Zoekresultaat 41 - 50 van 51 resultaten

  • Externe link: Bibliotheek

    In Oldebroek en Wezep zijn bibliotheekvestigingen en er is een uitleenpunt in de Nassauschool in Hattemerbroek. Op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl vindt u meer informatie over de bibliotheek. Taalpunt Wezep In de bibliotheek van Wezep is een Taalpunt gevestigd. Het Taalpunt helpt mensen bij het beter leren lezen en schrijven. Meer informatie over het Taalpunt vindt u op de website van de Bibliotheek Noord Veluwe. Informatiepunt Digitale Overheid In de bibliotheek in Wezep en Oldebroek bevindt zich het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit is de plek waar u terecht kunt als u vragen heeft over de digitale overheid. Zoals het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen of kinderbijslag. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl of het online betalen van een verkeersboete. Wilt u iets online regelen en kunt u daar wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar het Informatiepunt in de bibliotheek. In de bibliotheek van Wezep zijn iedere middag en op vrijdag tot 20.00 uur medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de bibliotheek van Oldebroek is op woensdag van 14.00 - 17.00 uur en op vrijdag van 16.00 - 20.00 uur een medewerker aanwezig. Voor digitale ondersteuning die wat meer tijd kost is er iedere dinsdagmiddag een speciaal spreekuur van 14.00 - 17.00 uur in de bibliotheek van Wezep. Daarnaast kunt u zich opgeven voor diverse gratis trainingen op de website van de bibliotheek Noord-Veluwe.

  • Externe link: Eerste inschrijving in Nederland

    Als u voor het eerst naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven bij de gemeente waarin u gaat wonen. Dit wordt een ‘eerste inschrijving’ genoemd.  Heeft u al eerder in Nederland gewoond, maar bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan moet u ook een ‘eerste inschrijving’ doen.  Maak uw afspraak Kies voor Vestiging vanuit buitenland.

  • Externe link: Meldpunt ondermijning

    Onder ondermijning verstaan we heel veel verschillende criminele activiteiten. We spreken van ondermijning wanneer de ’onderwereld’ misbruik maakt van (faciliteiten van) de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit is lang niet altijd zichtbaar, maar heeft wel zichtbare gevolgen voor de inwoners en bedrijven in de gemeente. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, drugshandel, fraude en witwaspraktijken. Dit kan tot enorme problemen leiden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaarlijke situaties die ontstaan door een hennepkwekerij. Ervaart u in uw buurt overlast door drugsgebruik? Of signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Als u wilt kunt u de melding anoniem doen. Ondermijning melden

  • Externe link: Woonwagenstandplaats huren

    In de gemeente kunt u op bepaalde plaatsen in een woonwagen wonen. Het is mogelijk om een woonwagenstandplaats te huren. Op die plek kunt u een eigen woonwagen neerzetten. Voor het neerzetten van een woonwagen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Het aantal standplaatsen in beperkt. Houd rekening met een eventuele wachtlijst.

  • Externe link: Vuur stoken

    U mag vuur stoken in de open lucht als het gaat om vuur door kaarsen, rookwaren of sfeervuur (bijvoorbeeld vuurkorf- of schaal, tuinhaard, ton van max. 200 liter) of als het vuur nodig is voor bakken en braden. In alle andere gevallen mag u geen vuur stoken in de open lucht. Wilt u toch vuur stoken in de open lucht? U kunt een ontheffing aanvragen voor: het verbranden van snoeihout in het buitengebied een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling (op een met de gemeente overeengekomen locatie) een vreugdevuur tijdens Pasen (het paasvuur moet onderdeel zijn van een evenement waarvoor een evenementenmelding is gedaan of een evenementenvergunning is aangevraagd) Ontheffing vuur stoken aanvragen U kunt ook schriftelijk een ontheffing vuur stoken aanvragen (pdf, 720kb). Takken en snoeihout Het is mogelijk om tak- en snoeihout gratis op te laten halen door de firma ABL. Lees hierover meer op de pagina Takken en snoeihout.

