Zoekresultaat 41 - 50 van 124 resultaten

  • Externe link: Publicatieborden plaatsen

    Wanneer u publicatieborden wilt plaatsen voor het promoten van een evenement of activiteit, heeft u een vergunning nodig.

  • Externe link: Aansprakelijk stellen gemeente

    Het kan gebeuren dat u schade lijdt door de gemeente. U kunt ons dan aansprakelijk stellen. Wij beoordelen of wij inderdaad aansprakelijk zijn voor de schade. Is dit zo, dan krijgt u uw kosten deels of volledig vergoed.

  • Externe link: Wegafsluiting aanvragen (tijdelijke verkeersmaatregelen)

    U gaat bouwen, slopen of u wilt een evenementen organiseren en de straat moet hiervoor in zijn geheel of gedeeltelijk worden afgesloten? Dan heeft u hiervoor toestemming nodig.

  • Externe link: Het pachten van gemeentegrond

    De gemeente Hulst heeft percelen los land in eigendom.U kunt deze pachten. De gemeente Hulst sluit geliberaliseerde pachtovereenkomsten.

  • Externe link: Reclamebelasting

    De gemeente kan reclamebelasting heffen. Deze belasting heft de gemeente over reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is. Denk hierbij aan een bierreclame aan de gevel van een café of een billboard. Belangrijk om te weten is dat: het belastinggebied betreft: het gebied dat omstoten wordt door de grenzen van de gemeentelijke buurten Binnenstad Hulst, Absdaalseweg en Zoetevaart de berekening: hoe groter de reclame uiting hoe hoger het tarief. Het belastingtarief is ingedeeld in een aantal categorieen waarbij een progressief tarief gehanteerd wordt. de gemeente geen onderscheid maakt tussen particuliere en openbare grond u meestal ook een omgevingsvergunning nodig heeft om reclame te plaatsen u voor reclame boven grond van de gemeente ook precariobelasting moet betalen U kunt voor verdere informatie ook zoeken naar de verordening reclamebelasting met de juiste postcode op de volgende website: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/zoeken

  • Externe link: Informatieaanvraag Wet open overheid

    U mag de gemeente vragen om informatie over beleid of uit andere documenten. Dit staat in de Wet open overheid (Woo). De gemeente kan de informatie op de volgende manieren geven: U krijgt een kopie. U mag het document bekijken. U krijgt een samenvatting van de inhoud. U krijgt informatie over de inhoud. U krijgt de informatie via internet. De gemeenten en andere overheden gaan zelf ook actief informatie openbaar maken. U vindt deze informatie op het Platform open overheidsinformatie.Iedereen kan een verzoek indienen voor informatie. Er zijn uitzonderingen op de stukken die u mag inzien. Dit zijn bijvoorbeeld documenten: die over de staatsveiligheid gaan waardoor de koning en regering in gevaar komen waarin vertrouwelijke gegevens van bedrijven staan waarin informatie staat over het privéleven van anderen (Wet bescherming persoonsgegevens) Ook kan de gemeente ervoor kiezen de informatie niet openbaar te maken als er een gevaar dreigt voor: handelsrelaties met andere landen of organisaties, en de economische belangen van de overheid strafzaken inspectie, controle en toezicht door de overheid als de aanvrager voordeel krijgt door voorkennis

  • Externe link: Reclame maken met een reclamevoertuig

    Bedrijven mogen reclame maken met een reclamevoertuig. Maar er zijn wel regels voor. Uw bedrijf mag bijvoorbeeld niet zomaar een voertuig met reclame erop langs de weg parkeren. U heeft daarvoor toestemming nodig van de gemeente.

  • Externe link: Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

    In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente. Er zijn meerdere soorten uittreksels met verschillende gegevens. Het is belangrijk dat u weet welke gegevens u nodig heeft. Dan kan het juiste uittreksel gemaakt worden. Reist u met een kind onder de 18 jaar naar het buitenland? Vraag een uittreksel aan voor het reizen met minderjarigen. Hierop staan de gegevens van het kind en wie er gezag heeft. Dat kan handig zijn bij controle aan de grens.  De BRP gaat terug tot 1 oktober 1994. Heeft u oudere gegevens nodig? Die vraagt u op bij de gemeente waar u toen woonde. 

  • Externe link: Wedstrijd organiseren op de openbare weg

    Wilt u een wedstrijd organiseren op de openbare weg? U moet hiervoor een ontheffing aanvragen. U vraagt de ontheffing aan bij de beheerder van de weg. 

  • Externe link: Het houden van hoefdieren binnen de bebouwde kom

    Het houden van hoefdieren en evenhoevigen (zoals varkens, schapen, geiten) is niet zonder meer toegestaan binnen de bebouwde kom. Deze dieren kunnen namelijk hinder en overlast veroorzaken voor de omgeving. In sommige gevallen verleent het college van burgemeester en wethouders ontheffing. Dit kan het geval zijn als de afstand naar de naastliggende woningen voldoende is en dat er maatregelen worden genomen die stankoverlast voorkomen. Een belangrijk punt is hoe u omgaat met de dierlijke mest.