Zoekresultaat 41 - 50 van 63 resultaten

  • Winkeltijden

    In principe mogen winkels op alle dagen van 06.00 uur tot 22.00 uur geopend zijn. U kunt voor een bijzondere gelegenheid een ontheffing aanvragen om een winkel langer open te houden.

  • Afwijken van het omgevingsplan

    Een gemeente maakt voor gebieden een omgevingsplan. Vroeger was dit het bestemmingsplan. In het omgevingsplan staat welk doel het gebied heeft. Bijvoorbeeld wonen, groen, werken of recreatie. In het omgevingsplan staan ook regels waar u zich aan moet houden bij bouwen, verbouwen en slopen. Gaat u: bouwen, verbouwen of slopen? een deel van een gebouw aanpassen, zoals een schoorsteen, balkon of erker een gebouw op een andere manier gebruiken? Dan moeten uw plannen passen in het omgevingsplan van de gemeente. Wilt u hiervan afwijken? Dan vraagt u een omgevingsvergunning aan voor een ‘buitenplanse omgevingsplanactiviteit’ (BOPA). Voor het bouwen of verbouwen zelf moet u vaak ook een omgevingsvergunning aanvragen of een melding doen voor een technische bouwactiviteit. Wijst de gemeente uw verzoek af? Dan kunt u de gemeente vragen om het omgevingsplan te wijzigen. Een verzoek tot wijzigen van het omgevingsplan is ingewikkelder dan een aanvraag voor een omgevingsvergunning BOPA. Het is daarom verstandig om eerst met de gemeente te overleggen over wat voor uw situatie de beste manier is.

  • Alcohol tijdelijk schenken

    Wilt u voor uw bedrijf of instelling voor speciale evenementen tijdelijk alcoholische dranken te verstrekken? Dan kunt u een ontheffing aanvragen. Vraag een ontheffing van artikel 35 van de Alcoholwet aan

  • Geld inzamelen of collecte

    Als u een collecte of inzamelactie wilt houden, moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. De gemeente let bij de aanvraag op: het doel van de inzameling uw organisatie de CBF-Erkenning Als u een inzameling doet in besloten kring, hoeft u geen vergunning aan te vragen. Vraag een collectevergunning aan

  • Bodemtoets

    Bij bouwplannen voor huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de vergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar verontreiniging in de grond. Ook kan informatie over de bodem worden opgevraagd bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht en bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan het zijn dat er sanering moet plaatsvinden. Dit hangt af van de ernst van de verontreiniging. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd.

  • De Luistertafel

    Inwoners, ondernemers en organisaties die zich niet gehoord of gezien voelen, zijn van harte welkom aan De Luistertafel. Aan De Luistertafel vertelt u waar u tegenaan loopt. Samen zetten we ons in zodat u zich begrepen en gezien voelt. Vul onderstaand formulier in en omschrijf zo duidelijk mogelijk waar u mee zit.  Aanmelden voor De Luistertafel Meld u aan voor De Luistertafel U heeft het formulier ingevuld. Wat gebeurt er daarna?  Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op. U vertelt ons waar u tegen aanloopt.    Samen kijken we hoe we u het beste kunnen helpen. Is dat via De Luistertafel?  Dan krijgt u hiervoor een uitnodiging. Dit gaat op afspraak.  Binnen 7 werkdagen kunt u bij ons terecht.  De Luistertafel is in het gemeentehuis. Wilt u liever een online gesprek via Teams of telefonisch? Dan kan dat ook.  Wat kunt u van het gesprek verwachten?  In ongeveer 45 minuten vertelt u ons waar u tegen aanloopt. Tijdens het gesprek aan De Luistertafel focussen we op het vinden van een passende oplossing voor uw situatie.  En na het gesprek?  Na het gesprek werken we samen aan een vervolgplan, zodat u precies weet wat de volgende stappen zijn.  Heeft u antwoord op uw vraag, of brengen wij u in contact met iemand of externe organisatie die u verder helpt.   Wij vragen u 1 tip en 1 top. Zo krijgen wij een beter beeld hoe wij onze communicatie met inwoners kunnen verbeteren.  U kunt de informatie bekijken of downloaden als PDF.