  • Externe link: Nederlandse nationaliteit opgeven of verliezen

    Als u de Nederlandse nationaliteit wilt opgeven, legt u daar een ‘verklaring van afstand’ over af. Heeft u kinderen onder de 18? Zij verliezen de Nederlandse nationaliteit dan automatisch ook. U moet uw Nederlandse identiteitsbewijs inleveren. U kunt ook op andere manieren de Nederlandse nationaliteit verliezen. U raakt het Nederlanderschap bijvoorbeeld kwijt als u vrijwillig een andere nationaliteit aanneemt. Daarnaast kan uw Nederlanderschap worden ingetrokken, óók als u daardoor staatloos wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld: als u fraude heeft gepleegd bij de optie- of naturalisatieprocedure als u voor een misdrijf tegen de Nederlandse staat bent veroordeeld

  • Externe link: Geslacht op geboorteakte wijzigen

    Op uw geboorteakte staat uw geslacht vermeld. Transgenders kunnen het geslacht op hun geboorteakte veranderen. Dit doet u bij de gemeente waar u bent geboren. U geeft meteen door welke voornaam u voortaan wilt gebruiken. Als u geboren bent in het buitenland, dan gaat u naar de gemeente Den Haag. Afspraak maken Voor het wijzigen van uw geboorteakte maakt u een afspraak met de gemeente via tel. 0525 63 82 00.

  • Externe link: Adresonderzoek aanvragen

    Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, kan de gemeente een administratief onderzoek starten. Staat iemand op uw adres ingeschreven, terwijl die niet bij u woont? Vraag de gemeente dan om een adresonderzoek. Ook instanties kunnen om een adresonderzoek vragen, als zij adresgegevens uit de basisregistratie personen gebruiken. Adresonderzoek aanvragen U kunt ook telefonisch een adresonderzoek aanvragen via tel. 0525 63 82 00.

  • Externe link: Vermiste, gewonde of dode dieren

    Heeft u een dier gevonden dat in nood is of verdwaald lijkt? Dan kunt u dit melden bij Dierenambulance Noord West Veluwe via tel. 0341 23 05 29. Ze stellen u enkele vragen, zodat ze kunnen bepalen of ze een dier ophalen en waar ze deze vervolgens heenbrengen. U kunt de dierenambulance bellen voor gevonden of gewonde: Honden Katten Kleine huisdieren (zoals tamme konijnen, cavia’s of parkieten) Kleine wilde dieren en vogels Heeft een dode hond of kat gevonden dan kunt u hiervoor ook de dierenambulance bellen. Voor dode kleine wilde dieren (zoals egels, eekhoorns en wilde vogels) belt u de gemeente of doet u een melding openbare ruimte. Grote wilde dieren in nood Grote wilde dieren, zoals zwijnen en reeën, in nood moeten gemeld worden bij de politie via tel. 0900 8844 zodat ook zij zorg en aandacht krijgen. Als u een groot wild dier heeft aangereden bent u verplicht dit te melden bij de politie. Huisdier vermist of gevonden Op de website van Amivedi kunt u kijken wat u kunt doen als uw huisdier vermist is. Ook kunt u op deze website kijken of uw huisdier gevonden is. De dierenambulance brengt gevonden dieren naar Dierencentrum De Ark in Harderwijk. Landbouwhuisdier vermist of gevonden Heeft u een paard, pony, geit of schaap gevonden of bent u een dier kwijt? Neem dan contact op met de gemeente, mogelijk is uw dier gevonden en is deze naar de schutstal gebracht. Overleden huisdieren Is uw huisdier overleden? Kleine dieren (tot formaat middelgrote hond) mag u op uw eigen terrein begraven. Zorg ervoor dat het graf voldoende diep is, minimaal 1,5 meter voor honden en katten. U kunt uw overleden huisdier ook laten begraven of cremeren. Als u financieel niet in de gelegenheid bent om de kosten voor het begraven of cremeren van uw overleden huisdier te betalen, kunt u contact opnemen met Dierenartsenpraktijk Boven Veluwe. Alleen in overleg kunt u uw overleden huisdier in uitzonderlijke gevallen hiernaartoe brengen.

  • Externe link: Uitkering oudere en/of arbeidsongeschikte werklozen (IOAW)

    De IOAW is een uitkering voor oudere werklozen. U komt in aanmerking als u bent geboren vóór 1 januari 1965 en na uw 50e jaar werkloos bent geworden. U krijgt de uitkering nadat uw WW-uitkering gestopt is. De IOAW-uitkering vult uw inkomen aan tot het bijstandsniveau. IOAW-uitkering aanvragen