Zoekresultaat 61 - 70 van 78 resultaten

  • Geboorteaangifte

    De geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen aan, in de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte ook op de eerste werkdag erna doen. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte. Hierin staat waar uw kind is geboren en hoe het heet. Voor de digitale aangifte heeft u een verklaring van de arts of verloskundige nodig. Geboorteaangifte met DigiD Afspraak maken U kunt de geboorteaangifte ook persoonlijk doorgeven op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Geluidsontheffing

    Het is niet toegestaan om geluidsoverlast te veroorzaken. Wilt u muziek of geluid maken en hiervoor geluidsapparatuur gebruiken? Dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. Geluidsontheffing aanvragen U kunt ook schriftelijk een geluidsontheffing aanvragen (pdf, 50kb).

  • Handtekening laten legaliseren

    Met een gelegaliseerde handtekening bewijst u dat uw handtekening echt is. Dit is bijvoorbeeld nodig als u bezoek uit het buitenland ontvangt dat een visum moet aanvragen. Een bedrijf of organisatie kan er ook om vragen. De legalisatie bewijst alleen dat uw handtekening echt is. Het zegt niets over de inhoud van het document of ingevulde formulier. U ondertekent het document of formulier waar de ambtenaar van de gemeente bij staat. De ambtenaar vergelijkt die handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs. U krijgt de legalisatie direct mee. Maak uw afspraak

  • Volwassenenfonds Sport & Cultuur

    Iedere volwassene moet kunnen sporten of meedoen aan culturele activiteiten. Dat is het motto van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Ook de gemeente Oldebroek vindt dit belangrijk, daarom zijn wij aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Wat doet het Volwassenenfonds? Het Volwassenenfonds zorgt ervoor dat inwoners van 18 jaar en ouder die het financieel niet breed hebben, toch lid kunnen worden van een sport- of cultuuraanbieder. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de aanbieder. Ook vergoedt het fonds eventueel noodzakelijke materialen of kleding. Bij elkaar gaat het om een bedrag van € 300,00 (sport) of € 400,00 (cultuur) per jaar per volwassene. Voor wie is het Volwassenenfonds? Volwassenen in de leeftijd van 18 jaar en ouder die een laag inkomen hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten en een inkomen hebben onder 120% van het sociaal minimum. Voor kinderen tot 18 jaar is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kom ik in aanmerking voor het Volwassenenfonds? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is een particuliere organisatie. Zij behandelen de aanvragen en beoordelen of die voldoen aan de voorwaarden. U kunt dus geen rechten ontlenen aan het Volwassenenfonds. Als een aanvraag voldoet aan de voorwaarden en er is voldoende budget, dan zorgt het Volwassenenfonds voor ondersteuning. Bekijk de spelregels voor het Volwassenenfonds in de gemeente Oldebroek.

  • Verhuizing doorgeven

    Als u verhuist, geeft u dat door aan de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen moet u dit doorgeven. Geef uw nieuwe adres binnen 5 dagen na de verhuisdatum door of maximaal 4 weken ervoor. Een verhuizing doorgeven is gratis. Verhuizing doorgeven met DigiD U kunt ook schriftelijk uw verhuizing doorgeven (pdf, 384kb) of u geeft de verhuizing persoonlijk door op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Bibliotheek

    In Oldebroek en Wezep zijn bibliotheekvestigingen en er is een uitleenpunt in de Nassauschool in Hattemerbroek. Op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl vindt u meer informatie over de bibliotheek. Taalpunt Wezep In de bibliotheek van Wezep is een Taalpunt gevestigd. Het Taalpunt helpt mensen bij het beter leren lezen en schrijven. Meer informatie over het Taalpunt vindt u op de website van de Bibliotheek Noord Veluwe. Informatiepunt Digitale Overheid In de bibliotheek in Wezep en Oldebroek bevindt zich het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit is de plek waar u terecht kunt als u vragen heeft over de digitale overheid. Zoals het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen of kinderbijslag. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl of het online betalen van een verkeersboete. Wilt u iets online regelen en kunt u daar wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar het Informatiepunt in de bibliotheek. In de bibliotheek van Wezep zijn iedere middag en op vrijdag tot 20.00 uur medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de bibliotheek van Oldebroek is op woensdag van 14.00 - 17.00 uur en op vrijdag van 16.00 - 20.00 uur een medewerker aanwezig. Voor digitale ondersteuning die wat meer tijd kost is er iedere dinsdagmiddag een speciaal spreekuur van 14.00 - 17.00 uur in de bibliotheek van Wezep. Daarnaast kunt u zich opgeven voor diverse gratis trainingen op de website van de bibliotheek Noord-Veluwe.

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Als u voor het eerst naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven bij de gemeente waarin u gaat wonen. Dit wordt een ‘eerste inschrijving’ genoemd.  Heeft u al eerder in Nederland gewoond, maar bent u voor oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan moet u ook een ‘eerste inschrijving’ doen.  Maak uw afspraak Kies voor Vestiging vanuit buitenland.

  • Meldpunt ondermijning

    Onder ondermijning verstaan we heel veel verschillende criminele activiteiten. We spreken van ondermijning wanneer de ’onderwereld’ misbruik maakt van (faciliteiten van) de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit is lang niet altijd zichtbaar, maar heeft wel zichtbare gevolgen voor de inwoners en bedrijven in de gemeente. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, drugshandel, fraude en witwaspraktijken. Dit kan tot enorme problemen leiden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaarlijke situaties die ontstaan door een hennepkwekerij. Ervaart u in uw buurt overlast door drugsgebruik? Of signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Als u wilt kunt u de melding anoniem doen. Ondermijning melden

  • Woonwagenstandplaats huren

    In de gemeente kunt u op bepaalde plaatsen in een woonwagen wonen. Het is mogelijk om een woonwagenstandplaats te huren. Op die plek kunt u een eigen woonwagen neerzetten. Voor het neerzetten van een woonwagen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Het aantal standplaatsen in beperkt. Houd rekening met een eventuele wachtlijst.

  • Rioolheffing

    U betaalt rioolheffing voor het afvoeren van water op de gemeentelijke riolering. Wij sturen u hiervoor een belastingaanslag. Verhuizing Verhuist u naar een andere gemeente? Dan krijgt u automatisch ontheffing. Als u bijvoorbeeld in augustus naar een andere gemeente vertrekt, dan hoeft u in de gemeente Oldebroek over de maanden september tot en met december geen rioolheffing te betalen. Bij vertrek in de maand december wordt geen ontheffing verleend. Zorg dus dat u tijdig uw verhuizing doorgeeft. Bij een verhuizing binnen de gemeente ontvangt u geen ontheffing of een nieuwe aanslag. De oorspronkelijke aanslag geldt dan ook voor uw nieuwe adres. Als u in de loop van het jaar een zelfstandige huishouding in de gemeente begint, betaalt u rioolheffing vanaf de maand na de verhuisdatum. Dus als u bijvoorbeeld in maart in Oldebroek gaat wonen of een bedrijfsgebouw gaat gebruiken betaalt u vanaf april. Als u een woning voor uzelf ter beschikking houdt (een 'tweede woning'), maar niet op dat adres staat ingeschreven, moet u ook voor die woning rioolheffing betalen.