)

    Voor het innemen van een vooraf bepaalde plaats (niet op markten) met bijvoorbeeld een voertuig of een kraam om goederen of diensten te verkopen of producten te promoten, heeft u niet altijd een standplaatsvergunning nodig maar kunt u volstaan met een melding.

  • Standplaatsvergunning

    Wilt u een standplaats om bijvoorbeeld ijs, asperges of bloemen te verkopen? Of wilt u met een kraam aandacht vragen voor uw vereniging, school of stichting? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Loslopende of bijtende honden

    Heeft u last van loslopende honden of bijtende honden? Dan kunt u dit melden bij de gemeente, zeker als er iemand gewond is geraakt. De gemeente houdt de politie op de hoogte van alle bijtincidenten. De burgemeester kan besluiten dat de hond aan lijn van hooguit 1,50 meter moet of een muilkorf moet dragen. Deze muilkorf moet van stevig kunststof…

  • Buiten een luchthaven landen of opstijgen

    Als u met een luchtvaartuig wilt landen of opstijgen op een terrein dat geen luchthaven is, heeft u een TUG-ontheffing van de provincie nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor helikopters of andere luchtvaartuigen die tijdelijk van een niet-luchthaven terrein gebruik willen maken. Er zijn verschillende soorten TUG-ontheffingen die u kunt aanvragen, afhankelijk van het type gebruik en de frequentie van de landingen of opstijgingen.

  • Alarm bij gevaar

    Bij gevaar in uw buurt wordt u gewaarschuwd door de politie of brandweer. Zij rijden bijvoorbeeld rond in geluidswagens en roepen om welk gevaar er dreigt. De politie en de brandweer kunnen bij u aanbellen. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen. U kunt ook een melding op uw mobiele telefoon krijgen van NL-Alert. De overheid verstuurt 2 keer per jaar een controlebericht. Bij groter gevaar hoort u de sirenes van het luchtalarm en krijgt u een melding van NL-Alert op uw mobiele telefoon. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan. Kijk in de melding die u van NL-Alert ontvangen heeft en op Crisis.nl. Zo weet u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen! Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur wordt in het hele land het luchtalarm getest. U hoeft dan niets te doen. Op Crisis.nl vindt u ook een lijst van spullen die u in huis zou moeten hebben bij een ramp.

  • Melding voor het brandveilig gebruik van gebouwen

    Als u een gebouw gebruikt om veel mensen samen te laten komen, moet dit brandveilig zijn. Voordat u het gebouw gaat gebruiken moet u een gebruiksmelding doen bij de gemeente. Met een gebruiksmelding laat u zien dat uw gebouw brandveilig is. Per gebouw doet u 1 melding. Als het gebruik van het gebouw verandert, doet u opnieuw een melding. Bij sommige gebouwen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Dit is bijvoorbeeld nodig bij basisscholen en verzorgingstehuizen.U doet de melding via het Omgevingsloket online (OLO).  Nu een melding doen via het Omgevingsloket online met DigiD 

  • Evenement organiseren

    Wilt u in de gemeente Oldebroek een evenement organiseren, zoals een optocht, braderie, paasvuur of sporttoernooi? Dan heeft u een vergunning nodig of moet u een melding indienen. Een evenementenvergunning vraagt u minstens 8 of 14 weken voor het evenement aan. Een melding doet u minstens 3 weken van te voren. In sommige gevallen is een evenement zowel vergunnings- als meldingsvrij. Melding, vergunning of niets nodig? Niets nodig Als uw evenement aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan is er geen melding of vergunning nodig. Voldoet uw evenement niet aan alle voorwaarden? Kijk dan of uw evenement voldoet aan de voorwaarden van een melding. Het evenement is besloten Er wordt geen geluidversterking of luidsprekerinstallatie voor spreken of muziek toegepast. Er is geen belemmering van de doorgang voor verkeer en/of hulpdiensten. Er wordt geen (zwak) alcoholhoudende drank verkocht. Er wordt geen groot vuur gestookt (vuurplaats niet groter dan een vat van 200 liter). Voorwaarden melding evenement Als uw evenement aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan kunt u volstaan met een melding. Er zijn minder dan 500 personen gelijktijdig aanwezig. Het evenement vindt plaats tussen 07.00 uur en 24.00 uur. Er is voor 07.00 uur of na 23.00 uur geen versterkte spraak en/of muziek. Het evenement vormt geen belemmering voor de doorgang van het verkeer en hulpdiensten. Evenement melden Vergunning nodig Voldoet uw evenement niet aan de voorwaarden van een melding? Dan heeft u een vergunning nodig. Lees voordat u het aanvraagformulier invult de toelichting bij vergunningsplichtige evenementen. Voor evenementen tot 2500 bezoekers vraagt u 8 weken van tevoren een vergunning aan. Voor grote (risico-)evenementen met meer dan 2500 bezoekers vraagt u bij voorkeur 14 weken van tevoren een vergunning aan. Evenementenvergunning aanvragen Bijlagen meesturen Bij de evenementenmelding moet u meesturen: Situatietekening van het evenemententerrein met directe omgeving. Beknopt draaiboek van het evenement. Bij een evenementenvergunning moet u meesturen: Situatietekening van het evenemententerrein met alle te plaatsen objecten. Bij het plaatsen van een tent: inrichtingstekening met maatvoering en tentboek. Bij het plaatsen van podiums en/of tribunes: bouwboek van de podiums en/of tribunes. Als er verkeersmaatregelen worden getroffen: een verkeersplan. Als u versterkte spraak en/of muziek laat horen: een geluidsplan. Draaiboek van het evenement. Veiligheidsplan met informatie over eerste hulpverlening (rooster) en alcoholpreventie.