  • Afvalbrengstations

    De gemeente heeft 2 afvalbrengstations waar u uw afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden. Kijk bij grofvuil inleveren welk afval u kunt inleveren bij het afvalbrengstation. Neem uw afvalscheidingspas mee om toegang te krijgen tot het afvalbrengstation.  Openingstijden afvalbrengstations Op feestdagen zijn de afvalbrengstations gesloten. Zie hieronder de andere openingstijden. Afvalbrengstation Abcoude Bovenkamp 15 1391 LA Abcoude Vergeet uw afvalscheidingspas niet! Woensdag 09.00 - 11.00 uur 13.00 - 15.00 uur Zaterdag 13.00 - 16.00 uur Afvalbrengstation Mijdrecht Industrieweg 50 (ingang aan de Ondernemingsweg) 3641 RM Mijdrecht Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Vrijdag 09.00 - 12.00 uur Zaterdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Wat mag ik inleveren? Abest U mag asbest alleen brengen in ons afvalbrengstation Mijdrecht met een geaccepteerde sloopmelding. U dient het asbest in speciale niet-luchtdoorlatende folie te verpakken. Dit folie is minstens 0,2mm dik, alle naden zijn dicht geplakt met tape. Het aanleveren van asbest kan alleen maandag tot en met vrijdag. U  meld zich eerst bij een medewerker voordat u het asbest deponeert in de daarvoor bestemde container. Kijk voor meer informatie op: Asbest verwijderen. Mogelijk Asbesthoudend afval U dient mogelijk asbesthoudend afval te behandelen als asbest, zie voor de regels hierboven. Puin U mag maximaal een halve kuub aan puin aanleveren. Grof tuinafval U mag maximaal twee en halve kuub aan grof tuinafval (takken, stronken etc.) aanleveren. Autobanden U mag maximaal vier autobanden aanleveren per jaar. Kringloopgoederen Breng de kringloopgoederen bij voorkeur direct bij de Kringkoop. Grof huishoudelijk afval U mag maximaal een kuub grof huishoudelijk afval aanleveren. Denkt u er vooraf aan om eventueel het afval te scheiden of deze naar de Kringkoop te brengen Dakbedekking / bitumen U mag maximaal 1m2 dakbedekking brengen. Overig afval dat u mag brengen Restafval GFTE PMD Papier Glas  Textiel Frituurvet Vlakglas Gips Matrassen Harde Kunststoffen Koper Klein chemisch afval Metaal / IJzer Piepschuim Elektronische apparaten Wat mag ik niet inleveren? Zand / grond Asbest(houdend) materiaal dat niet aangemeld en/of juist verpakt is Autowrakken en onderdelen Hitteprotocol Veiligheid en gezondheid van onze medewerkers staat voorop. Daarom gaat er bij een temperatuur van 30+ graden een hitteprotocol van kracht voor buitendienstmedewerkers. Zodra de temperatuur op het warmste punt van de dag twee dagen achter elkaar 29 graden bereikt, schakelen we terug naar onze normale werktijden.  Wanneer een hitteprotocol van kracht is, gelden onderstaande openingstijden voor onze afvalbrengstations:  Mijdrecht:   Maandag tot en met donderdag: 8:00 - 14:00 uur   Vrijdag: 08.00 - 12.00 uur  Zaterdag: 8:00 - 14:00 uur   Abcoude:   Woensdag: 9:00 - 14:00 uur  Zaterdag: 11:00 - 14:00 uur

  • Leerlingenvervoer aanvragen

    Dit kunt u zelf doen U gaat uw kind zelf brengen en halen en/of u maakt met andere ouders afspraken over het samen reizen. U krijgt een vergoeding als u uw kind zelf van en naar school kunt brengen. Uw kind gaat zelf leren reizen. Eigenwijs op reis helpt. Een begeleider oefent samen met uw kind de route. De aanvraag hiervoor doet u bij de gemeente. Of u doet dit zelf. U krijgt een vergoeding als uw kind zelf van en naar school kan reizen. U hoeft dan géén eigen bijdrage te betalen. Kinderen reizen al zelf naar SBO de Dolfijn in Uithoorn, Altra College in Hoofddorp, Rijnstroom College in Alphen aan de Rijn, Altra College Centrum in Amsterdam, Altra College Bleichrodt in Amsterdam, Orion College in Amsterdam, Viertaal College in Amsterdam en Kromme Rijn College in Utrecht. Als u zelf iets kunt regelen of u wilt meer informatie over het zelf leren reizen, neem dan contact met ons op. Bel 0297 29 1616 of mail leerlingenvervoer@derondevenen.nl. Vraag leerlingenvervoer aan Dien een voortzettingsformulier leerlingenvervoer in

  • Inkoop en aanbesteding

    Ieder jaar stelt de gemeente een Inkoopjaarplan vast. Hierin staan alle inkopen en aanbestedingen die in voorbereiding zijn bij de gemeente.

  • Rioolverstopping

    Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u eerst controleren waar de verstopping precies zit: in eigen grond of in gemeentegrond. Dit controleert u met de erfscheidingsput. Zit de verstopping achter de erfscheidingsput en dus in gemeentegrond? Dan betaalt de gemeente de kosten voor het opheffen van de verstopping. Zit de verstopping voor de erfscheidingsput en dus in eigen grond? Dan betaalt u zelf de kosten voor het opheffen van de verstopping. Let op, schakel niet meteen een gespecialiseerd bedrijf in om de verstopping op te heffen. Dan betaalt de gemeente de kosten niet. De locatie van de verstopping moet eerst vastgesteld worden.