Zoekresultaat 41 - 50 van 67 resultaten

  • Omwisselen buitenlands rijbewijs voor Nederlands rijbewijs

    Heb je een rijbewijs van een van de lidstaten van de Europese Unie (EU) of uit Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland (Europese Vrijhandels Associatie (EVA) landen)? Dan mag je het in Nederland maximaal 15 jaar gebruiken (gerekend vanaf afgifte in het buitenland). Daarna moet je het omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs geldig is.

  • Kamerverhuur

    Wil je een woning wijzigen naar kamerverhuur? Dan heb je een omgevingsvergunning voor gebruik in afwijking van het  omgevingsplan nodig. Deze vraag je aan via het Omgevingsloket.

  • Parkeervergunningen

    Woon je in een gebied voor vergunninghouders (E9-gebied) of waar betaald parkeren geldt? Of heb je er een bedrijf? Dan kun je bij het E-loket (ook P-loket) online een parkeervergunning aanvragen. Je kunt hier ook je vergunning verlengen, betalen, wijzigen of stopzetten. Bewoners loggen in met DigiD. Bedrijven loggen in met eHerkenning niveau EH2. De eHerkenning is voor onze leverancier van het vergunningensysteem: Desyde BV. Dit kan worden aangevraagd bij leveranciers zoals Reconi of KPN. Je kunt ook een parkeervergunning aanvragen als je bijna elke dag in een betaald parkeren gebied moet parkeren. Voor Strijp-S gelden andere regels. Kijk hiervoor op www.mobility-s.nl.

  • Vergoeding bij planschade

    Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 is de regelgeving over planschade gewijzigd. Het begrip ‘planschade’ is verdwenen, nu spreken we over nadeelcompensatie. Meer informatie over nadeelcompensatie.

  • Bouwdossier opvragen

    Je kunt bij ons tegen betaling een bouwdossier opvragen. Een bouwdossier met verschillende bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in je pand zoals het leggen van een vloer, of als je jouw pand gaat verkopen. 

  • Bestemmingsplannen / ruimtelijke plannen

    Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Dit betekent dat alle bestemmingsplannen nu onderdeel zijn van het omgevingsplan. Sommige procedures voor het wijzigen of opstellen van bestemmingsplannen worden nog afgerond in 2024. De informatie op deze pagina heeft betrekking op deze procedures. Belangrijk om te weten: er worden geen nieuwe procedures gestart voor een nieuw bestemmingsplan of het wijzigingen van een bestemmingsplan.

  • Subsidie duurzaam omgaan met regenwater

    Alleen samen kunnen we de stad bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hoosbuien en langdurige droge periodes. Ben jij eigenaar van een minimaal 5 jaar oude woning of (bedrijfs)pand in Eindhoven? En wil jij bijdragen aan een duurzamere stad? Dit kan met gemeentelijke subsidie op 3 manieren:Tegels eruit en groen erin.Aanleggen van een groen dak.Afkoppelen van de riolering.Op de website eindhovenduurzaam.nl/subsidie vind je meer informatie over de subsidie en hoe je de aanvraag kunt indienen.

  • Melding of vergunning milieubelastende activiteiten

    Voor informatie over het doen van een melding of het aanvragen van een vergunning voor milieubelastende activiteiten kun je terecht op de website van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Je melding of vergunning wordt afgehandeld door de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (odzob).

  • Melden bouwwerkzaamheden

    Als je een vergunning omgevingsplan activiteit bouwen hebt gekregen, kun je aan de slag met bouwen of verbouwen. Je moet dan online melden dat je begint met bouwen, dat doe je via het Omgevingsloket.  Heeft jouw bouwwerk een laag risico (gevolgklasse I), dan valt het onder de Wet Kwaliteitsborging voor Bouwen (WKB). Dan toetst een kwaliteitsborger of het bouwplan voldoet aan de bouwtechnische voorschriften. De kwaliteitsborger huur je zelf in. Voor andere gevolgklassen zorgt de gemeente voor een bouwinspecteur die tijdens de bouw de werkzaamheden controleert. Blijkt uit controle dat je bouwt volgens de vergunning, dan kunnen de werkzaamheden gewoon doorgaan. Meer informatie over de Wet kwaliteitsborging voor bouwen (WKB). 

  • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

    Verhuis je vanuit Eindhoven naar het buitenland, of verblijf je de komende 12 maanden minstens 8 maanden in het buitenland? Geef dit dan binnen 5 dagen vóór je vertrek aan ons door via DigiD.Dit kan online of per post. Verhuis je en blijft er iemand van je gezin achter op je oude adres? Geef je verhuizing dan altijd op afspraak persoonlijk door aan de balie.